Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy

eRepublik in My Eyes

Day 1,692, 09:14 by LarasDea
Hello Fellas!
Wherever you are, Whenever you read this, Whatever you do


This time, I'm going to write everything about this game that come out off my mind. No need to angry, this is just my opinion. No hard feeling, I'm just telling my perspectives.

For the very first time, my RL friend PyoTro's told me that there's a game. I asked him, "What kind of game? Strategy?" He just asked me to join, even I'm definitely busy in my RL.

eRepublik. Sounds interesting, i thought. I decided to sign up, and i didn't play it even i've signed up LOL. A week after i joined, I started to play. Just doin what the quest asked me to, and yeah, literally confused. Damn, I really don't understand what people were talking about. They're shouting, laughing, even yelling at something i didn't know.

As time goes by, I joined Laskar Bocil. Well don't blame me, but the only reason why I choose it was... Just because PyoTro's there :p (Wouldn't think about something special, would you?). Lot of things that made me extremely curious for the first time, like, why we have to complete our DO, why do we have to work, and so on.

Soon i realized that those thing will lead you to be the good one.

Now i know what's the point of this game. It's just about respect actually. You have to respect what have been decided to be, respect all players, respect those who just drown into this game.

Yet, this respect thing's almost gone. Why? I didn't know why, but maybe it's because there are few players that join this game only for fun (including me :p). And few players, really play this game for serious matter. Not balance... That's why they can not gather as one.

Enough with these english thingy. Let me straight back to the point with Bahasa :p

Menurut aku, selama sesama pemain tidak menghargai pemain lain yang bermain game ini dengan tujuan lain, tidak akan pernah ada kesamaan, kesejahteraan, dan kembalinya kejayaan eIndonesia yang dulu pernah ada.

Haha, maaf ya aku jadi terlalu serius. Terinspirasi dari apa yang terjadi di IRC barusan aja, dan ya... Aku cuma nggak paham kenapa semua ini bisa terjadi, dan mengkritiknya dalam sudut pandangku sendiri.

There's only one thing that i would like to say...

Never ever try to asked someone's respect while you've never ever give them.


Well that's all. Forgive all my bad words, if it does exist.

Cheers!
Keep Trying, Keep Believing, Keep Praying.

With love,
LarasDea
 

Comments

MicaMaci Day 1,692, 09:14

Comment deleted

nyoez
nyoez Day 1,692, 09:20

/me brb translate gugel

Cration Day 1,692, 09:34

Comment deleted

PINTU ILMU
PINTU ILMU Day 1,692, 09:37

hohohohoohohohho
bah bahan omongan LarasDea tadi dijadiin artikelnya
Sana buat sinetron

o0n3m00o
o0n3m00o Day 1,692, 09:52

agak kurang setuju juga sih... dulu gontok-gontokannya lebih parah puluhan kali lipat dari sekarang, plus sampe ada beberaepa kali pembunuhan karakter wkwkwk.
Tapi yah tetep bisa capai goal, karena apa? mayoritas warga masih mau satu visi, dan yang punya caps pada rusak, itu gak banyak.

Sekarang, gak ada kesamaan visi, mayoritas orang jadi oposan dan negatif thinking atas apapun yang terjadi. Ada ganjelan or sakit hati dipendem terus heuheu

o0n3m00o
o0n3m00o Day 1,692, 09:55

oh iya, satu lagi...
"play role" setiap pemain beda2x, model2x yang pake bahasa kebun binatang, jorox, caps, etc sama bbrp pemain dipikir sama kek RLnya kwkwwkkw
Padahal kalo mau tau, mrk yang katanya pada kasar di erep, pas ketemuan di RL itu hati rinto semua kok wkkwkw

Ini mungkin yang gak bisa dbedain pemain sekarang .. just imho

PyoTro's
PyoTro's Day 1,692, 10:40

understood to be understanding.......
menggunakan nama yg tidak diketahui pemiliknya melanggar eUUD
dikenakan denda 10G

the4th
the4th Day 1,692, 10:52

comment with love too...

eaaaaaaa xD

Altalis
Altalis Day 1,692, 16:01

hahahaha... Artikel yg menarik. Semoga indonesia bisa satu. Bukan berarti apa yg bisa kau berikan buat negaramu, tapi paling tidak bagaimana kamu bisa satu saat war. Taati order! Order terpenuhi, niscaya eIndonesia jaya.

dwardzz
dwardzz Day 1,692, 16:56

kalo yang bikin artikel bukan cowo... komen panjang2 smua :hammer:

risang45champ
risang45champ Day 1,692, 17:29

^^ pasti itunya panjang juga

akmalaputra
akmalaputra Day 1,692, 17:30

comment with love too...

eaaaaaaa xD x2

ScimitarInd
ScimitarInd Day 1,692, 18:27

This is a COMMUNITY GAME, Behave !

Period.

def0
def0 Day 1,692, 20:37

well said..

o7

LarasDea
LarasDea Day 1,692, 21:19

terima kasih yang sudah comment

terkhusus bang o0n3m00o nanti aku coba mengulas kembali bang. as time goes by, pasti pengetahuan ku kan akan bertambah nih (amiiinn). dan nanti analisisnya bisa beda juga

/me getok om PINTU ILMU
/me tampol PyoTro's :p

a h a s r a p
a h a s r a p Day 1,692, 23:19

wehehe koran2 buatannya asik2 jg

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.