Dhmokratia-Diktatoria-Summaxia

Day 2,728, 13:54 Published in Greece Saudi Arabia by AggelosPnS

Το άρθρο αυτό είναι υπόσχεση σε έναν φίλο. Καθώς επίσης και μια non-troll θέση οχι γιατί αξίζει να ακουστεί η άποψή μου αλλά το θεωρώ υποχρέωση μου μετά από τόσα troll άρθρα και shout.
Είναι το πρώτο απο μια σειρά άρθρων που γράφτηκαν σαν ενα αλλά αποφάσισα να το σπάσω. Σιγα-σιγα θα θίξω όλα τα θέματα που έχω καταπιαστεί. Μην αγχώνεστε και για τα όπλα θα ξαναπώ...


Α) Δημοκρατία - Δικτατορία

Ας ξεκαθαρίσουμε ότι καμία σχέση δεν εχει η Δικτατορία στην RL με την ε-ρεπ ΑΛΛΆ ούτε και η Δημοκρατία έχει καμία σχέση!!!

1) Δημοκρατια: Στην RL Ελλάδα ξέρουμε (χονδρικά) ότι ο Πρόεδρος της κυβέρνησης (Πρωθυπουργός) σίγουρα ελέγχει το μεγαλύτερο ποσοστό βουλευτών Αρα ξέρουμε ότι υπό κανονικές συνθήκες ότι νόμο και να θέλει να περάσει τον περνάει. Αρα κυβερνά την χώρα χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη από άλλους (ναι ναι αν εχει 151 και μπλα μπλα). Στην μοναδική περίπτωση που χρειάζεται παραπάνω βουλευτές είναι σε συγκεκριμένους νόμους. Γιαυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία το ποσοστό που εκλέγετε για να μπορεί να κυβερνήσει με άνεση η να περάσει νόμους με 180 βουλευτές κλπ κλπ.

Το ερεπ από την άλλη έχει το “Αμερικάνικο” -ας πούμε- πρότυπο δημοκρατίας

Βουλή: Το “Κογκρέσο”, που αποτελείται από βουλευτές που ψηφίστηκαν μέσα από τις εκλογικές λίστες των 5 μεγαλύτερων πληθυσμιακά κομμάτων Πολλές φορές σε αυτές τις λίστες γίνετε συνεργασία με μικρότερα κόμματα. Είτε σωστά είτε λάθος είναι κοινός αποδεκτό
Η Βουλή είναι επιφορτισμένη καθώς εχει όλους τους ψήφους πλην ενός να υπέρ ή κατά ψηφίζει τους νόμους που κατεβάζει η ίδια η βουλή (με ή χωρίς την προτροπή του προέδρου) και τους νόμους που κατεβάζει ο Πρόεδρός

Κυβέρνηση: Ο Πρόεδρος είναι ο Αρχηγός της κυβέρνησής, είναι ο μόνος εκλεγμένος από ολη την Κυβέρνηση και ο μόνος που βάση GM εχει “κουμπάκια” που επηρεάζουν. Δεν μπορεί να “περάσει” έναν νόμο που θεωρεί σωστό μόνος του άλλα μπορεί να πείσει την Βουλή. Μπορεί να κατεβάσει κάποιους νόμους που δεν μπορεί να κατεβάσει ένας βουλευτής αλλά το αποτέλεσμα κρίνετε από τους ψήφους του πρόεδρου ΚΑΙ της Βουλής ΠΆΝΤΑ! Μπορεί να αρνηθεί να κατεβάσει MPP π.χ. αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει την Βουλή να το ψηφίσει αν το κατεβάσει άλλος πρόεδρος

2) Δικτατορία:
Εδω τα πραγματα ειναι ποιο απλα. Ειναι γελειο και υβριστικο για αυτους που εχουν ζησει κακες πραγματικες δικτατοριες να γινονται τετοια παραλιρισμοι. (τωρα αν υπαρχουν καλες και κακες δικτατοριες ας μη το θιξουμε) Οι ομοιοτητες μιας RL δικτατοριας με την in-game ειναι ελαχιστες. Οι μοναδικες ομοιοτητες ειναι οτι γινονται με τα οπλα απο στρατιοτικους αρχιγους και οτι “οι νόμοι δεν ψηφιζονται από δημοκρατικά εκλεγμένο Κοινοβούλιο”.
Κατά τα άλλα στο ερεπ μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει κανονικά work-training κλπ. Δεν απαγορεύετε η συνάθροιση ανω των τριών ατόμων στο TS κλπ κλπ.

