Ediție Specială: Războiul Resurselor - Epilog

Day 2,639, 09:02 Published in Romania Romania by Roman Daco

Bine v-am găsit la această ediție specială!

După cum probabil majoritatea au observat, astăzi s-a încheiat Războiul Resurselor, odată cu alocarea noilor resurse fiecărei regiuni. Aveți mai jos împărțirea noilor resurse, pe țări, ordonate după numărul total de bonusuri:



Câteva numere și considerații:

14 țări cu cel puțin un set de 100% bonus:
Statele Unite, cea mai mare beneficiară a acestei reîmpărțiri, cu 15/15
Marea Britanie, Ucraina, Croația, Ungaria, Bulgaria la arme
Italia, India, Germania, Arabia Saudită, Lituania, Spania, China, Coreea de Sud la hrană.

3 țări cu 80% bonus la case: Rusia, România și Austria.

5 alte țări ar fi putut ajunge teoretic la 15/15, în afară de SUA: China (a strâns doar 9/15 în 29 de regiuni), Franța (9/15 în 22 de regiuni), Italia (10/15 în 20 de regiuni), Spania (12/15 în 17 regiuni) și India (9/15 în 17 regiuni).

2 dintre cele 14 regiuni cu piatră de var ale lumii vor fi în Venezuela. Interesantă alegere.

7 regiuni cu căprioare și 1 cu pește nu au putut fi alese cu tokens din cauza unui bug. Din cauza asta ele au fost adăugate la final din ciocan de către Plato Chinei, singura țară care rămăsese fără resurse alocate. Așa am ajuns ca 7 dintre cele 29 de regiuni cu căprioare ale lumii (cea mai rară resursă de hrană) să fie în China, deși aceasta nu a făcut absolut niciun efort să le obțină. De remarcat că doar în felul ăsta China a ajuns la 5/5 resurse de hrană în regiunile originare, altfel n-ar fi avut nicio șansă... Bravo Plato! Încă o acțiune făcută praf.

9 din 15 resurse va avea în regiunile originare România. Mai mult nu se putea ; ) Au fost alese cele mai rare, 4 de la case și 4 de la arme, pe lângă peștele alocat automat în capitală.

O comparație interesantă între resursele din regiunile originare ale fiecărei țări înainte și după reîmpărțire prezintă elbandido în cel mai recent articol cu statistici al său.


M-am gândit să prezint și eu o altă statistică, ceea mai importantă aș zice, și anume situația actuală a bonusurilor:



Aici vă las pe voi să comentați, menționez doar că pe lângă Statele Unite încă două țări, Serbia și Ungaria, au deja 15/15. Top 5 este completat de România și Grecia cu 14/15.

Spor la joacă,
Roman Daco