Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy
Resend email   |  Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Resend email Can't find the email? confirmation@erepublik.com

На гости на "Грифони" - военните отряди на еБългария

Day 1,921, 23:34 by Tablov

Здравейте, приятели!


Музикален поздрав за отряда - цък

Като част от кампанията, която започнах – „Военните отряди на еБългария” ще ви представя поредния отряд, на който бях на гости. Това е GrifoniОфициален девиз на отряда – няма

КомандирDimitar Ianakiev

Лидери на отряда – след Янакиев всички са равни. ;)

Основен канал да комуникация – скайп.

Характеристика на отряда – виж интервюто и мнениято на командира на отряда.

Отличителни черти – всеки е оставен на спокойствие да се развива в играта така както смята за добре; личи си, че отряда е съставен от играчи играещи заедно дълго време, между които има изградени приятелски отношения; не се вълнуват особено от случващото се в играта, но пък сериозно се вълнуват от случващото се в РЖ или иначе казано – ако искате да общувате с приятни хора, необсебени от еРепублика, това е вашето място.Във всеки отряд, в който премина ще се опитам да направя интервю с интересен за обществото ни играч. В Grifoni се спрях на командира им Dimitar Ianakiev .

1. Ще кажеш ли няколко думи за човека зад аватара?
Вече май наближавам 35,
а все още минавам
за един млад ... адвокат.


2. Как попадна в капана еРепублика?[/b]
По принцип имам определено количество време за губене, което си заделям всеки ден, докато съм на работа. И когато мой приятел ме помоли да се присъединя само за негов реферал в играта (уж), за да си мине мисията, вече беше ясно, че измъкване няма.
Тук ще помоля да отделиш малко място в статията, за да изкажа благодарността си на моя личен приятел и ментор в играта - gavrisha (http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/2309789), който не само ме покани в ерепублик, но и ми помагаше изключително много в началото със съвети, средства и контакти. По него време той беше все още във втори армейски взвод “Хан Крум” и наистина успя да ми задържи интереса към една игра, която в началото ми се стори неразбираема. Ето ме сега, 2 години по-късно с 30 000 сила и ранг GoW :)


3. Можеш ли да ни разкажеш малко повече за историята на “Грифони”?
“Малко повече” всъщност ще се наложи да е доста повече, за да успея да разкажа накратко историята покрай нашия отряд. В началото ни събра HMOATAKA (по настоящем неактивен профил), като “таргет групата” му бяхме млади играчи с минимални показатели на сила и ранг и почти нулев опит в играта с цел да участваме малко по-координирано в битките. Имахме си таблици, в които попълвахме дневната си щета, часове за удар и всичко останало, което беше “на мода” по онова време, за да се нарече една групичка от хора паравоенен отряд. Много активни сред участниците тогава бяха svetozarcho, Nikola Jitarov, Enwor (по настоящем с акаунт Envvor), Miro Andonov, Paricha, Koroin, Stefan Andonov, knqza, Archangel Michael Skyroller (за съжаление той спря да играе), но катализаторът, който ни задържа интереса към играта бяха дамите в отряда - неформалната победителка в конкурсите за еМис - sisokoooooooo и царицата на медийното слово Rajna Kniaginia, която беше може би най-младия играч с ММ медал за времето си (сега с нов профил поради несправедлив бан). Надявам се да не пропускам някого. В тези дни все още нямаше дори военни юнити, така че организацията ни беше основно в скайп. Още когато въведоха МЮ в играта, лидерът ни тогава HMOATAKA настоя да съберем средства и да си направим такъв. Още един път ще изкажа благодарността си за тогава разумното му решение, защото всички тогава роптаехме, тъй като 4-5 злато в онези времена бяха значително състояние. Оказа, се че преценката му е била далновидна ... След това колегата командир се отказа от активна игра и ме назначи за командир. В първите месеци след това, смея да твърдя, организацията ни беше може би на топ ниво сред отрядите в играта и редовно бяхме победители в дневната класация за активност на паравоенната организация. Имахме си Устав на отряда (но не някакво недоносче от 4 реда, а истински, изпипан нормативен акт, приет с равноправно гласуване между членовете ни). Решенията се вземаха с гласуване, имахме редовни общи събрания в точно определени ден и час, извънредни общи събрания за важни събития и йерархична организация на командването, както и дневна и нощна смяна според възможностите за участие на всекиго. Тогава привлякохме и “втората вълна” от нови членове - дамите, които добавиха нужната доза женско присъствие в отряда - TheBossLady, Maggy Vasileva, vikito89, LunichkataM, veloan и Teodora Ruseva (последните две от които вече неактивни), както и някои от най-силните ни членове Dread Rook, Sable6, Kaloyan Strashni, Nikoloff, Ancient Foe и др. Постепенно под влияние на Nikola Jitarov и разбира се в следствие пренасищане с играта и липсата на нововъведения, започнахме да се превръщаме от военен отряд в отряд по икономически интереси във времената, когато контрабандата процъфтяваше. В момента за съжаление единственото, което ни задържа като отряд, е обстоятелството, че се познаваме помежду си почти всички лично и сбирките помежду ни в София или Варна (откъдето сме повечето).


4. Кои са най-вълнуващите ви моменти с отряда в играта?
Разбира се, срещите заедно.


5. Какво би казал на някой, който се колебае дали да се присъедини към вашия отряд?
Да си помисли добре предварително. В нашия отряд към момента няма да намери стройна военна организация и/или субсидии. Предлагаме приятна атмосфера, забавни и често полезни дискусии в скайп чата и нови приятелства.


