Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy
Resend email   |  Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Resend email Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Aducem Basarabia Acasa

Day 2,045, 09:48 by pfff88
Aducem Basarabia Acasa

Basarabia e pământ românesc, toți cunoaștem acest adevăr, însă modalitatea revenirii ei acasă reprezintă de multe ori o enigmă.

Dezlegarea este în România.

Sunt necesare 100 000 de semnături pentru susținerea unei legi care face din Republica Moldova o prioritate a statului român.

100 000 de semnături pentru 3 milioane de români.Potrivit articolului 74 din Constitutia României, “initiațiva legislativă aparține (…) unui număr de cel puțin 100.000 de cetățeni cu drept de vot” iar “cetățenii care își manifestă dreptul la inițiativă legislativă trebuie să provină din cel puțin un sfert din județele țării, iar în fiecare din aceste județe, respectiv în municipiul București, trebuie să fie înregistrate cel puțin 5.000 de semnături în sprijinul acestei initiative”.

Campania de strângere de semnături ADUCEM BASARABIA ACASĂ își propune colectarea acestor semnături pentru sprijinirea unei inițiative legislative care va apropia decisiv cele două state românești. Este cel mai important exercițiu democratic de după 1990 privind românii de peste Prut.

Odată adoptată, legea ar face din Republica Moldova o prioritate a statului român. Printre prevederile cele mai importante se numără crearea unei instituții în subordinea primului ministru care să se ocupe de coordonarea strategiilor pentru cel de al doilea stat românesc, obținerea mai ușoară a vizelor de intrare în România de către românii de peste Prut precum și integrarea basarabenilor în viața socio-culturală din România.

Textul complet al inițiativei legislative aici.

Inițiatoarea acestei propuneri legislative este Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de peste 30 de ONG-uri care susține ideea unirii Republicii Moldova cu România. Ca parteneri în această inițiativă așteptăm orice asociație sau persoană care nu uită că FRATI IN VECI FOR VI FRATI .

Contacteaza-ne :
campanie@actiunea2012.ro
0766 482458
Grupa Facebook ;https://www.facebook.com/basarabiapamantromanesc
Site oficial basarabia-acasa.ro

La final va rog sa puneti poza principala acceasta in semn ca ati votat , daca veti semna in judetul dumenvoastra va rog sa fotografiati pozele cum semnati la final voi publica un articol cu pozele facute de dumneavoastra cu semnarea basarabiei acasa !!
Daca ma intrebati De Ce am facut asta va raspund simplu:

Pentru ca vreau sa vad acasa 3 milioane de romani, pentru ca vreau UNIRE!
Va multumesc !
UNIRE!

 

Comments

MDPhoenix
MDPhoenix Day 2,045, 17:23

Succes mii interesant ce va fi dupa ce o sa colectati 100 mii de semnaturi:)))

Markuper
Markuper Day 2,045, 20:11

Antonescu trece din nou prut!

pfff88
pfff88 Day 2,045, 23:15

o sa redobandim mai rapid cetatenia romana,pentru a fi o prioritate a romanei

Osama Bri Gadier Day 2,045, 23:45

Comment deleted

pfff88
pfff88 Day 2,045, 23:50

lai speriat osama )))

Markuper
Markuper Day 2,046, 00:45

@Osama Bri Gadier
Mai pune-ti pofta-n cui, sau esti slab în arifmetica, sau nu ai datele statistice, cu 95% mai uimit

Markuper
Markuper Day 2,046, 00:53

@pfff88
Cred că nu aveți cu ce speria, foarte naiv mai esti, mai uite-te prin părți si o să vezi că totul va termina în Românie, ideia aceasta de gust prost nu trece Prutul.

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 2,046, 01:12

"ideia asta de prost gust" nici nu are cum sa treaca Prutul mai, Nici nu are sens sa treaca, musiu markuper. Ea este deja acolo de vreo 2000 de ani.
Si daca nu ma crezi fa-ti degetele aratatoare carlig, trege-ti colurile gurii inspre exterior, scoate limba afara si incearca sa spui corect "soparla"))

Vei avea o revelatie:)))

Markuper
Markuper Day 2,046, 01:29

@Osama Bri Gadier
Dacă te ai aninat de "ş", care nu-l am pe mac os, mai întîi uite-te cum scrii tu!
Poate n-am înțales corect? poate frați de peste Prut, vor unirea Moldovei? nu cumva valahii întorc acasă teritoriul istoric Moldovei?

