[Sisäministeriö] Selvitys maahantulijoista ja heidän päästäjistä

Day 1,877, 08:06 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI

Sisäministeriö on tehnyt selvityksen eSuomen maahantulijoista ajalta 26.10.2012 - tähän päivään. Tässä lopputulos:

Maahantulijoita on tämän n. 2,5kk aikana tullut yhteensä 88 kappaletta, muutama loikkaillut edestakaisin pariin otteeseen.


Maahantulijoita oli vain pääasiassa kahdenlaisia, unkarilaisia (48 kpl) ja suomalaisia (24 kpl), muualta (mm. Portugali, Viro, Puola, Yhdysvallat) kuin näistä kahdesta tuli yhteensä 16 kappaletta. Yli puolet ovat siis peräisin Unkarista.



Maahantulijoita eniten hyväksyi LEP:n edustajat (66 kpl), muut puolueet jäivät roimasti jälkeen: WP (7 kpl), KL (7 kpl), SP (5 kpl) ja SVL (3 kpl)


LEP kun on päästänyt eniten maahantulijoita, niin katsotaanpas miten heidän jakamat passit jakautuvat.


LEP jakoi yhteensä 66 passia, joista 71,2% (47 kpl) meni unkarilaisille, 10,6% (7kpl) suomalaisille ja 18,2% (12 kpl) muihin kuin näihin kahteen.

LEP:n edustajat ovat siis päästäneet 47 / 48😒ta unkarilaisesta maahan, tämän 48:nnen päästi SP:n riveistä eduskuntaan päässyt Juluma. LEP:n edustajat ovat myös päästäneet maahan muualta tulleista 12 / 16😒ta.

Miten maahanmuuttopolitiikka "pitäisi" mennä?

Tällä hetkellä voimassa on EK:n hyväksymä kansalaisuuden hakulomake, joka tehdään foorumitse erepublik.fi-sivulla. Tämän hakulomakkeen tarkoitus on saada hyvä käsitys hakijasta, jolloin eduskunta voi helpommin päättää, kannattaako kyseistä hakijaa päästää maahan vai ei. Poikkeuksena tietenkin ovat suomalaiseksi tietämät kunnolliset henkilöt, jotka voi päästää maahamme.
Nykyisen käytännön ja hakemuslomakkeen näet tästä.


Näin myös eSuomessa nykyään

Ilmiselvästi nykyinen käytäntö ei toimi, sillä yhtäkään hakemusta ei ole vielä tuotu esille ja maahan pääsee enimmäkseen unkarilaisia. Tämän takia koko järjestelmää pitäisi uusia ja parantaa. Yksi keino on esimerkiksi, että hallitus ottaisi selvää pelaajista, jotka hakisivat maahamme ja joko hyväksyisivät tai hylkäisivät hakijan. Ehdotuksia otetaan mielellään vastaan, mutta varmaa on se, ettei nykyinen tilanne voi jatkua.

- Sisäministeriö