Peri Eklogwn...

Day 1,787, 00:28 Published in Greece Greece by Ministry of New Players




Καλησπέρα στην e-κοινότητα !

Σήμερα θα σας μιλήσουμε γα το πολιτικό κομμάτι του παιχνιδιού …

Όπως όλοι ξέρετε κάθε μήνα έχουμε τρείς φορές εκλογές :

Κάθε 5 του μηνός έχουμε τις Προεδρικές εκλογές.
Κάθε 15 του μηνός τις Εσωκομματικές εκλογές.
Κάθε 25 του μηνός τις Βουλευτικές εκλογές.
Τη μέρα κατά την οποία διέξαγονται εκλογές εμφανίζεται η παράκατω εικόνα, στην οποία “κλικάρουμε” επάνω και μας οδηγεί κατευθείαν στη διαδικάσια της εκάστοτε ψηφοφορίας.



Προεδρικές εκλογές :

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε τις προυπόθεσεις που χρειάζεται ένας παίκτης σύμφωνα με το παιχνίδι για να γίνει πρόεδρος:
1. Πρέπει να έχει φτάσει σε επίπεδο 18.
2. Να είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο πολιτικό κόμμα.
3. Να τον έχει υποστηρίξει κάποιο πολιτικό κόμμα.
4. Να έχει την υπηκοότητα της χώρας στην οποία κατέβαινει υποψήφιος.


Όπως προαναφέραμε λοιπόν , κάθε μήνα έχουμε τις προεδρικές εκλογές. Στις προεδρικές εκλογές ψηφίζουμε έναν από τους πέντε υποψήφιους προέδρους. Η αλήθεια είναι πως οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν είναι μόνο πέντε αλλά παραπάνω , απλώς όσοι στηρίζονται από μικρά κόμματα δεν εμφανίζονται στην λίστα μας. Ο πρόεδρος (ή αλλιώς CP = Country President) τώρα, σχηματίζει και συντονίζει ολόκληρη την κυβέρνηση του η οποία αποτελείται από τα εξης υπουργεία :
Υπουργείο Αμύνης(MoD) το οποίο οργανώνει και προσανατολίζει το damage της χώρας.
Υπουργείο Οικονομικών(ΜοΕ) το οποίο είναι υπεύθυνο για την οικονομία της χώρας.
Υπουργειο Εξωτερικών (MoFA) το οποίο κάνει τις δημόσιες σχέσεις της χώρας μας και ανανεώνει τα συμβόλαια συμμαχίας.
Υπουργείο Εσωτερικών (MoIA) το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια της χώρας απο τυχόν προσπάθεια PTO ( Political Take Over😉.
Υπουργείο Νέων παικτών (MoNP) ενημερώνει με οδηγούς τους νέους παίκτες και γενικότερα είναι υπεύθυνο υπουργείο για την ανάπτυξη τους
Υπουργείο Τυπου: Το υπουργείο το οποίο είναι υπεύθυνο για την έκδοση άρθρων , τον τελευταίο καιρό έχει χάσει την αξία του γιατί τα περισσότερα υπουργεία εκδίδουν τα άρθρα από τη δική τους εφημερίδα.

* Political Take Over : Η κατάληψη πολιτικού κόμματος ή προεδρικής θεσης της χωρας απο ομαδα παικτων , βαζοντας δικο τους υποψηφιο για προεδρο του κομματος ή χωρας συνηθως την τελευταια μερα.


Κάθε υπουργείο χωρίζεται σε υπουργούς , υφυπουργούς και μαθητευόμενους Ο υπουργός έχει τον πρώτο λόγο σε κάθε υπουργείο και είναι υπεύθυνος για τις κινήσεις του υπουργείου του. Ο υφυπουργός έχει δευτερεύον λόγο στο υπουργείο και λιγότερες ευθύνες για αυτό. Τέλος , ο μαθητευόμενος , ο οποίος είναι στα κυκλικά του υπουργείου , στις συναντήσεις και γενικά παίρνει μέρος στην πορεία του υπουργείου με σκοπό να αποκτήσει την απαιτούμενη γνώση να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα και ευθύνες στο μέλλον.