Nick Meis
Nick Meis Day 2,046, 08:30

este vorba de cetatenii si modul in care unii fac orice pentru a obtine cetatenia romana chiar daca nu vor unire . Nu sunt precis dar in cazul in care mai mult de jumate din populatia Moldovei o sa aiba cetatenie romana proiectul privind unirea sar misca din loc : ) Cel putin asa cred eu

Markuper
Markuper Day 2,046, 10:40

Din cunoscuții mei si neamuri, mulți în rusă nici două cuvinte nu pot spune, au dobîndit cetațenie română, si majoritate numai pentru pleacare în europa dupa bani, nau ei idei ce fel de Românie mare. Nu cred că o să procedează România cum si rusii în Georgia, nau acuma un Hitler dupa spate, dar Obama nui omul care să poate crezut.

NicolasScorpion
NicolasScorpion Day 2,046, 13:15

MDPhoenix, Credca au so beliasca !!! )))))) )))))

MDPhoenix
MDPhoenix Day 2,046, 02:10

Cetatenie ROmana?) Dragi copii Moldova e pe cale sa semneze tratatul de regim liberalizat de vize cu UE in Noiembrie la Vilnus. Asa ca ideia cu pasapoarte romane mai rapid nu merge:) In genere Moldova sa fi fost un stat mai dezvoltat putin si cu acest tratat semnat deja , atunci momeala cu pasapoarte romane nu avea sa fie atit de actuala .

pfff88
pfff88 Day 2,046, 02:36

phoneix stii ca eu mam zakalibit sa fac aici dezbateri politice !!!! eu am pus articol va place nu va place ; pana la urma o sa vedem ce se va intampla te vei trezi cu 2.5 milioane jumatate de moldoveni care in moldova au pasaport roamnesc ce fel de tara va mai ramane daca toti is romani ! E UNIRE !

Markuper
Markuper Day 2,046, 02:52

Dacă nu calculăm someri, ramîn vreo cîteva zeci de mii unionisti, uite te prin părți omule, unionistii nici cîțiva mii nu pot aduna împotriva sărbatorilor rusilor, care unire? Noi MOLDOVENI, lasați jelea ne descurcăm în stat suveran si făra frați, care de obicei ne tradau de multe ori, am scris odată, troienii tot cu daruri au venit!

MDPhoenix
MDPhoenix Day 2,046, 03:02

OMG ii sluta treaba vad ca:)) Te las ca amus i sa mais trici ceva prin casa:)

BratC0fi
BratC0fi Day 2,046, 10:34

md o sa semneze pe draq tratatul...esti prost si nu vezi ce se face in tara sau asta doar la tn in cap e totul bn????

pfff88
pfff88 Day 2,046, 03:36

care bai stat suveran cand toti mor de foamete si avem o tara de pederasti !??? care tara??? care tara cand de mici copii vorbesc limba rusa !!!

MDPhoenix Day 2,046, 03:47

Comment deleted

MDPhoenix
MDPhoenix Day 2,046, 03:48

Pederasti is peste Prut Ma Silitule si in Moscova!... Cine Moare de foame? Toti mor de alcoolizm nu de foame NU este Romania cu mult mai departe de MOldova in privinta aceasta. Si vorbim 2 sau 3 limbi de mici si aceasta nue rau. E rau ca nu respectam acest stat. Asa muci da tine si ca altii care se tot pling c anu avem o tara ca in europa dar singuri stau si se inbata si zbeara si farima salbaticiuni! Avem o tara nu o mie si nime nu a sa ti-o construiasca de jos inafara de tine! Nici romanul nici russu! Nici americanu! Daca esti prost si nu respect ce ti-o dat Dumnezeu atunci stai si indura cum altii sterg picioarele de tine..... Chiar ma inervez needucatule

Markuper
Markuper Day 2,046, 03:53

Cu foamea la Gimpu, Filat si Papusar, ei te fură, de atîta si mori de foame!
Copii si engleză vorbesc destul de bine, cîte scoli ruse au ramas? trercem si de asta, mulți cunoscuți de ai mei îs rusi si copii lor nici nu stiu de grădinița rusă.
Pînă cînd o să te uiți prin părți care colac mai bun o să fii pascut, fă-ți soarta singur, nime nu face bine personal ție, pînă cănd nu rîdici fundul nimic nu merge înspre tine.
Si numai asta nuți dă voe să spui urît de țara ta, mam nascut în Lvov da am crescut în Moldova, si mai bun loc pe pamînt nui, crede mă, mulți plecați să întorc acasă, patria nu să vinde!

pfff88
pfff88 Day 2,046, 03:55

patria nu se vinde corect ! nu am nimic impotriva dar nu trebuie sati uiti istoria SUNTEM ROMANI DIN TIMPUL LUI DECEBAL !!!!

