Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy
Resend email   |  Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Resend email Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Civilno društvo, preokrenimo eHrvatsku

Day 1,892, 07:56 by Dalmatian devils

Poštovani čitatelji, u prošlom članku sam opisao neke stavove Civilnog društva i put kojim želimo ići. Naslov ovog članka je trebao biti ''Pokrenimo eHrvatsku'' ali pošto je u RL Hrvatskoj autor tog slogana završio u Remetincu odlučio sam ga malo modificirati. Dobio sam čast i obavezu da kao glasnogovornik Civilnog društva kroz medije pokusam približiti sve naše ideje eHrvatima.
Iako je praksa da se predizborni članci započnu sa listom kandidata koji imaju povjerenje stranke za ulazak u kongres vjerujem da nećemo pogriješiti ako prije toga dodamo par riječi koje se tiču ne samo naše stranke i naših članova nego svih građana eHrvatske. Zato vas molim da pročitate što imamo za reći i komentirate ukoliko imate stavove slične nama, a ukoliko se sa našim stavovima ne slažete još više vas molimo da argumentirano objasnite što bi vi mijenjali i date svoje prijedloge. Uvažavamo svačije mišljenje, ipak nas je malo tu u igri i jako je važno da se složimo i zajedno krenemo u izgradnju nove eHrvatske.


Što treba mijenjati?


Neosporna je činjenica da u eHrvatskoj puno toga ne štima, a ono sto najviše ne štima je upravo ono što je najbitnije u eRepubliku. Najbitnije su dvije stvari, a to su politika drzave i vojne jedinice. O politici države bi se moglo puno diskutirati i naveliko raspravljati i teško je naći rješenje koje će zadovoljiti svih, dok bi stanje u vojnim jedinicama trebalo biti malo jednostavnije za srediti no nažalost situacija je prilično delikatna i složena.

Osim te dvije stvari problem je i loša ekonomija ali tu je vec stvar u mehanizmima igre koji su trenutno takvi da je zarada prilično mizerna i pitanje je ima li smisla uložiti novac u firme koje posluju sa gubitkom. Nadalje, Admin je vec nebrojeno puta pokazao da je greška osloniti se na trenutnu situaciju jer već sutra sve može biti drugačije i ono što danas donosi dobit sutra može postati uteg oko vrata.Kako promijeniti stvari u vojnim jedinicama?Ovo je jako kompleksno pitanje ali rješenja ima, i nije neizvedivo. Ono što je potrebno je samo dobra volja i malo reorganizacije. Da li mi imamo volje to mijenjati ili nam trenutno stanje odgovara? Mi se nadamo da ima volje, po reakcijama nekih igrača i po razgovorima koje smo vodili sigurno je da većina igrača zeli drugačije stanje.

Trenutna situacija u kojoj se javno prozivaju nase najjače vojne jedinice je katastrofalno. Najgore od svega je što u tim vojnim jedinicama velika većina članova radi kako treba, udara po zapovjedima i voljeli bi da ima malo više zajedničkog kontakta u kojem se članovi slazu. Većina igrača ne odobrava prozivanje i napadanje te kopanje sve većeg jaza između eHrvata koji su dio jedne postrojbe i eHrvata koji su dio druge postrojbe.
Čak i oni koji imaju svoje prste u prozivanju i udaranju van zapovijedi priznaju da to rade jer ih nije briga, jer su razočarani stanjem u vojnim jedinicama i pogotovo politici. Imamo dojam da su spremni promijeniti loše stvari kad bi stvarno postojao plan koji bi definirao na koji način što funkcionira i kad bi većina slijedila taj plan i ne odudarala praviše od njega.

Ono što nama treba je kolektivna pomirba. Svi imamo grešaka, neki manje neki više i nema smisla više optuživati jedni druge i prepucavati se preko novina. Jer iskreno, kad pogledamo što mozemo postići sa tim prepucavanjem onda je tek vidljivo da trebamo prestati. Jer ne postiže se ništa, eventualno možemo još par igrača potjerati iz igre i stvoriti još više neprijateljstva između sebe. Da li stvarno to želimo, da li stvarno želimo toliko otići od onog što smo imali?


Da li se sjećate onog vremena kad smo zajedno lupali i pratili bitke? Mnogi optužuju Admina da je uništio igru i većinom su u pravu. ALI, ne mislite da smo i mi pripomogli u tome? Da smo se toliko udaljili jedni od drugih? Da smo stvorili neprijateljstva gdje ih ne smije biti? Da li je ovo stvarno najbolje što možemo?
Da li stvarno nikad više nećemo doživjeti zajedničko udaranje i zajedništvo koje smo imali? Mi mislimo da se treba potruditi i pokušati. Mnogi kažu da je to nemoguće ali ako ne pokušamo onda je tek nemoguće. Dajmo jos jednom šansu jedni drugima i strpljenja za provesti to do kraja. Budimo opet eHrvati, oni koji pošalju cijelu državu da lupa za saveznika, ne oni koji naplaćuju DMG svojoj državi. Možemo to, samo malo volje i strpljenja.