Σημείωση 1 : Oι υπουργοί δεν παίρνουν κάποιο μετάλλιο και φυσικά δεν τους ορίζουν τα game mechanics άλλα είναι μια επινόηση των παικτών για να μοιράζονται οι υποχρεώσεις του προέδρου της χώρας.
Σημείωση 2: Αν κατά τη διάρκεια των εκλόγων η χώρα καταληφθεί από εχθρούς, οι εκλογές διεξάγονται κανονικά.




Εσωκομματικές εκλογές :

Στις εσωκομματικές εκλογές ψηφίζουμε για τον πρόεδρο του κόμματος,για να γίνει αυτό ο υποψήφιος παίκτης πρέπει να έχει φτάσει σε επίπεδο 16.
Ο πρόεδρος κόμματος ή αλλιώς PP ( Party President ) είναι αυτός που οργανώνει το κόμμα , αυτός που κάνει την λίστα βουλευτών ( για την οποία θα πούμε στην συνέχεια του άρθρου ) και τέλος είναι αυτός που πατάει το “κουμπάκι” με το οποίο δηλώνει ποιόν υποψήφιο πρόεδρο χώρας θα στηρίξει το κόμμα του.

Σημείωση 1 : Ο πρόεδρος κόμματος είναι το μόνο πολιτικό αξίωμα που ορίζουν τα game mechanics το οποίο δεν επιβραβεύεται με κάποιο μετάλλιο ή με κάποιο άλλο έπαθλο.
Σημείωση 2: Σε περίπτωση ισοψηφίας ο υποψήφιος με τους περισσότερους πόντους εμπειρίας κερδίζει.
Σημείωση 3: : Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι για τις κομματικές εκλογές για Πρόεδρο κόμματος, ο νυν πρόεδρος συνεχίζει την θητεία του στην θέση αυτή.




Βουλευτικές εκλογές :

Στις βουλευτικές εκλογές συνηθίζαμε να ψηφίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές ανά περιοχή. Να σημειωθεί οτι η μόνη προυπόθεση για να θέσει κάποιος παίκτης υποψηφιότητα για βουλευτής είναι να έχει φτάσει στο επίπεδο 15 και φυσικά να έχει την εκάστοτε υπηκοότητα της χώρας στην οποία θέλει να κατέβει υποψήφιος.
Από τις βουλευτικές εκλογές του προηγούμενου μήνα ισχύει μια νέα αλλαγή. Πλέον δεν ψηφίζουμε κάποιο πρόσωπο άλλα κόμματα. Πλέον , ψηφίζεις ένα από τα πέντε πρώτα κόμματα της χώρας. Ο αρχηγός του κάθε κόμματος έχει φτιάξει μια λίστα στην οποία επιλέγει τους βουλευτές που προτιμάει να εκλέξει κατά φθίνουσα σειρά. Με τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας (20 περιοχές) εκλέγονται 40 βουλευτές δηλαδή για κάθε 2,5 % εκλέγεται και ένας βουλευτής, για να εκλεγούν 2 βουλευτές το κόμμα χρειάζεται τουλάχιστον 3,76% αυτό το 3,76 στρογγυλοποιείται και προς το 5% και μας δίνει δυο βουλευτές. Αντίστοιχα με το 3,74% εξακολουθεί το κόμμα να εκλέγει έναν βουλευτή.

Ο βουλευτής τώρα …

Ο βουλευτής μπορεί να ψηφίζει νόμους , να δίνει υπηκοότητες ( ορίζεται από τις περιοχές τις χώρας) και έχει δικαιώμα να κατεβάσει μέχρι δύο νόμους. Αυτές είναι οι αρμοδιότητες που ορίζουν τα game mechanics. Σαν χώρα έχουμε επινόησει τρεις επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από τρία μέλη:

1) Επιτροπή υπηκοοτήτων η οποία ορίζει το ποιος πρέπει και ποιος δεν πρέπει να παίρνει ελληνική υπηκοότητα , αυτό γίνεται για την ασφάλεια της χώρας από τυχόν PTO( = Political Take Over)
2)Επιτροπή MPP* η οποία ενημερώνει τους βουλευτές σε ποια MPP πρέπει να ψηφίσουν ναι σε ποια όχι και γιατί υπό την καθοδήγξση βέβαια του Υπουργείου Εξωτερικών.
3)Προεδρείο της βουλής το οποίο ως κύριο σκοπό έχει να συντονίσει, να ενημέρωσει και να αναλάβει όλες τις ψηφοφορίες που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια μιας θητείας.