Markuper
Markuper Day 2,046, 04:13

Nu vreau să ți fur timpul, si nici al meu nu pot să-ți cadonezi, citeste http://www.moldovenii.md/md/section/523 în timp liber, scoate din text ideologie dacă o gasesti, compară cu documentele la care o să ai acces, si cred că o să ai mai multe variante de istoria moldovenilor, poate din altă parte o să te uiți la istoria. Aproape tot ce ai învațat la scoală minciuni, ca si pe mine în URSS m-au amagit cu istoria, alcătuită de învingători, în varianta ta unionistii iți dau istoria schimbată.

Markuper
Markuper Day 2,046, 04:15

Si compară ani cînd scrii de Decebal si Românii!

pfff88
pfff88 Day 2,046, 06:46

1325 - Românii moldoveni de pe teritoriul viitorului stat Moldova luptă alături de poloni, ruteni, și lituanieni împotriva markgrafului de Brandenburg[4]. na uitete aici informeazate in wikipedia pleati

Markuper
Markuper Day 2,046, 07:48

Wikipedia si document istoric se deosebesc, pe ce document să bazează informație?
Si cuvintul nu prea frumos, scris de dine, imi pare cam îi rusi

MDPhoenix Day 2,046, 03:47

Comment deleted

pfff88
pfff88 Day 2,046, 03:53

needucatule esti tu fi fost educat aveai sa sti ca basarabia e pamant romanesc !


tu ai vazut ce se intampla prin scoli ne ducem la valea toti fumeaza si beau toti sunt prosti,cei mai destepti pleaca din tara pentru ca aici nu prea poti sa faci ceva ce sa facem in tara asta ca daca faci ceva teafara te freaca guvernanti ????


ce sa facem bai,, cand la scoala toti afirma ca vorbesc limba moldovneaasca si vorbesc nu maldavneasca ta da rusasca lu stalin nu avem o limba curata avem o limba incurcata e gata cu tara asta nu o poti sa o mai misti !!!


GAGAUZIA ARE INDEPENDETA IN CURAND !!
Trasnistria nici nu mai vorbim
Nordul e plin de rusafoni
Si centrul cat de cat !!! SI GATA SA GATIT MOLDOVA NOASTRA !!!

si eu cred ca stefan e un domnitor bun priveste accest video si asculta mesajul din minutul:;
1.36 http://www.youtube.com/watch?v=nxVrfhVktZQ NEAMUL ROMANESC MODOVENISTULE !

Markuper
Markuper Day 2,046, 03:57

Ce personal tu ai facut să nu fumeze tineret, încă odată îți spun tre să faci ceva, vorbe nu miscă nimic, nu cauta cine o să schimbe aceia ce nu-ți place, schimbă tu!

NicolasScorpion
NicolasScorpion Day 2,046, 13:30

Dutie bai pe malul Prutului si ineacate in glod, numai asa ca sa nu te auda nimeni !! ))

pfff88
pfff88 Day 2,046, 04:00

eu nu am facut nimic personal pentru ca stiu ca deja nu se mai lasa de fumat dar am incercat sa ele schimb mentalitatea moldovenista al altor.
c

ce parerea ai despre cea ce a spus acolo stefan?

