[Greek MoFA] Απαντήσ&epsi lon;ις σε συχνές ερωτήσ&epsil on;ις σχετικέ ς με το ΥπΕξ.

Day 1,323, 03:54 Published in Croatia Greece by Ministry of Foreign Affairs GR


For the Croatian readers
This article is published in Croatia since the Greek MoFA org was outside e-Greece at the time of occupation and cannot be returned at homeland at the moment. We apologize for any inconvenience.
Given this opportunity, we would like once again to thank our Croatian Friends and Allies for the hospitality, the aid, the support and the brotherhood spirit they showed us during these dire times.
Our bonds go far back and one thing we live by, is that we never betray our trusted Friends, no matter how tough the situation is either for us or for them. We were together in our difficult moments and we were together in your difficult moments. The success and the failures that we enjoyed in any of those situations, have only one result. To strengthen even more the already strong ties between our communities.
Once again, we thank you for your wholehearted support.



Το παρόν άρθρο αποτελεί μια προσπάθεια του Υπουργείου Εξωτερικών για την απάντηση πολύ συχνών αποριών που δημιουργούνται σε συμπαίκτες μας κατά την διάρκεια του παιγνιδιού και αφορούν σε λειτουργίες του εξωτερικού τομέα και της εξωτερικής πολιτικής!


Τι είναι το MPP;
Το MPP (mutual Protection Pact) είναι η συμφωνία μεταξύ 2 χωρών, τόσο για αμυντική όσο και για επιθετική συνεργασία και ισχύει γιά ένα μήνα. Προτείνεται από τον Πρόεδρο μίας χώρας και αυτόματα ξεκινά ψηφοφορία στα Κοινοβούλια και των δύο χωρών. Γιά να επικυρωθεί και να ισχύει, πρέπει και τα δύο Κοινοβούλια να κάνουν δεκτή της πρόταση αυτή με απλή πλειοψηφία. Αν ένα από τα δύο Κοινοβούλια την απορρίψει, τότε αυτόματα απορρίπτεται συνολικά η πρόταση ακόμη και εάν το δεύτερο Κοινοβούλιο την εγκρίνει ομόφωνα.
Με απλά λόγια, όταν η Ελλάδα έχει ΜΡΡ με άλλες χώρες, σε περίπτωση που ξεκινήσει είτε επιθετική είτε αμυντική ενέργεια, αυτά τα ΜΡΡ ενεργοποιούνται και ο αντίπαλος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με το σύνολο των χωρών με τις οποίες η Ελλάδα έχει ΜΡΡ. Ετσι οι πολίτες των χωρών αυτών, μπορούν από την χώρα τους, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν μέχρι εδώ, να πολεμήσουν στο πλευρό της Ελλάδας. Το αντίστοιχο συμβαίνει και με εμάς βέβαια σε δικούς τους πολέμους.
Το ΜΡΡ ΔΕΝ εφαρμόζεται σε αντιστασιακούς πολέμους (RW). Δηλαδή, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή ΔΕΝ μπορεί να εκμεταλευτεί τα ΜΡΡ της σε οποιονδήποτε αντιστασιακό πόλεμο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και μόνο η ύπαρξη ή και η αποδοχή ΜΡΡ από άλλες χώρες δεν είναι θετικά για την χώρα μας, καθώς ένα ΜΡΡ δεν εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την αύξηση της μαχητικής δύναμης μιάς χώρας, αλλά είναι πολλές φορές και ένδειξη συμπαράστασης και διάθεσης συνεργασίας μεταξύ δύο χωρών.

Η συμμαχία κοστίζει 10000 τοπικό νόμισμα (GRD για μας, HRK για τους Κροάτες κ.ο.κ)
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις συμμαχίες που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας:
http://www.erepublik.com/en/list/alliance/country-44



Μιλήσαμε λοιπόν για τα ΜΡΡ σύμφωνα με τους μηχανισμούς του παιχνιδιού.
Άτυπα όμως έχουν δημιουργηθεί κάποιες ενώσεις (συμμαχίες), χωρίς ingame δεσμεύσεις και χωρίς ingame επικύρωση!
Ακούμε λοιπόν συχνά EDEN, TERRA, ONE και αναρωτιόμαστε τι ακριβώς είναι! Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει στο επόμενο άρθρο μας. Σε αυτό όμως το σημείο, θα θέλαμε να κάνουμε μία σοβαρή και σημαντική διευκρίνηση σε ότι αφορά στην συμμαχία μας με την Κροατία και την τοποθέτηση της Σερβίας στους αντιπάλους μας.


Εδώ χρειάζεται να διαβάσει κάποιος λίγη e-ιστορία.
Από τον Ιούλιο του 2008 μέχρι τον Αύγουστο, με τον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο, η Ελλάδα είχε συρρικνωθεί γύρω από τη Central Greece (Κεντρική Ελλάδα), καθώς οι Τούρκοι είχαν καταλάβει όλες τις υπόλοιπες περιοχές.


Το λογότυπο της F.I.S.T.

Ο τότε Ελληνας Αντιπρόεδρος John Daker, επικοινωνεί με την FIST (συμμαχία της εποχής εκείνης) και καταφέρνει να εντάξει τη χώρα στην συμμαχία, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας που ήθελε να καταλάβει ολόκληρη την Ελλάδα. Ετσι αποτρέπεται η πλήρης κατάληψη και η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη.
Στο σημείο αυτό, γίνονται Προεδρικές εκλογές και την εξουσία παίρνουν ο John Daker στην Ελλάδα και ο Phaedrus Lidox στην Τουρκία. Ο δεύτερος υπογράφει σύμφωνο ειρήνης με τη χώρα μας και με τις Βουλγαρία και Ρουμανία και έτσι λήγει ο Πρώτος Βαλκανικός Πόλεμος, ενώ ταυτόχρονα ιδρύεται και η Byzantine Empire (άλλη μία προσωρινή συμμαχία της εποχής).


