Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy

Atlantis [soaresol] Soarele merge pe zmeu !

Day 1,911, 16:23 by Xpertiza

Aflat la sute de kilometri de casa, Ion sta pe ganduri. Fara prieteni si fara dusmani, trezit din somn si fara sperante se pune pe-o piatra si plange. Comandantul il vede si vine si-l bate. Il bate in trei ture … prima fiind incalzirea, a doua fiind mirosul si-a treia fiind urmarea mirosului. Ion prinde tupeu, ia sticla o pune la gura si-o da “groapa” jumatate. Se roaga la sfinti, se roaga la zei, dar nimeni nimic. Zmeul de pe pozitie, sta si vegheaza.Zmeus il vede dar nu intervine. Puterea-i e mare, prostia-i imensa... Cu platosa tare, cu capul plecat se roaga la Soare pentru un sfat. Ce sa fac soare zise si zmeul cand omul se roaga si tata-i in pat ?
Soarele arde fara-ncetare cu mantia lui mare peste regat. Zmeus calare pe-al lui calut, fuge spre soare ca un puiut.

Intre timp Ion beat, batut, necajit si imputit incearca sa fuga. Comandantul il prinde si-i da inca o batuta. Il dezbraca, il pune sa se spele si-i da haine de lupta cu lupul pe piept. :”De astazi esti Drac si dracii nu fug !”. Comandantul si Ion se pun la o masa, apuca sticla ramasa si se pun la baut.Zmeul ajunge la soare calare si vrea sa-l insface ca sa-l puna jos. Soarele-i tare, mai mare si doare daca incerci ca sa-l prinzi de foc. Zmeul il lua-n final in spinare caci lumea toata stie ca Soarele merge pe jos. Si-l cara-n spinare pe al lui mare Soare pana la Ion sa-i faca un troc.

Ion e pe val, plin de curaj, cu un prieten mai mult decat cand s-a trezit. Comandantul i-e ca un frate, iar el a devenit un mare drac. Ion e puternic si plin de speranta caci maine e lupta si el este mort (de beat). Dupa o vreme ramane singur la masa, comandantul plecase la somn. Iar o ia pe ulei, fura curent si se gandeste la sinucidere. Fara familie, fara femeie cu gandul la moarte se-apuca de-un joc.

Zmeul ajunge cu Soarele-n spate si-l vede pe Ion cu cutitu` la os. Soarele mare cu a lui suparare ii trage lui Zmeu o palma si-un dos. “Pune-ma jos prost mic si-ngamfat ! Nu vezi ca Ion e foarte suparat ? “ Zmeul cade in locul in care acum ceva vreme Ion s-a emotionat. Prima infatisare o face aproape calare pe zmeul minuscul si plin de rahat.

“Ion fiu al Daciei nu fii suparat, prin puterea mea toata iti dau de-un gulas”.Ion s-a speriat. Tinereatea si neinitierea il fac mic in fata Soarelui, dar promisiunea unei vieti mai bune si influenta bauturii il ajuta sa depaseasca momentul. Prinde tupeu si merge la somn. Maine e-o zi de antrenament ... maine e prima zi din restul vietii lui.Pe Zmeu il doare ca pe-a lui onoare Soarele mare i-a dat peste bot. Fuge in zare la a tatalui chemare ca Soarele-i mare si arde si-i foc.

 

Comments

soaresol
soaresol Day 1,911, 16:25

dracus ruptus carcus zmeus

Krontzo
Krontzo Day 1,911, 16:32

bravo, Xp :):: you did it :)::
posteaza link-ul articolului aici, pls, la comentarii: http://www.erepublik.com/ro/article/rezultate-concurs-1-2209883/1/20#comments
!!! trebuie sa intre in concursul "Veselia la Romani" :):: !!!

Ghostuletz
Ghostuletz Day 1,911, 16:36

o7 din ce in ce mai buna povetirea asteptam continuarea )
Ieeeiiii booobbbsss )

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,911, 16:44

))))))))))))

Cristi Cozma
Cristi Cozma Day 1,911, 16:48

v+s : )))

Sas Dragos
Sas Dragos Day 1,911, 17:24

Zmeii nu stie sa citeasca.

Lucia38
Lucia38 Day 1,911, 22:18

"Ion e pe val, plin de curaj, cu un prieten mai mult decat cand s-a trezit." Super!!!!

dr k
dr k Day 1,968, 13:37

ioi tulai...da tu esti...da sa nu te recunosc : ) no cand ii contiunuaria ?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.