6. Какво е усещането да бъдеш негов командир?
Усещането единствените случаи, в които се обръщат към теб с обръщението “командир”, да бъдат, когато се употребява иронично :)


7. Ти си един от опитните ни политици в играта. Какво мислиш за развитието и в еБългария в последните месеци? Как според теб политиците най-ефективно могат да служат на интересите на избирателите си?
Точно последните месеци съм далеко от политическите процеси в еБългария, а относно развитието й мога да кажа следното: причината да съм извън политическите процеси е, че просто се уморих да работя в Парламента и в политиката като цяло. Тук, в играта, е истинско отражение на реалния живот - за депутати и Президент биват избирани обикновено най-кряскащите лица или тези с изразена “популярност” без значение дали е в следствие конкурс за красота, неумели опити за качествена тролня или копирана от друг източник статия, събрала 700 вота. Накрая в Парламента се оказваш заобиколен от непълнолетен Президент, малолетни депутати и колцина можещи и най-важното желаещи да направят нещо хора в противовес на мнозинство депутати с репликата “ти пък много насериозно се вземаш”. Може и да са прави, не съм вестител на всемирната истина, но все си мисля, че като политик носиш отговорността за развитието на играта за останалите 5 до 10 хиляди души, е-граждани на е-държавата. Ако нямаш идеи и желание да работиш за някакво развитие на е-обществото, пък било то и не най-правилното, защо изобщо се кандидатираш?


8. Има ли вероятност да се кандидатираш за президент на еБългария?
Никаква, поне докато не бъде въведена механика в играта, с която Президентът да има някакви реални способи да упражнява властта си извън писането на статии и назначаването на т.нар. министри, както и възможност за назначаване на поне един вице, който да ме покрива в случай на отсъствие.


9. Какво те кара да се усмихваш в играта?
Статиите на Сандо, коментарите на лихварката, благородните инициативи като твоята с Абс.


10. Твоето послание към играчите на еБългария?
Посланията се отправят спрямо моментни явления и ситуации, така че към настоящия момент посланието ми е да не спират с участието си във всенародните протести и да изразяват по всички възможни начини несъгласието си с управлението и състоянието на държавата ни не само днес, но и последните над 20 години.Опитахме се импровизирано с хората от отряда да дадем своя принос за интересите на еРодината в битката за Долен Египет.


Дните изкарани в компанията на отряда минаха неусетно, както обикновено се случва когато си заобиколен от приятни и лъчезарни хора.

За мен беше чест да бъда един от вас!
o7


Приятна игра на всички!

С уважение,


P.S. Да се готвят следващите!

Досега в поредицата:
"Веднъж мечка, завинаги мечка" - на гости на Carebears!
На гости на "Дуло"
На гости на "MERCENARY OPS"
На гости на "Отбрана"
На гости на "MasonsBG Army - SPETSNAZ"
На гости на Цар Самуил
На гости на "Аматьорите"
На гости на "Гилдията"
 

Comments

AquariusSG
AquariusSG Day 1,921, 23:39

о7

Valentin Krastev
Valentin Krastev Day 1,921, 23:40

мноо си лош, не успях да съм първи : ))

LitoII
LitoII Day 1,921, 23:44

аматьорски спам му се вика на това :Д

Valentin Krastev
Valentin Krastev Day 1,921, 23:48

лито, а на това твойто - "на всяка манджа - мечка" : ))

Valentin Krastev
Valentin Krastev Day 1,921, 23:40

о7

Sasho Ve
Sasho Ve Day 1,921, 23:43

o7

sisokoooooooo
sisokoooooooo Day 1,921, 23:44

Грифони бееее о7

BagaturBG
BagaturBG Day 1,921, 23:48

Браво! Чудесно интервю с адаша

Накрая в Парламента се оказваш заобиколен от непълнолетен Президент, малолетни депутати и колцина можещи и най-важното желаещи да направят нещо хора в противовес на мнозинство депутати с репликата “ти пък много насериозно се вземаш”. Може и да са прави, не съм вестител на всемирната истина, но все си мисля, че като политик носиш отговорността за развитието на играта за останалите 5 до 10 хиляди души, е-граждани на е-държавата. Ако нямаш идеи и желание да работиш за някакво развитие на е-обществото, пък било то и не най-правилното, защо изобщо се кандидатираш?

о7-о8

Mr. Yanakiev
Mr. Yanakiev Day 1,921, 23:50

о7. Едва ли някой би дал по-добър отговор на 7-ми въпрос!

Gavro77
Gavro77 Day 1,921, 23:54

o7

LitoII
LitoII Day 1,921, 23:55

На мен осми въпрос ми хареса - предложенията са много на място (:

lioshi
lioshi Day 1,921, 23:56

o7

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,921, 00:08

малките гарги : )
о/

Elijah Abbot
Elijah Abbot Day 1,921, 00:17

o7

orinoco83
orinoco83 Day 1,921, 01:02

o7

fullm2006
fullm2006 Day 1,921, 01:08

o7

Jasmmine
Jasmmine Day 1,921, 01:13

Много добро описание на Парламента.Браво : ) о7

AquaRiuZ
AquaRiuZ Day 1,921, 01:14

o7

Dimitar Ianakiev
Dimitar Ianakiev Day 1,921, 01:18

Грифони FTW \o/

Kaloyan Strashni
Kaloyan Strashni Day 1,921, 02:25

o7

Sollam
Sollam Day 1,921, 03:27

вот за статията и за Грифоните!о7

Nedelcho Nedelchev
Nedelcho Nedelchev Day 1,921, 04:39

o7
Вот за гусин Янакиев и всички Грифони! : )

etljo stnov
etljo stnov Day 1,921, 10:06

о7

Nikoloff.IYI
Nikoloff.IYI Day 1,921, 13:40

07

m0nef
m0nef Day 1,922, 02:41

o7

Rayna Knyaginya
Rayna Knyaginya Day 2,002, 03:39

о7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.