Το λογότυπο της Byzantine Empire (B.E.)

Με την λήξη της θητείας των δύο αυτών Προέδρων, διαλύεται και η Β.Ε. στο τέλος Αυγούστου του '08.
Από τον Αύγουστο του '08, η Ελλάδα γίνεται ιδρυτικό μέλος της PEACE GC (η πολυπληθέστερη μέχρι και σήμερα συμμαχία που εμφανίστηκε στο παιγνίδι) και έτσι εξασφαλίζει (προσωρινά όπως αποδείχθηκε) την τελευταία αλλά σημαντική περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας με το υψηλό iron, η οποία ήταν και η μοναδική ελεύθερη ελληνική περιοχή πιά.


Το λογότυπο της PEACE GC

Παρ'ότι σύμμαχοι ήδη μέσα στην PEACE GC, οι Τούρκοι τον Δεκέμβριο του '08 επί Προεδρίας Efthimios_Pappas, μας κυρήσσουν πόλεμο και μας επιτίθενται με πρόσχημα οικονομικά παιγνίδια των Ρουμάνων, οι οποίοι ήδη ανήκαν στην ATLANTIS (προκάτοχο της σημερινής EDEN) εναντίον της Ελλάδας και καταλαμβάνουν και την τελευταία ελληνική περιοχή. Ο πόλεμος αυτός ονομάστηκε Δεύτερος Βαλκανικός Πόλεμος, καθώς καθόρισε τον νέο χάρτη των Βαλκανίων. Η PEACE GC, ούτε που κούνησε το δακτυλάκι της, καθώς ο Γάλλος Γενικός Γραμματέας της ήταν και γνωστός ανθέλληνας.


Το λογότυπο της ATLANTIS

Γιά περίπου 3 μήνες η χώρα μας ήταν υπόδουλη των Τούρκων, αλλά και της PEACE GC, καθώς κανείς δεν ξεχνούσε πως η συμμαχία "πούλησε" ένα από τα ιδρυτικά μέλη της. Στη διάρκεια της κατοχής, ο Πρόεδρος Efthimios_Pappas και οι ενεργοί Ελληνες άρχισαν επαφές με μέλη της ATLANTIS και κυρίως με Αμερικανούς, Ελβετούς (Theocrats), Ισπανούς, Ρουμάνους και Κροάτες. Τον Φεβρουάριο του '09 ξεκινούν τα πρώτα σημαντικά RW
(Resistance War ‐ Αντιστασιακοί πόλεμοι) και ελευθερώνεται πρώτη η Θράκη. Η Ελλάδα καταφέρνει έτσι και αποχωρεί και επίσημα από την PEACE GC (νωρίτερα δεν γινόταν καθώς δεν υπήρχε αρχηγός κράτους λόγω κατοχής) και συνάπτει συμμαχίες με ΗΠΑ και Ισπανία αρχικά.



Στο σημείο αυτό ίσως είναι χρήσιμο να επισημάνουμε την χρονική συγκυρία κατά την οποία έγινε η αποχώρηση μας από την PEACE και πως επηρέασε τις σχέσεις μας με Σερβία και Κροατία.
Η Κροατία είχε ήδη μπεί στο eRepublik απ΄τον Δεκέμβριο του ’08 και τον Ιανουάριο του ’09 έγινε μέλος της ATLANTIS. Η Σερβία μπήκε στο παιγνίδι τον Φεβρουάριο του ’09 και έγινε μέλος της PEACE τον Απρίλιο του ίδιου έτους καθώς αρχικά είχε Κροάτη για Πρόεδρο μετά από ΡΤΟ. Οπως αντιλαμβάνεστε, η Ελλάδα θέλοντας να κρατήσει την αξιοπρέπεια της και να δείξει την αντίδραση της απέναντι σε μιά συμμαχία που την «πούλησε» (PEACE), σωστά αποχώρησε από αυτήν. Αντίστοιχα, αυτοί που την βοήθησαν να απελευθερωθεί, ήταν αρχικά οι Κροάτες ως μέλη της ATLANTIS. Και τέλος, όταν μπήκαν πιά στο παιγνίδι οι Σέρβοι, το σκηνικό ήταν ήδη έτοιμο. Δεν μπορούσαν να πάνε με την ATLANTIS λόγω Κροατίας, εμείς πήγαμε με την ATLANTIS λόγω απελευθέρωσης, άρα οι Σέρβοι δεν θα μπορούσαν να είναι σύμμαχοι μας ως επίσημο κράτος.
Από αυτό το σημείο και μετά, οι σχέσεις μας με τους Σέρβους ήταν φιλική και καλή σε προσωπικό επίπεδο, αλλά εχθρική και αντίπαλη σε διακρατικό. Οι Σέρβοι σε κάθε περίσταση, αποδείκνυαν την αφοσίωση τους στην συμμαχία τους, πολεμώντας με (σχεδόν) όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στην Ελλάδα και στο πλευρό της Τουρκίας και (πρόσφατα) της FYROM. Με βάση τα παραπάνω, ο καθένας ας κατανοήσει όπως νομίζει τους λόγους γιά τους οποίους η επίσημη Σερβική θέση είναι ενάντια στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε γιά την υπομονή σας να διαβάσετε μέχρι τέλους το άρθρο μας αυτό.
Makedonissa
krxristos
Red_Doctor