Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy
Resend email   |  Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Resend email Can't find the email? confirmation@erepublik.com

despre emotie

Day 2,121, 08:12 by Visual Vampire

Odinioara, intram in acest joc cu emotie. Cu alte cuvinte, simteam ceva in plus decat daca, sa zicem, deschideam un televizor in care se perindau diversi necunoscuti. Si acolo se derulau niste stiri, niste evenimente, niste intamplari, dar parca acelea erau mai indepartate de mine pe axa simtirii decat inflacararea apartenenta acestei comunitati.

Poate aici am gresit, indraznind sa echivalez cele doua realitati, mai ales ca am fost mult mai selectiva cu prima. Acest joc avea un singur post, in sensul ca citeam tot fara sa schimb canalul si ma amuzau pana si reclamele on the side care, in cele din urma, au trecut de la funduri la putze in stradania lor de a atrage musterii.

Dar oameni erau si aici. Unii extrem de aproape, chiar in orasul meu, pe care apoi i-am cunoscut personal. Altii, mult mai departe, dar pe care i-am simtit mai mult decat langa mine. De aici, emotii cat incape, mai multe decat am putut duce, adevarat. Poate i-am si idealizat, pentru ca ii vedeam scriind discursuri inteligente, aveau idei sclipitoare, o tinuta care, in cele mai multe cazuri, contrasta cu o masa reala dubioasa si morally questionable.

Nu voi nega niciodata ca jocul a fost pentru mine un fel de refugiu (l-am mai numit mai demult Arcadia), asta pana s-a transformat intr-un Dallas de proasta calitate in care ideile (bune sau rele) sunt contrate de ideile altora (bune sau rele), secondate de secrete (a se intelege informatii necunoscute mie), condimentate de injuraturi (mai mult sau mai putin fine) si, in final, nu J.R moare de o mana necunoscuta la finele episodului ci emotia si speranta de a afla adevarul, chiar daca acesta doare.

Cel mai tare si recurent argument a fost ca este doar un joc. Adevarat. L-am auzit de prea multe ori si prea inlocuieste orice circumstanta atenuanta incat sa il mai pot considera un plasture universal valabil. Pentru ca si ratele si vanatorii se joaca in speranta unui castig, si sahul, si WoW, si de-aici emotia (suparare, nervi, bucurie, mandrie) care te motiveaza sa il mai joci o data. De cate ori am jucat eu eRep? In fiecare zi, poate de prea multe ori, fara sa castig si fara sa pierd.

Asa ca inima mea este zilnic in faza de flatline. Am avut o tresarire la ultimele alegeri, insa s-a dovedit, in cele din urma, a fi doar o chestie. Acum stau si fumez pe balcon, facandu-mi mea pulpa pentru toate lucrurile ce nu le-am facut pentru a-mi auto-crea emotii si gandind ca, daca eram desteapta, renuntam demult. Si simtind aceste lucruri intr-un document word nevinovat, pentru ca, asa se zicea, nu?, zidul alb este foaia de scris a prostului.

 

Comments

Mesther
Mesther Day 2,121, 08:34

sorry ca a fost doar o tresarire. Jocul asta are nevoie de mai multi oameni ca tine in el.

Damayanty
Damayanty Day 2,122, 10:07

Sau ...ca tine!

Dorin oZ Day 2,121, 09:17

Comment deleted

fermecatu
fermecatu Day 2,121, 09:46

adica se mangaia pe pulpa.

Visual Vampire
Visual Vampire Day 2,121, 23:05

perv

W i z a r d
W i z a r d Day 2,121, 10:51

Orice browser-game te va purta prin aceleasi etape.
La inceput atmosfera este incarcata de noblete, cavalerism, bune intentii. Mai apoi, apar si meschinariile (sau meschinii) care incep sa umbreasca valorile care te-au atras in joc.
Gamerii nu sunt nici buni nici rai, si buni si rai, Sunt doar foarte diferiti. Au un singur amanunt in comun: fiecare are despre el o parere perfecta, chiar daca isi constientizeaza unele mici hibe.

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 2,121, 21:52

"Orice browser-game te va purta prin aceleasi etape."

da... numai ca, pentru multi, asta nu a fost doar un browser game... Poate ca nu ai apucat Arcadia numai o parte din Dallas...

Visual Vampire
Visual Vampire Day 2,121, 23:03

eu nu stiu alt browser game, poate asta e problema mea : )

sokm
sokm Day 2,121, 11:10

o7

Alina V
Alina V Day 2,121, 11:19

Nu e FB si acesta nu e un zid. Chiar nu e... desi cateodata mai apara pe unul/altul de dezamagire crunta.

Visual Vampire
Visual Vampire Day 2,121, 23:03

nu e FB, thank god : )))

ghishae
ghishae Day 2,121, 12:59

chiar daca cortina roasa de timp cade peste aceeasi piesa cu actori acum garboviti, intr-o sala care ar avea mare nevoie de o renovare generala de fiecare data cand ii treci pragul, undeva acolo, la inima, resimti un pic din caldura familiarului si din promisiunea implinta a amintilor placute.

daca n-am mai pasi in sala asta, am pierde macar putin.
un putin pe care l-am castigat

Visual Vampire
Visual Vampire Day 2,121, 23:05

ca o paralela, daca vreodata ar fi luat foc liceul meu, aveam de gand sa fug cu cortina care era dintr-o catifea superba, rosie, grea.... acuma ca zici ce zici, ma apuca melancolia si , ma tem ca e mai mult decat o paralela : )))

buru
buru Day 2,121, 23:09

trebuie sa incercam cu o pulpa mai mare ca vad ca nu se mai satura lumea...doar e Romania

notterosa
notterosa Day 2,121, 23:18

...

Damayanty
Damayanty Day 2,122, 10:09

Te-am citit cu placere si m-am regasit in randurile tale! Cu drag...

Millefleurs
Millefleurs Day 2,123, 09:23

v

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.