EKONOMİDE ÜRETKENLİK,ETKİN FABRİKA KULLANIMI VE HER BABY’YE BİR GODOMAN İŞÇİ PROJESİ

Day 2,970, 05:36 Published in Turkey Turkey by Thepri Reis

Merhaba Arkadaşlar;
Uzun süreden beri dikkatimi çeken kaynaklarımızın atıl kullanılması sorununa kalıcı çözümlerimizi sizinle paylaşmak istiyorum. Uzun bir makale olacak ama kaynak niteliği taşıyacak. Dolayısı ile okuyabileceğiniz her makaleden daha fazla bilgi içerecek. Sabırla okumanız ülke genel menfaatinedir.

Öncelikle eTR mizin üretkenliği diğer ülkelere göre çok zayıf durumdadır. Bunu hemen yanı komşumuz Yunanistan ile kıyaslayarak ortaya koyalım.

2969 gün 16. Saat itibari ile hazineye giren para 1.916,13cc dir. http://prntscr.com/9mzi3o
Nüfusumuzun 5050 olduğunu düşünürsek kişi başı ekonomiye katkı yalnızca 0.4 cc dir. http://prntscr.com/9mzi9n Ve bugün itibari ile yepyeni! vatandaş sayımız 112 dir. (Şuan vergilerin %1’ini topladığımız %99’unun İrana gittiği de göz önüne alınıyor)
Aynı zaman diliminde Yunanistana bakacak olursak hazineye giren para 72.625,62cc dir. http://prntscr.com/9mzj9e Nüfusunun 2251 kişi olduğunu düşünürsek kişi başı ekonomiye katkı 32.26 cc dir. Yeni vatandaş sayısı da yalnızca 3 kişidir.

Peki bu gerçekler neyi ifade ediyor bize;

Herşeyden önce üretmiyoruz, sadece tüketiyoruz. Ülkemizde ortalama maaşlar 60cc seviyesinde ve temel vergi %1 olduğundan her çalışılan şirketten hazineye 0.6 cc vergi girmesi gerekiyor. Halbuki 0.4 cc kazancın olması kişi başına 1 şirket bile yapmıyor. Yunanistanda bu durum temel vergiler %5 iken yaklaşık şirket başına 3 cc vergi giriyor. Ekonomiye katkıya oranladığımızda kişi başına 10 şirkette çalışmak demek! Bu durumu 3 gün evvel 2 bölge sahibi iken ve vergilerin %40’ı hazinemize girerkende gözlemledim, yine kişi başına anca 1cc lik katkımıza karşın Yunanistanın kişi başına aynı gün 39cc lik katkısı vardı. Yani toprak sayımızla da alakalı bir vergi durumu değil bu durum.

Yepyeni vatandaşlarımızın! normalde üretime katılması gerekirken, hazineye en ufak bir katkıları olmuyor. Halbuki her yeni vatandaşın üretmesi lazım ki milli gelir artsın. Ekonomik gelişme aynı zamanda askeri gelişmeyi de beraberinde getirir. Ekonominin temel gerçekliği her arz kendi talebini doğurur. Ve bu ülkemize kaynak olarak geri döner. İster yeni oyuncuların gelişimi olsun, ister yabancı alıcıların pazarımızdan ürün alışı olsun, bunların hepsi hazineye bir girdidir.

Şimdi çözüm ;

Öncelikle asgari ücretin düşürülmesi geliyor. Bunun nedeni başlıkta bahsettiğim üretkenliğin arttırılması. Çünkü her yeni gelen vatandaşımıza (baby) kendini geliştirebilme imkanı vermemiz gerekiyor. Alttan oyuncu gelmezse hazır kaynaklar yada dışarıdan hesap alımları ile ülke güçlendirilemez, doğru sistemin ve ülke kaynaklarının etkin kullanılması esastır. Bunun için oyun, yeni başlayan her oyuncuya bildiğiniz üzere 1 Q1 ekmek fabrikası ile 3 Q1 hammadde fabrikasını beraberinde veriyor. Fakat biz diyoruz ki yeni gelen arkadaşlar gereksiz experience atlamasın. Bununda yolu yeni arkadaşımıza godoman işçi desteği ile çözülür. (Suistimal edilmedikten sonra bu sistem yürür. Yepyeni vatandaşlar! bile bu sistemde üretkenliğe katkıda bulunabilirler.) Asgari ücret hammadde masrafına ilave edildiğinde eğerki kar payı var ise üretim yapılır. Resimli örnek; http://prntscr.com/9mzv67 bu resimde gördüğünüz gibi Q1 fabrikasındaki 1 işçilik yerde godoman arkadaşımız, baby vatandaşımıza asgari ücretten çalışarak destek olacaktır. Baby arkadaşımızda ekstra ekmeğini basarak ülke üretkenliğine katkıda bulunacak ve fabrikasını tam kapasite çalıştırmış olacaktır. İster kendi kullanır ister pazarda satar kazanç elde eder bu hazineye katkıdır. Yabancı alıcı bile ürünü alsa ülke hazinesine katkı olur. (Tekrar ediyorum ;suistimal edilmedikten sonra bu durum ekonominin büyümesine yol açar ve atıl kaynakların ekonomiye katılmasını sağlar)

Üretkenlik olduğunda ister tank basılsın, ister ekmek basılsın bu eTR’nin kazancınadır. Hem bu yolla ülkemize yeni arkadaşları kazandırmış olur, hemde hesap satın alma, gereksiz reel para ile kaynak yaratma sorununu azaltırız.

Hedefimiz baby’lerimize ekmek vermek değil, ekmeğini kazanmasını öğretmek ve bunu oyunun modülü yolu ile yapmak. Kısa süreli vergi düşüşleri değil, kalıcı büyüyen bir ekonomi ve askeri güç ile daha güçlü bir eTR olması gerekendir. Ve her bir fabrikanın olabildiğince verimli kullanılıp atıl kalmaması temel hedef olmalıdır. Ve bu konuda yepyeni! vatandaşlarımıza da artık sadece seçim zamanları değil doğru manada görev düşmektedir...