New Map Presentation

Day 1,921, 15:51 Published in Greece Greece by Ministry of New Players


Ήδη από την ημέρα 1885, εμφανίστηκε ένας καινούριος χάρτης σε έκδοση beta, με ανανεωμένα γραφικά και πολλές νέες δυνατότητες στην κεντρική σελίδα του παιχνιδιού.

Ένα καινούριο εργαλείο στα χέρια μας, το οποίο πραγματικά εντυπωσιάζει με τις δυνατότητες που παρέχει προς όφελός μας.

Στις επόμενες εικόνες επεξηγούμε τη χρήση του χάρτη αναλυτικά.

Γενικά:

- Ο χάρτης εμφανίζεται πατώντας το κουμπί “Show map” που βρίσκουμε κάτω από το κεντρικό μενού στην αρχική σελίδα.

- Ξεκινώντας από την αριστερή στήλη μπορούμε να κάνουμε μεγέθυνση ή σμίκρυνση της περιοχής που είναι ορατή με τα σύμβολα “+” και “-”, η με διπλό κλικ στο σημείο που θέλουμε

- Το επόμενο κουμπί (μια μικρή υδρόγειος) εμφανίζει ή κρύβει μια μικρογραφία (mini map) του παγκόσμιου χάρτη.

- Στο χάρτη μπορούμε να πλοηγηθούμε είτε με το ποντίκι, κρατώντας πατημένο το αριστερ ό πλήκτρο και μετακινώντας το (drag & move), είτε επιλέγοντας μια περιοχή στο mini map.

- Τέλος, το επόμενο κουμπί εμφανίζει ή κρύβει το “μενού επιλογών εμφάνισης



- Στην κάτω αριστερή γωνία του χάρτη το εικονίδιο με το σπιτάκι (Home) μας μεταφέρει αυτόματα στην περιοχή όπου βρισκόμαστε τη δεδομένη στιγμή.

- Το δεξί κόκκινο κουμπί εμφανίζει ένα παράθυρο με την ημερήσια διαταγή (D.O.) της Στρατιωτικής Μονάδας (M.U.) που ανήκετε.

Εδώ μπορούμε να δούμε ακριβώς την περιοχή όπου γίνεται η μάχη ή και να μετακινηθούμε σε αυτή απ’ ευθείας από τον χάρτη.

Επίσης μπορούμε να δούμε κατά πόσο έχουμε ολοκληρώσει ή μή την εξουδετέρωση των 25 αντιπάλων της ημερήσιας διαταγής μας και φυσικά λαμβάνουμε μετά την ανταμοιβή μας (μία σοκολάτα και πέντε κομμάτια μπαζούκα).



Daily Order:

Πατώντας το “μενού επιλογών εμφάνισης” του χάρτη, διαπιστώνουμε πως έχουμε επτά επιπλέον δυνατότητες παραμετροποίησης της εμφάνισης του χάρτη.

Αρχικά μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ της απλής ή της ανάγλυφης εμφάνισης.

Κατόπιν, και περνώντας στο δεύτερο πεδίο επιλογών, μπορούμε να εμφανίσουμε ή να αποκρύψουμε τα εξής:

α) Τις περιοχές (regions) κάθε χώρας, με τα αντίστοιχα χρώματα.
β) Τα σύνορα (borders) κάθε χώρας.
γ) Τη θέση μας (my location) στο χάρτη.
δ) Την κύρια πόλη (cities) κάθε περιοχής.
( οι πρωτεύουσες εμφανίζονται με κίτρινη κουκκίδα ή με την εικόνα που βλέπετε πχ. στην Τρίπολη, αν εξετάζουμε τον χάρτη με μεγάλο zoom).
ε) τις ενεργές μάχες (cities battles).




Πληροφορίες για μια πόλη/περιοχή.

Κάνοντας κλικ πάνω σε μία πόλη, εμφανίζεται ένα πινακάκι (το βλέπετε στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας) με πληροφορίες για την ονομασία της πόλης, τον πληθυσμό της, την περιοχή που αυτή ανήκει καθώς και τις βασικές πληροφορίες που αφορούν την περιοχή και την χώρα, την κατάστασή της (ελεύθερη ή κατεχόμενη), αλλά και το μπόνους παραγωγής το οποίο κατέχει.

Αν βέβαια η πόλη που επιλέξαμε τελεί υπό κατοχή ή εκεί διεξάγεται μια μάχη, τότε από τον πίνακα που εμφανίζεται στα δεξιά της φωτογραφίας, έχουμε την επιπλέον δυνατότητα να μπούμε στη μάχη απευθείας, πατώντας το κουμπί “join fight”.



Μετακίνηση:

Μια ακόμη ενέργεια που μπορεί να γίνει άμεσα μέσω του χάρτη πλέον είναι και οι μετακινήσεις μεταξύ περιοχών.
Ας δούμε το παράδειγμα της φωτογραφίας που ακολουθεί.
Βρισκόμαστε στην Ήπειρο και θέλουμε να μεταβούμε στη Θεσσαλία (Λάρισα).