Μερικες ερεπ λεπτομεριες ακομα

“Ασφικτικο” κλιμα σε μια in game δικτατορια ειναι να ανεβουν οι φοροι στο 25% Τοτε ειναι υποχρεοτικο για οποιον θελει να δουλευει τις εταιριες του να αλλαξει CS εξ ετιας της δικτατοριας. Αρνιτικο επισης ειναι οτι αν καποιος θα επερνε CS στην χωρα οταν ηταν ενεργη η βουλη τωρα ειναι στο “χερι” του δικτατορα και μονο.
Αρνητικό είναι επίσης ότι αν ο δικτάτορας δεν θέλει δεν μπορεί κανεις να ανοίξει πόλεμο. Ακόμα πιο περίπλοκο είναι το θέμα των MPP. Θεωρικά ο δικτάτορας μπορεί να κάνει MPP με όποια χώρα θέλει όταν και μόνο όταν το MPP εγκριθεί και από την άλλη πλευρά.
Τώρα αν οι (δημοκρατοφιλοι) σύμμαχοι της χώρας υπο δικτατορία βλέπουν ότι ο δικτατορας κάνει MPP με αντίπαλους τους το αν θα στραφούν ενάντια στην χώρα καθ ολοκληρία η οχι είναι και ένα σημάδι του κατά πόσο είναι πραγματικοί σύμμαχοι η όχι

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπλέξουμε τις RL καταστάσεις με in-game καταστάσεις Δλδ κανένας ξένος και για κανένα in-game λόγο δεν αποκτά το δικαίωμα να λεει “ξαφνικά” τα σκοπια Μακεδονία μόνο και μόνο επειδή “δεν δείχνουμε σοβαρότητα” κλπ. Σε κάποια τέτοια περίπτωση το μόνο που σημαίνει είναι ότι πάντα Μακεδονία τα λέγανε και το αλλάξανε σε σκοπια μόνο και μόνο για να κερδίσει την συμπάθεια της eΕλλάδας

Συμμαχία: Η Συμμαχία κατ ουσίαν είναι μόνο στρατιωτική. Μπορούμε να πούμε ότι έχει οικονομικές προεκτάσεις καθώς σε βοηθάει να έχεις πολλές περιοχές έχεις και οικονομικό όφελος και πολλά άλλα αλλά όλα αυτά σε δεύτερο χρόνο ΜΕΤΆ/ΑΠΌ το “damage”.

Σε συμμαχία συμμετέχεις με 2 τρόπους
-Σε ηδη υπάρχουσα συμμαχία με νομο
-Δημιουργώντας μια συμμαχία
Ας συνοψίσουμε μέχρι εδώ:

Με αυτά τα δεδομένα κανένας πρόεδρος ΔΕΝ μπορεί μονομερώς να παίρνει αποφάσεις για θέματα που έχουν οριστεί στα GM. Άπαξ και υπάρχει νόμος που καθορίζει κάτι κανένας πρόεδρος δεν πρέπει ακόμα και να μπορεί να το παρακάμψει εκτός και αν υπάρχει ύψιστη ανάγκη για την e-εθνική κυριαρχία

πχ1 η χώρα σε μια άτυχη στιγμή δεν μπόρεσε να βγάλει βουλή , και χρειαστεί να γίνει μεταφορά χρημάτων από το θησαυροφυλάκιο για κοινός αποδεκτό σημαντικό λόγο τότε ο πρόεδρος κατεβάζει τον νομό και ο πρόεδρος τον εγκρίνει μόνο με την ψήφο του χωρίς πιθανότητα αντίδρασης από κανέναν Μόνο η “αντιπολίτευση” για την αντιπολίτευση θα φωνάζει κατά της κίνησης αυτής
πχ2 Η Σαουδικη Αραβια ανοικει σε μια συμμαχια που αυτη την στιγμη δεν εχει κανενα μελος. “Αυριο” ο Χ υποψηφιος προεδρος της e-Ελλαδας λεει οτι θα φτιαξει μια συμμαχια με την Σαουδικη Αραβια. Βγενει προεδρος και παει να κανει αυτο που υποσχεθικε προεκλογικα.

ΌΜΩΣ υπάρχουν 2 δρόμοι:

i) Να σεβαστει οτι οτι και να υποσχεθικε προεκλογικα πρεπει να το εγκρινει και η βουλη. Οποτε να ερθει σε συμφωνια με την Σ.Α. για ολλες τις “γραφιοκρατικες” λεπτομεριες και οτι θα κατεβει ο νομος στην Ελληνικη βουλη και εαν ψηφιστει τοτε θα ισχωση η αλαγη ονοματος συμμαχιας κλπ κλπ κλπ.

ii) Να μη δώσει καμία σημασία στην βουλή και να κάνει τικετ δημιουργώντας μια καινούρια συμμαχία με όποιον θέλει Όμως όπως είπαμε στα δεδομένα μας πιο πάνω αυτό δεν είναι σωστό Αυτομάτως ο εκλεγμένος πρόεδρος - ακόμα και με 200% - καταργεί την έννοια του δημοκρατικά εκλεγμένου σώματος της βουλής δλδ “ο νόμος δεν έχει ψηφιστεί από δημοκρατικά εκλεγμένο Κοινοβούλιο”


Στοπ εδώ
Θυμάται κανένας το ότι όταν μπήκαμε στην Αστέρια πως μπήκαμε?? Θυμάται κανένας ότι η Σερβία ήταν στην TWO?? Ότι η TWO δεν εξαφανίστηκε από τα GM και θα μπορούσε να επιστρέψει και η Ελλάδα μέσο νόμου έτσι ώστε σύμφωνα με το παράδειγμα Α να κάνουμε την Asteria??

Με τα δεδομένα που εχουμε από πιο πάνω τότε τι διαφορά έχει ο εκλεγμένος CP από έναν δικτάτορα???

Μήπως το πρόβλημα μερικών δεν είναι με την δικτατορία αλλά με τον δικτάτορα αυτόν καθ αυτόν???