Činjenica je da većina vojnih jedinica više ili manje uspješno funkcionira samo. Činjenica je i to da u ovom nepostojećem ekonomskom modulu ne postoji smisleno ulaganje u firme i jedina zarada je praktički ulaganje u svoju snagu. Vojne jedinice koje su najjače i imaju najviše jakih igrača prodaju svoj DMG pojedinačno ili skupa i love medalje. To je tako, i moramo prihvatiti da drugačije ne ide. Više nemamo jaki HV nego imamo nekoliko razbacanih jakih privatnih vojski. Nema smisla sanjati o tome da ce HV biti što je nekad bio, treba se prilagoditi situaciji. Ako netko nekad proda DMG ili lupi za neku medalju treba to pustiti. Jer to radi da sebe ojača a jačanjem sebe biti ce i korisniji eHrvatskoj.

Ono što nam treba biti cilj je to da kad nam je najpotrebnije, kad je eHrvatskoj najpotrebnije, da smo onda skupa. I oni koji prodaju DMG, i oni koji love uokolo medalje i oni koji lupaju uvijek po naredbama. Mi tu vidimo potencijal i sigurni smo da bi u tom slučaju bili puno jači, imali bi organiziraniju vojsku koja je složna. I koja kad je napotrebnije lupa po zapovijedima.

Iluzorno je očekivati da ce svi odbaciti mogućnost zarade koju nudi prodavanje DMG-a i lov na medalje, to se neće dogoditi. Cilj nam mora biti to da kad eHrvatska treba DMG da ga onda i dobije. Kad bi se to postiglo bilo bi i manje lova na medalje dok eHrvatska treba DMG, i zapovijednici bi bili spremniji kažnjavati one koji prekrše pravila. Što je najvažnije, rasipanje DMG-a bi bilo minimalizirano jer bi igrači željeli sudjelovati u zajedničkim akcijama i ne bi toliko solirali. Možda ne bi bilo loše i potpisati neki kodeks među vojnim jedinicama koji bi definirao djelovanje, i znali bi na koga mozemo računati.Ima opcija, može se.

Zato prestanimo sa prepucavanjima, jedan smo eNarod i imamo jednu eDržavu a znam da je svi volimo i spremni smo dati sve za nju kad treba. Budimo eHrvati, probudimo stari ponos!
Kako promijeniti stvari u politici?

Mi u Civilnom društvu vjerujemo da je za izlazak iz političke krize određivanje dugoročnog plana. Nije lako odrediti dugoročni plan i sigurno da o tome treba jako puno diskutirati ali mi smo spremni podmetnuti svoja leđa i zajedno sa svim građanima i strankama koji to žele uložiti svoje vrijeme na stvaranje nečega što će u budućnosti eHrvatskoj donijeti poziciju koju zaslužuje. Većina igrača, uključujući i nas, troši jako puno vremena na stvari koje ne vode ničemu, vjerujemo da će to svi priznati. Kad bi to utrošeno vrijeme usmjerili zajedno rezultat ne bi izostao, siguran sam.

Određivanje plana je primarno i sve treba posvetiti tome. Mi vjerujemo da je jedini ispravan način da građani(i stranke) daju svoje mišljenje i da se to isfiltrira i napravi 2-3-4 plana po kojima želimo ići i koji su ostvarivi. Odluku koji će od tih planova biti provedan treba donijeti sveukupno stanovništvo eHrvatske. Znam da ankete nisu popularne ali mozda su jedini način za odrediti ono što želimo jer nema smisla da se nekim drugim metodama dođe do rješenja koje je većini neprihvatljivo.
Nakon toga krenulo bi se sa realiziranjem plana i pokrenulo u smjeru u kojem je većina građana odlučila i koji je izvediv.

Naravno, tu bi se trebalo voditi računa o tome da se svima objasni zašto su neki planovi izvedivi a zašto neki nisu. Trebalo bi i veliko strpljenje građana da se sve to realizira ali Civilno društvo vjeruje da je to najbolji način. Ako netko ima bolji neka slobodno predloži, otvoreni smo na sve prijedloge i rado cemo poslušati svakog pojedinca i svaku stranku.
Ono što je sigurno je to da nešto treba mijenjati.Civilno društvo i daljnje političko djelovanje

Na prošlom sastanku vijeća Civilnog društva odlučeno je da ćemo sad i ubuduće pokušati dati što više šanse mladim igračima i onim starijim igračima koji nisu bili politički aktivni da se dokažu. Oni koji se istaknu idejama i djelovanjem imati će priliku zastupati Civilno društvo u kongresu. Ne želimo biti stranka u kojoj ce par glavnih voditi riječ i svaki mjesec ići u kongres. Dajmo šansu svima, jedino tako možemo angažirati nove političare i donijeti mladu krv eHrvatskoj. Mi smo uvjereni da ima igrača koji su u sjeni iako imaju itekako što za ponuditi. Želimo svima pružiti priliku da se dokažu.
Kongresni izbori i lista kandidata Civilnog društvaKanidate predstavljamo tek sad jer smatramo da je važnije bilo napomenuti kojim smjerom i na koji način želimo djelovati i za što se zalažemo. Svi naši kandidati slažu se sa svim gore napisanim i želimo se maksimalno angažirati oko ujedinjenja eHrvatske i promocije nekih novih igrača koji se žele iskazati u politici.I za kraj

Eto, odužilo se malo. Nadam se da ima onih koji su pročitali cijeli članak i koji dijele mišljenje sa nama u vezi ujedinjenja eHrvatske i pomirbe među igračima, strankama i najviše vojnim jedinicama.