*MPP: H σύναψη αμοιβαίας προστασίας σε μάχες μεταξύ δύο χωρών (συμμαχία).

Οι αρμοδιότητες του βουλευτή ορίζονται προς το παρον από ενα σύνολο κανόνων οι οποιοι ωστοσο θα λάβουν τη μορφή καταστατικού άμεσα από τη στιγμή που ψηφίζεται τώρα στη Βουλή. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των συγκεκριμένων κανόνων οι αρμοδιότητες των παραπάνω επιτροπών πιθανόν να αλλάξουν.



Πώς ψηφίζονται οι νόμοι:

. Για κάθε προτεινόμενο νόμο, υπάρχει ένας Σύνδεσμος Συζήτησης (Debate link) για τα μέλη του Κοινοβουλίου και τον Πρόεδρο για να ορίσουν έναν χώρο συζητήσεων για το συγκεκριμένο νόμο.
. Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι Bουλευτές μπορούν να προτείνουν μόνο 2 νόμους σε κάθε θητεία, ενώ ο Πρόεδρος μπορεί να προτείνει άπειρο αριθμό νόμων κατά τη διάρκεια της θητείας του.
. Αν η ψήφιση ενός νόμου δεν έχει τελειώσει, δε μπορεί να προταθεί νόμος της ίδιας κατηγορίας με αυτόν που ψηφίζεται εκείνη τη στιγμή.
. Η περίοδος ψήφισης κάθε πρότασης είναι 24 ώρες.
. Πρόεδρος και Bουλευτές μπορούν να ψηφίσουν μόνο μία φορά
κάθε προτεινόμενο νόμο.
. Για να περάσει ένας νόμος, η πλειοψηφία των ψήφων πρέπει να είναι υπέρ αυτού (στην περίπτωση ίσων ψήφων υπέρ-κατά, ο νόμος απορρίπτεται), ακόμα και αν υπήρξε μία μόνο ψήφος.

Σημείωση: Οι μόνοι νόμοι που χρειάζονται το 66% το βουλευτών για να πέρασουν είναι το Natural Enemy* και το Impeachment**.

*Natural Enemy (Φυσικος Εχθρος) : Μπορεί να γίνει σε μια χώρα απο μια άλλη μέσω ψηφοφορίας των βουλευτών της εκάστοτε κυβέρνησης.
Μπορείς να έχεις ένα φυσικό εχθρό κάθε φορά, αλλά, μπορεί να σε έχουν άπειρες χώρες.
Δε κλείνει ποτέ παρά μόνον αν καταληφθεί ολοκληρωτικά η μια χώρα από τις δύο ή πάψουν να συνορεύουν για οποιονδήποτε λόγο ή συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο ειρήνης.

**Impeachment: Είναι η κατάθεση πρότασης μομφής βουλευτή εναντίον του προέδρου της χωρας. Ψηφίζουν εντός 24 ωρών θετικώς ή αρνητικώς μόνον οι βουλευτές.









Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να στείλετε μήνυμα εδώ ή να μπείτε στο ειδικά διαμορφωμένο κανάλι για τους Νέους παίκτες το #egreecehelp..


Με εκτίμηση,

η ομάδα του Υπουργείου Νέων Παικτών

AmartolosChefGr

Dominus potentia

Dpes

Greekmaniac10

GREENORBLACK

I Mes

McLarenDr

raoulito

skoudouflis

Stavrouli

Bοηθητικά στελέχη :

AggelosPnS

THE MAD MAN007