Markuper
Markuper Day 2,046, 04:20

Pînă cînd o să ai ură, si tot ce nu-ți place în copatrioți o să numesti moldovenism, fericit no-să fii. Nu-ai luptat cu boală, ai vrut să le propui mentalitatea românistă

pfff88
pfff88 Day 2,046, 04:24

bai eu te intreb am pus semn de intrebare ca la .... ce parere ai despre cea ce a spus stefan in video de mai sus? nu fugi de la tema

Markuper
Markuper Day 2,046, 04:48

Cuvinte patriotice, să te gîndesti si tu asa, să stai si tu asa dupa patria ta, o să găsim pote limba comună.
Raspunde si tu la întrebare în ce an apar primele datele istorice despre români? Vrei să spui că Stefan român? Din care parte vineau trădatori, cine au fos de origine acesti trădători?
Caută si o să fii mai aproape de adevăr.

pfff88
pfff88 Day 2,046, 06:31

nustiu siguur in ce date apar daca 1 a aparut tara romanneasca sau valachia si duap 20de ani a aparut moldova nu mai credeti in prostile ce va impune selin stefan a fos moldovean dar a facut parte din poporul roman

pfff88
pfff88 Day 2,046, 06:40

http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%9Aara_Rom%C3%A2neasc%C4%83 uite aici si uitete aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Principatul_Moldovei uite anurile cand si cine o aparut prima ma enervezi deamu tati cu moldova o aparut prima credeti in selin !!!!!!!!

pfff88
pfff88 Day 2,046, 06:42

tot in acele uitete ca principatul moldovei e stat romanesc si limba vorbita acolo era romana aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Markuper
Markuper Day 2,046, 08:00

Cam să primeste că moldovean! Dar ce dară imi bati capu cu filmulețele ideologice? Pentru ce mint români nu vrei să te întrebi, eu stiu raspuns, dar tu ramîi pascut, deschide oci omule, nu fi prost. Totusi Valahii (cine primii Moldovenii sau Valahii nu discutăm), romănii au apărut mai tîrziu, ce motiv? pentru ce identitatea nobilă lea trebuit Valahilor? cine la trădat pe Stefan, nu din partea Valahiei? Adevărul în arhive si biblioteci, caută, dacă nu vreai să cauți, să srii macar fără spumă, dacă nu ai argumente mai serioase de cît ro.wiki!

pfff88
pfff88 Day 2,046, 22:12

uitete te rog frumos bai la video la minutul 1.36 steefan recunaioaste ca neamul e romanesc identitatea moldoveanu etnica romaneasca !!!!!
numai a cel care nu a invatat la scoala sau mai stiu eu ce poate sa spuie ca vb limba moldoveneasca ! si trali vali

Markuper Day 2,046, 23:19

Comment deleted

ALBACIT
ALBACIT Day 2,046, 05:39

mai daca vreti unire de ce sa nu fie capitala la iasi sau la chisinau??? si sa se impuna in scolile din romania limba stramosilor nostri?? nu limba ce se vorbeste la bucuresti ??

Dasiuc
Dasiuc Day 2,046, 08:40

Se vorbeste alta limba la Bucuresti?)... Cata rautate, cata indoctrinare, nu mai spun nimic, ati ajuns rau de tot...

Markuper
Markuper Day 2,046, 10:33

Să mă crezi ca moldovenii urăsc si ocupanți rus!

ALBACIT
ALBACIT Day 2,049, 05:17

de ce dar la televiziunile din iasi, sau ardeal, daca nu vorbesti ca la bucuresti nu poti munci???

Dasiuc
Dasiuc Day 2,049, 12:46

Nu va inteleg, voi vorbiti limba ROMANA. Alta limba nu poate exista peste limba romana, ce vreti sa demonstrati. Atata timp cat eu va inteleg, eu ca roman, inseamna ca si voi vorbiti romana. Mai opriti-va cu propaganda ca e penibila, mai putina agitatie si ura si poate o sa realizati si voi ce e aia viata.

ALBACIT
ALBACIT Day 2,050, 06:51

cind nu exista romania in ce limba vorbeau stramosii mei?? da si ma intelegi fiinca scriu ca sa ma intelegi, fiindca daca oi scri cum se vorbeste in pur moldoveneste nu o sa intelegi tot.

Dasiuc
Dasiuc Day 2,050, 12:46

Ce pur moldovenesc ma:))... Cumva vei folosi alfabetul chirilic?... Mai bine oprim aici discutia ca nu are rost...

ALBACIT
ALBACIT Day 2,051, 16:00

Am spus pur moldoveneste nu amestecata cu rusa.

Dasiuc
Dasiuc Day 2,052, 07:15

Ai vorbit in ROMANA atunci. Parca explic unor copii de gradinita ce nu vor sa inteleaga ceva evident.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.