Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy
Resend email   |  Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Resend email Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Atlantis [soaresol] Soarele merge pe zmeu !

Day 1,911, 16:23 Published in USA Romania by Xpertiza

Aflat la sute de kilometri de casa, Ion sta pe ganduri. Fara prieteni si fara dusmani, trezit din somn si fara sperante se pune pe-o piatra si plange. Comandantul il vede si vine si-l bate. Il bate in trei ture … prima fiind incalzirea, a doua fiind mirosul si-a treia fiind urmarea mirosului. Ion prinde tupeu, ia sticla o pune la gura si-o da “groapa” jumatate. Se roaga la sfinti, se roaga la zei, dar nimeni nimic. Zmeul de pe pozitie, sta si vegheaza.Zmeus il vede dar nu intervine. Puterea-i e mare, prostia-i imensa... Cu platosa tare, cu capul plecat se roaga la Soare pentru un sfat. Ce sa fac soare zise si zmeul cand omul se roaga si tata-i in pat ?
Soarele arde fara-ncetare cu mantia lui mare peste regat. Zmeus calare pe-al lui calut, fuge spre soare ca un puiut.

Intre timp Ion beat, batut, necajit si imputit incearca sa fuga. Comandantul il prinde si-i da inca o batuta. Il dezbraca, il pune sa se spele si-i da haine de lupta cu lupul pe piept. :”De astazi esti Drac si dracii nu fug !”. Comandantul si Ion se pun la o masa, apuca sticla ramasa si se pun la baut.Zmeul ajunge la soare calare si vrea sa-l insface ca sa-l puna jos. Soarele-i tare, mai mare si doare daca incerci ca sa-l prinzi de foc. Zmeul il lua-n final in spinare caci lumea toata stie ca Soarele merge pe jos. Si-l cara-n spinare pe al lui mare Soare pana la Ion sa-i faca un troc.

Ion e pe val, plin de curaj, cu un prieten mai mult decat cand s-a trezit. Comandantul i-e ca un frate, iar el a devenit un mare drac. Ion e puternic si plin de speranta caci maine e lupta si el este mort (de beat). Dupa o vreme ramane singur la masa, comandantul plecase la somn. Iar o ia pe ulei, fura curent si se gandeste la sinucidere. Fara familie, fara femeie cu gandul la moarte se-apuca de-un joc.

Zmeul ajunge cu Soarele-n spate si-l vede pe Ion cu cutitu` la os. Soarele mare cu a lui suparare ii trage lui Zmeu o palma si-un dos. “Pune-ma jos prost mic si-ngamfat ! Nu vezi ca Ion e foarte suparat ? “ Zmeul cade in locul in care acum ceva vreme Ion s-a emotionat. Prima infatisare o face aproape calare pe zmeul minuscul si plin de rahat.

“Ion fiu al Daciei nu fii suparat, prin puterea mea toata iti dau de-un gulas”.Ion s-a speriat. Tinereatea si neinitierea il fac mic in fata Soarelui, dar promisiunea unei vieti mai bune si influenta bauturii il ajuta sa depaseasca momentul. Prinde tupeu si merge la somn. Maine e-o zi de antrenament ... maine e prima zi din restul vietii lui.Pe Zmeu il doare ca pe-a lui onoare Soarele mare i-a dat peste bot. Fuge in zare la a tatalui chemare ca Soarele-i mare si arde si-i foc.

 

Comments

soaresol
soaresol Day 1,911, 16:25

dracus ruptus carcus zmeus

Krontzo
Krontzo Day 1,911, 16:32

bravo, Xp :):: you did it :)::
posteaza link-ul articolului aici, pls, la comentarii: http://www.erepublik.com/ro/article/rezultate-concurs-1-2209883/1/20#comments
!!! trebuie sa intre in concursul "Veselia la Romani" :):: !!!

Ghostuletz
Ghostuletz Day 1,911, 16:36

o7 din ce in ce mai buna povetirea asteptam continuarea )
Ieeeiiii booobbbsss )

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,911, 16:44

))))))))))))

Cristi Cozma
Cristi Cozma Day 1,911, 16:48

v+s : )))

Sas Dragos
Sas Dragos Day 1,911, 17:24

Zmeii nu stie sa citeasca.

Lucia38
Lucia38 Day 1,911, 22:18

"Ion e pe val, plin de curaj, cu un prieten mai mult decat cand s-a trezit." Super!!!!

dr k
dr k Day 1,968, 13:37

ioi tulai...da tu esti...da sa nu te recunosc : ) no cand ii contiunuaria ?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.