Angažirajmo se, treba nam to. Kad bi svi pokazali samo malo dobre volje to bi puno značilo. Bilo je ružnih riječi između ponekih igrača ali to treba zaboraviti. Premalo nas je da si možemo dopustiti taj luksuz da se svađamo i prkosimo jedni drugima. A duboko vjerujemo da svi želimo jaku eHrvatsku. Ne zanosimo se idejama da je to sve moguće preko noći ali nemojmo ni odustati zbog vlastitog ponosa ili lijenosti. Progutajmo slinu koju smo skupili za pljuvanje po drugima i pružimo si ruke. Zajedno možemo puno, pojedinačno smo nula.

Preokrenimo eHrvatsku..zaslužila je.
 

Comments

flaying pig
flaying pig Day 1,892, 07:59

prvi

WhiteEagle1950
WhiteEagle1950 Day 1,892, 08:05

puste price...

Big Fellah
Big Fellah Day 1,892, 08:05

Vote.

Svaka drzava koja je do sada oslabila je oslabila zbog razjedinjenosti, ili su se raspadale drzavne vojske ili se stvorilo toliko MUova pa su svi medusobno zaratili, tako se ne moze ici prema naprijed i to je ono na cemu trebamo raditi. Kod nas je bila kombinacija ova dva razloga, srecom moze se sve to popraviti samo trebamo staviti eHrvatsku iznad sveg ostaloga...a za to je potrebno puno pravih vođa i puno volje :]

Svih eHrvati u sto manji broj MUova koji medusobno koordinira najbolje sto moze! Kad su prije svi bili u Brigadama uvijek se lakse moglo i okretati zidove i odlucivati bitke, a usto je bilo manje svada ( osim na politickoj razini gdje trebaju i ostati )

Nije samo eHrvatska tako oslabila, isto se dogodilo sa vecinom drzava, pogotovo iz EDENa sto je i razlog zasto je savez tako slabiji u zadnje vrijeme.

Big Fellah
Big Fellah Day 1,892, 08:07

Svi*

flaying pig
flaying pig Day 1,892, 08:18

Da najlakse je napisat: puste price , i nek se sve raspadne
a najteze je rec idemo napravit nesto pa makar neuspjeli

eTomislav
eTomislav Day 1,892, 08:53

V!

i_am_the_man
i_am_the_man Day 1,892, 09:36

koliko se sijećam samohajduk je već pokušao ujedinit sve stranke da rade za boljitak eHrvatske al to se neće nikad desit dok su pojedini na čelu stranaka jer im to nije u interesu

Dalmatian devils
Dalmatian devils Day 1,892, 09:44

ja vjerujem da ima volje, da se moze...i treba probati.

draz2112
draz2112 Day 1,892, 10:16

ljepo napisano super vote

AlenJax
AlenJax Day 1,892, 10:57

patetično i jadno ,sve..od početka do kraja,nadam se da nećete ostat u TOP5 zato kaj ne zaslužujete.

AlenJax
AlenJax Day 1,892, 11:07

+scammerska stranka

BacoST
BacoST Day 1,892, 11:12

amo naprid

Big Fellah
Big Fellah Day 1,892, 11:34

Stranke ce se uvijek svadati, zajednistvo se treba graditi kao nekad prije kroz MUove..

Dalmatian devils
Dalmatian devils Day 1,892, 11:35

treba probati na sve nacine....moze se

Gyurak
Gyurak Day 1,892, 11:41

Bit će red da idem kod komunjara u stranku samo da ne budete u kongresu..

DelyRius
DelyRius Day 1,892, 11:43

v

Dalmatian devils
Dalmatian devils Day 1,892, 11:49

@gyurak...u cemu je problem? obrazlozi svoje stajaliste, puno bi mi znacilo

broc
broc Day 1,892, 12:26

vote za trud nemam kad citat

Markooo7
Markooo7 Day 1,892, 14:49

v

AlenJax
AlenJax Day 1,893, 23:28

"pendrek" demagogija je ipak u prednosti nad "judinim evanđeljem"

http://prntscr.com/q9z6s

Rebelsy
Rebelsy Day 1,893, 01:41

v

SPIRITUS
SPIRITUS Day 1,893, 01:44

zaslužila je

serhio buskez
serhio buskez Day 1,893, 02:06

prodajem glas javite se s povjerenjem

Samodinamo1986
Samodinamo1986 Day 1,893, 04:50

v

avandza
avandza Day 1,893, 07:03

ja sam njub, ali mi se čini kao dobar početak...

Obersoldat
Obersoldat Day 1,893, 07:22

vote

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.