Geopolitica [dsalageanu presedintele Romaniei]

Day 411, 05:28 Published in Romania Romania by dsalageanu

UPDATE:
Cititi si votati continuarea acestui articol - Intrebarea cheie este CUM pentru a aprofunda apectele degate de economia si societatea romaneasca.


Salutare Romania 🙂,

Imi cer scuze pentru relativa lipsa de vizibilitate in tara din utimele saptamani, mandatul de Ministru de Externe si razboiul mi-au consumat o cantitate considerabila de timp, pe care altfel as fi alocat-o prezentei in media romaneasca.

In primul rand, doresc sa imi anunt candidatura la presedintia Romaniei din partea eUGD, un pas asteptat dealtfel (nu cred ca surprind pe nimeni). Luna trecuta veneam in fata voastra afirmand ca nu are importanta culoarea politica si ca partidele nu schimba oameni, ci oamenii schimba partide. Este interesant de vazut in ce masura considerati ca am ramas acelasi om si in ce masura aspiratiile mele mai sunt cele de luna trecuta. Astept feedback-ul vostru in acest sens 🙂

Prezentul articol, dupa cum ne spune si titlul, doreste sa puna in discutie probleme de geopolitica, tratand atat activitatea mea ca Ministru de Externe cat si tintele mele in privinta Armatei si Afacerilor Externe pe perioada mandatului de presedinte. Voi reveni cu un articol distinct referitor la Economia si Societatea romaneasca precum si a parghiilor pe care le putem utiliza in vederea dezvoltarii acestora.

A. Perspective geo-strategice

Aceasta sectiune descrie atat status-quo-ul cat si obiectivele pe care intentionez sa le ating in vederea asigurarii a doua tinte esentiale pentru noi ca eNatiune:
Bunastarea si prosperitatea Romaniei
Securitatea nationala si pastrarea pe termen lung a prosperitatii Romaniei

Ideea centrala a viziunii mele de politica externa o reprezinta trecerea la un “Level 2” in ceea ce priveste ansamblul bunastare securitate, crescand in mod semnificativ complexitatea jocului politic international. In acest moment, ATLANTIS si PEACE actioneaza exclusiv ca sisteme de aliante intre tari integrate putin sau deloc economic. Incercarile de integrare economica la nivel de aliante s-a dovedit de asemenea artificial si nefezabil, ceea ce era de anticipat. Singurul tip de integrare posibila este doar urmarind necesitatile reale ale economiei in joc, si asta inseamna RESURSE. Prin urmare, sa o luam pe ran😛


1. Siberia si baza noastra de resurse

Campania din Rusia a devenit placa turnanta a politicii externe a Romaniei, si probabil un prim pas in reconfigurarea status-quo-ului mondial dupa terminarea razboiului. Pentru cei care nu stiu, la ora actuala ne aflam intr-un razboi global, care se poarta pe multiple fronturi, intre fortele Atlantis si fortele PEACE. Interesul nostru specific este securizarea resurselor de Wood si Oil (la nivel high, evident) si transformarea Romaniei intr-o baza de resurse naturale pentru tarile din jur.

Sigur, campania nu este simpla, si implica enorm de multe eforturi pe toate planurile. Problema este ca in Rusia interesele sunt multiple: Siberia este in prezent o baza de resurse materiale pentru Ungaria si pentru multe alte tari, fiind in interesul multor tari Atlantis si Peace. In acest sens, a trebuit sa purtam o ampla campanie diplomatica pe toate fronturile, atat pentru a asigura un “spate” propagandistic operatiunilor romanesti, cat si pentru a linisti apele in Atlantis. Ca Ministru de Externe am publicat numeroase articole, care s-au transformat in “fronturi” de propaganda intre noi si fortele PEACE:
- Romanian invasion in Russia - Official Statement
Resistance is Futile!
An Army worth an Alliance
precum si articole publicate in ziarele Ambasedelor eRomaniei din Norvegia, Suedia si Uk (pe care l-am infintat pe parcurs), din care cel mai important este:
- eRomanian Invasion in Russia - Official Statement

Ca si interventii diplomatice am securizat relatiile cu SUA, fortand-ul atat pe Benn Dover (actualul presedinte al SUA) cat si pe Uncle Sam (posibil viitorul presedinte al SUA) sa-si reconsidere pozitiile anti-Romania. Benn Dover si-a editat articolul in care ne ataca pentru a-mi raspunde, interesant de citit articolul modificat, precum si un articol buzifundist la limita gay a cuvantului, adresat Romaniei ulterior. Uncle Sam, dupa o discutie privata, si-a indulcit de asemenea tonul de la articolul ASTA, in care ameninta ca isi va trimite trupe in ajutorul Rusiei, la articolul ASTA in care isi face un update la intreaga campanie si recunoaste brusc in privinta intentiilor lui razboinice.