Επιλέγουμε την περιοχή της Θεσσαλίας και πατάμε το μπλε κουμπάκι πληροφοριών (“i”)
που βλέπουμε στο πεδίο που εμφανίστηκε.

Στο δεξί πίνακα λοιπόν αυτόματα βλέπουμε στο κάτω μέρος του, το κουμπί μετακίνησης με πράσινο χρώμα. Πατώντας το κουμπί αυτό θα δείτε το μήνυμα επιβεβαίωσης κίνησης, όπως αυτό φαίνεται στο τέλος της φωτογραφίας, στο οποίο σας δίνεται και το κόστος της.




Πίνακας πρόσθετων πληροφοριών:

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τώρα τον πίνακα που μπορούμε να αναπτύξουμε στα δεξιά του χάρτη μας και ονομάζουμε “πίνακα πρόσθετων πληροφοριών”.

Στην περίπτωση του παραδείγματος μας βρισκόμαστε στην Ήπειρο και αφού πατήσαμε το κουμπί info (κίτρινος κύκλος) τότε από τον πίνακα αυτό αποκτούμε τις πρώτες βασικές πληροφορίες αλλά και τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε εκτενείς λεπτομέρειες από τα υπομενού που αυτός διαθέτει.

Στο παράδειγμα μας παρατηρούμε πως έχουμε τη δυνατότητα να πλοηγηθούμε σε δύο υπομενού. Το ένα είναι το “μενού πληροφοριών περιοχής” και το δεύτερο είναι το “μενού πληροφοριών χώρας”.



Μενού πληροφοριών Περιοχής:

ακολουθώντας το “Μετάβαση στο μενού πληροφοριών της περιοχής” βλέπουμε την επόμενη εικόνα όπου και αντλούμε για μια ακόμη φορά πληροφορίες που αφορούν τον πληθυσμό της περιοχής, το bonus της περιοχής και την κατάστασή της, δηλαδή αν είναι ελεύθερη (και πότε ελευθερώθηκε) ή αν τελεί υπό κατοχή (και για πόσο διάστημα) όπως ακριβώς και στην αναφορά μας στο θέμα “Πληροφορίες για μια πόλη/περιοχή”.

Επιπλέον έχουμε τη δυνατότητα πατώντας στο “γειτονικές περιοχές” να έχουμε άμεσα λίστα με όλες τις περιοχές που αυτή γειτονεύει.




Μενού πληροφοριών χώρας:

Ακολουθώντας το “Μετάβαση στο μενού πληροφοριών της χώρας” βλέπουμε την επόμενη εικόνα όπου πλέον οι πληροφορίες που παρέχονται αφορούν αποκλειστικά τη Χώρα.

Έτσι έχουμε πλέον δεδομένα, για τον πληθυσμό της χώρας, καθώς και τη δυνατότητα να πάμε σε άλλα τέσσερα υπομενού, στα οποία μπορούμε να βρούμε πληροφορίες που αφορούν όλες τις περιοχές την χώρας (regions), την πολιτική της κατάσταση, δηλαδή, τον Πρόεδρο και τα 5 πρώτα κόμματα (politics), την οικονομική κατάσταση (economy), όπου εμφανίζονται τα μπόνους παραγωγής που η χώρα κατέχει και τέλος, τη λίστα με τις συμμαχικές χώρες (military).

Αυτό όμως που είναι πολύ σημαντικό, είναι πως όχι μόνο μπορούμε να δούμε πλέον το CoD (campaign of the day) όποιας χώρας θέλουμε, χωρίς να πρέπει να μετακινηθούμε σε αυτή, γλυτώνοντας έτσι, και χρόνο, αλλά και πολύτιμα grd.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε και “join fight” πατώντας το κουμπάκι στον κίτρινο κύκλο.



Υπομενού πληροφοριών χώρας:

Στις παρακάτω εικόνες, σας παραθέτουμε τα μενού που εμφανίζονται αν κάνουμε “click” πάνω στα “Neighbours”, “Regions”, “Politics”, “Economy”, και “Military”, αντίστοιχα.





Θέλουμε να πιστεύουμε πως καταφέραμε να σας παρουσιάσουμε πλήρως και με κάθε λεπτομέρεια αυτό το νέο εργαλείο, καλύπτοντας όλες τις τυχόν απορίες σας, αλλά και “φωτίζοντας” όλες τις δυνατότητες που αυτό παρέχει σε εμάς.



Επιμέλεια και σύνταξη άρθρου :
raoulito
tiger1050se

Με Τιμή
το Υπουργείο Νέων


AggelosPnS
raoulito
tiger1050se
George Mere
DominaPnS
meletis
konorian xp
Smokiie is back