2. Ungaria si integrarea pe baza de resurse

Situatia din Ungaria este de asemenea interesanta. Ungaria are o probema mare cu resursele, pierzandu-si singura regiune cu Grain high in razboiul cu Romania (Sounthern Great Plain). S-au descurcat destul de bine avand in vedere populatia redusa bazandu-se pe importuri foarte ieftine de food din UK, unde au pus mana pe o firma cu stocuri semnificative, concentrandu-se in acest timp asupra consolidarii bazei lor de resurse din Siberia (vedeti, tot la Siberia am ajuns 😁. In prezent colonia maghiara din zona numara aprox 150 de persoane, adica aproape 15% din populatia totala si probabil 1/3 din populatia activa a tarii.

Obiectivul meu este sa incheiem RAPID pacea cu Ungaria (si fara admini daca nu avem alte optiuni, daca nu sunt in stare sa contrasemneze un contract in 2 luni de zile, nici eu si nici tarile noastre nu au timp sa mai astepte) si sa punem resursele romanesti din Siberia, dar si din zonele cu Grain, la dispozitia Ungariei. Sunt in bune relatii cu Adam Zahovay (actualul presedinte si viitorul Ministru de Externe al Ungariei) si avem tot concursul lor in acest sens. Aceasta manevra ne-ar aduce colonisti maghiari care vor exploata resurse (virtual nelimitate), contribuind la bugetul de stat, fara ca pe noi sa ne coste nimic acest lucru.

Acelasi model il vom aplica si cu populatia Rusiei, a Slovaciei, dar si a prietenilor croati (care vor fi Atlantis foarte curand si care cred ca ne depasesc la populatie activa, FARA sa aiba nici un fel de resurse high). Integrarea economica este posibila pe coordonate de resurse naturale si nu poate fi ingradita la nivel de PEACE sau ATLANTIS.

CONCLUZIE - Level 2 din punct de vedere geo-politic inseamna urmatoarele:
- Consolidarea pozitiei internationale a Romaniei ca si baza de resurse naturale
- Incurajarea bazelor de exploatare straine pe sol Romanesc si adaugarea unui layer de interese economice si implicit politice peste cel de interese militare.
- Cresterea complexitatii relatiilor externe de la “hai sa atacam o tara Atlantis / Peace ca sa ne distram, ca tot avem Gold”, la “mare grija pe cine atacam si de ce”.

AVANTAJELE noastre vor fi:
1. Consolidarea bugetului: bani la buget (chiar daca nu multi la inceput, dar din ce in ce mai multi), piete bine dezvoltate de raw, care vor asigura si “spatele” industriilor de manufacturing si constructions.
2. Securitate nationala: o tara se va gandi de 2 ori inainte sa deschida un razboi cu noi si, implicit, sa riste blocarea relatiilor comerciale intre tarile LOR si Romania.
3. Bunastare: cresterea pietei romanesti prin castigarea de noi cetateni consumatori, prea putini pentru a consitui o amenintare politica, dar suficienti incat sa se simta in economie.

2. Perspective militare

Bazele moderne ale Armatei Romane au fost puse sub conducerea lui Alex Craciun in iulie - august 2008. Tot Alex a fost cel care a asigurat armatei oportunitati de crestere, prin implicarea militara atat in razboaiele expansioniste ale tarii, cat si in misiuni Atlantis. Actuala forma de organizare a Armatei a fost desavarsita de Mihai, care a adus structura si organizare. Dar, lumea s-a schimbat, ne luptam cu alti inamici, multe din avantajele noastre au fost “nivelate” (toti stiu sa lupte cu tancuri, toti au gold, toti au invatat sa se organizeze, etc). E timpul pentru urmatorul pas.

Level 2 al organizarii militare inseamna concentrarea pe 2 aspecte importante:

A. Sustenabilitate

Dezvoltarea SUSTENABILITATII Armatei Romane, prin infiintarea de firme de weapons si iron la care sa munceasca soldatii, prin rotatie, pe timp de pace. Aceasta nu este o idee noua, a fost sustinuta de foarte multi oameni, de la Alex Craciu si Tavi la Moon si OchiReci.

S-a lucrat mult la acest concept, s-au facut firme, s-a demonstrat fezabilitatea si aplicabilitatea lui, s-au produs mii de arme, dar, considerand ca Armata Romana “papa” aproximativ 1500 de arme / zi de lupta (plus multele mii de unitati de iron aferent), mai e mult pana departe. In mandatul meu voi duce acest concept pana la capat, asigurand capacitatea Armatei de a sustine “masinaria de razboi” romaneasca.

B. Weapons of Mass Distraction 🙂

Asa cum am prezentat intr-un articol mai vechi, consider ca cel mai important element al securitatii nationale il reprezinta capacitatea unei natiuni de a DESCURAJA eventuale atacuri, nu de a RIPOSTA in cazul in care atacurile respective devin efective. In acest sens, voi duce o politica de transparenta, pentru a face vizibile si credibile capacitatile noastre de agresiune. Am ales sintagma “Weapons of Mass Distraction” pentru ca de “distruction” nu prea poate fi vorba intr-un mediu virtual.

Armata Romana trebuie sa fie capabila sa duca la indeplinire misiuni complexe, utilizand toate mecanismele pe care jocul le pune la dispozitie. De la lovituri politice sau economice pana la razboiaie de rezistenta, camuflaj, propaganda mediatica respectiv culegerea sau plasarea de informatii, toate ar intra in arsenalul Armatei Romane si ar deveni arme legitime de riposta sau atac prevetiv in situatia in care siguranta sau bunastarea natiunii ar fi amenintate.

In acest moment, dupa cum ati putut citi intr-un articol al Comandamentului Soimii Patriei acest model a fost in faza de experiment si, in mandatul meu, il voi extinde la intreaga Armata. Soldatul Roman este un concept care se va specializa si mai mult si care va fi capabil de mult mai multe actiuni decat un civil oarecare. Daca acum singura diferenta intre un soldat si un civil este ca soldatul stie sa lupte de 6-10 ori pe zi fara wellness packs si are probabil rank superior, in vitorul apropiat diferentele vor fi mult mai mari.

In Statul Major al Armatei Romane isi vor gasi locul, alaturi de cei mai buni comandanti ai lumii (si stiu ce vorbesc, afirm asta cu toata responsabilitatea) unii din cei mai puternici jucatori din eRepublik, cum ar fi Alex Craciun (probabil cel mai bun strateg al Lumii Noi in acest moment), Han Solo (probabil cel mai bun Ministru al Apararii) si Victor Petrescu (probabil cel mai bun specialist in operatiuni speciale din eRepublik), daca bineinteles acestia vor avea bunavointa sa accepte invitatia mea.

C. Mecanisme de implementare

Ca si mecanisme de implementare a tintelor respective, voi folosi parghii foarte “de dreapta”, dupa cum urmeaza:
1. Fixarea unor obiective specifice, la toate nivelele administratiei si ierarhiei militare
2. Acordarea de stimulente banesti la atingerea acestora. Acest stimulente vor reprezenta un “premiu” dar si o “cofinantare”, deoarece nu vor intra in buzunarul nimanui ci vor fi utilizati tot pentru obiectivele respective. Mai mult decat atat, toate aceste stimulente vor fi acordate in RON, pentru a pastra rezerva de Gold a tarii.

Exemple:
- Unitatile militare care isi infiinteaza firme, vor primi stimulente la atingerea unui anumit Q, sau respectiv la atingerea unui numar de unitati de arme / iron pe stoc.
- Asociatiile straine de raw materials vor primi stimulente simbolice in RON (pe care le pot folosi la salarii) la upgrade-uri
- Etc.

Cititi si votati continuarea acestui articol - Intrebarea cheie este CUM pentru a aprofunda apectele degate de economia si societatea romaneasca.


Va multumesc mult pentru rabdarea de a lectura acest articol si va stau cu placere la dispozitie pentru clarificari.

dsalageanu