(PG) İTTİFAKLAR, NÜFUSLARI ve HASARLARI

Day 1,874, 07:00 Published in Turkey Turkey by Xsi Leah
GİRİŞ: Egov 'da benim en önemli saydığım bilgileri biraz geliştirip, bir araya topladım. Basit ve anlaşılır bir şey olsun istedim. Açıkcası biraz zamanımı da aldı. Havadan konuşmak yerine istatistiksel olarak konuşmak her zaman iyidir. Umarım fikir vermek adına size de yararlı olur. Kontrol de ettim umarım verisel hatam yoktur. Varsa gördüğünüz düzeltebilirim.

TABLO: EDEN, TWO - CoT İttifakları












Bir Arada Görmek İçin: http://prntscr.com/ob1kr

TANIMLAR:
ONLINE: Ülkelerin anlık online oyuncu sayısını ifade eder. Açıkcası günün değişik saatlerinde değişken bir veri, yinede sık sık bakarak ortalamaya yakın bir sayı almaya çalıştım.

FIGHTERS: Ülkelerin, son 24 saat içinde en az bir kez savaşmış vatandaşların sayısıdır. 3 günün (eDay 1871-1867-1863) ortalamasını alınarak hesaplanmıştır.

HASAR: Ülkelerin 1 günlük yaptıkları hasarı ifade eder. Ülkenin 1 aylık toplam hasarları 30 ‘a bölünerek hesaplanmıştır.

*Tüm veriler egov4you.info sitesinden alınmıştır.

TABLODA BENİM DİKKATTİMİ ÇEKEN NOKTALAR:

1) EDEN, TWO-CoT a göre çok daha az savaşan oyuncuya sahip olmasına rağmen, günlük hasar farkı çok yüksek değildir.
►EDEN ‘de kişi başı bir oyuncuya düşen hasar (hasar/fighters)= 1.200.000 iken
►TWO-Cot ‘da kişi başı bir oyuncuya düşen hasar (hasar/fighters)= 990.000 dır.
Olası sebepleri ise; EDEN ‘in daha eski oyunculardan (yüksek STR ‘li) oluşması ve/veya daha çok oyuna para harcayan oyunculardan oluşması olabilir. Buna göre;
• Tüm İttifaklar Arasında En Eski Oyuculara Sahip Ülkeler (DEDELER):
1.China
2.Turkey
3.Crotia
• Tüm İttifaklar Arasında En Yeni Oyuculara Sahip Ülkeler (BEBELER):
1.Chile
2.Argentina
3.Serbia

*Sıralamada ‘’Figters’’ sayısı 1000 ve üzeri ülkeler baz alınmıştır.

2) Her ne kadar Türkiye hasar sıralamasında buradaki ülkeler arasında 4. sırada yer alsa da savaşan nüfus sıralamasın da 10. sıradadır. Düşük nüfusun olabilecek en olumsuz etkisi; günlük ülkenin bastığı STR nin de düşük kalmasıdır. Yani ilerleyen günlerde yüksek nüfuslu ülkelerin hasarları giderek artarken, bizim gibi düşük nüfuslular onların karşısında düşüş yaşayacaktır. Gelecek ülke adına pek parlak değil. Sonuç: Babyboom şart.

3)Çok sağlam bir veri olmasa da; EDEN oyuncuları, TWO-CoT oyuncularına göre oyunda daha çok zaman harcıyor¿ (Fighters/Online)
Oyunda en çok zaman harcayan ülkeler ise Spain, China, Poland, Turkey, Bulgaria, Crotia sayılabilir.

4) TWO-CoT, EDEN ‘e göre günlük %36 'lık fazla hasar veriyor. Yaklaşık 3 te 1 oranında diyebiliriz.
6.260.000.000 lık hasar değeri. EDEN ‘in dengeleyemediği bir hasar. Cidden zor.

5) EDEN ile TWO-CoT arasında günlük savaşan 9375 kişilik bir fark var. Bu farkı basılan STR ve ekonomi olarak düşünürsek, gelecek EDEN ‘in aleyhine işlemektedir.

6)EDEN ile TWO-CoT arasında ki 6.260.000.000 'lık hasar değerini kapamanın bir yolu neutral durumdaki ülkeleri EDEN 'in yanına çekebilmek. Şöyle ki;



Özellikle USA ve Brazil 'in katılımı veya desteği dengeyi neredeyse sağlayabilecek düzeyde.

7) Bu yüksek hasar farkının bir diğer önemi ise; EDEN ülkeleri oyuncularının ve hükümetlerinin savaşları kazanabilmek için, bu hasar farkını kapamaya çalışarak, ellerinde bulunan Enerji Bar, Roket, Tank, Gold, Para ve Bazukalarını harcamak zorunda kalmalarıdır.
Bir süre dayanabilen ülkeler, oyuncuların ve hükümetlerin kaynakları tükendiğinde savaşları kaybetmeye başlamaktadır.
Buna güzel bir örnek; Yunanistan 'a ilk saldırı gerçekleştiğinde, Yunanlıların ellerinde ki bütün kaynakları kullanarak kendisine saldıran 3 ülkeye karşı, yaklaşık 1 hafta kadar, toprak kaybetmeden hatta kazanarak ülkelerini savunmalarıdır. Kaynakları bittiğinde ise kaçınılmaz sonuç gelmiştir.
Sonuç olarak; mevcut hasar farkına bir çözüm bulunmadığında zamanla diğer EDEN ülkeleri de topraklarını kaybedecektir.

Şu anda benim tahminlerime göre;
Yunanistan; uzun süredir savaşması nedeniyle elindeki stoklarının önemli bir kısmını kaybetmiştir. Fakat bildiğim kadarıyla oyuna en çok para harcayan ülke yunanistan ve bu yeni stok sağlaması açısından oldukça önemli. Zaten bu kadar uzun süre işgal altında kalıp hala direnç göstererek ve düşmanın stoklarını eriterek savaşmaları takdire şayandır.
Türkiye; topraklarının önemli kısmını kaybetse de, hükümetin ağır savunma politikası sayesinde (cepheyi düşmana bırakıp, stokları harcama emri vererek) elinde ki stokların bir kısmını koruyabilmiştir.
Romanya; uzun süredir savaşmamış olsa da, Macar savaşı ile birlikte, son bir kaç gündür, hem düşmanın ama daha çok kendisinin stoklarını bir hayli azalmıştır.
Arjantin; sürekli kendi bölgesinde savaş halinde, zaten bulunduğu bölge itibariyle kendini zor koruyor. Yardım beklemek bir hayal.
Çin; işte full bonus ile uzun süredir önemli bir savaş yaşamamış tam stoklu bir ülke. Savaşlara doğrudan değilde müttefiklerin cephelerinde destek veriyor. Doğal olarak pek kaynak harcamıyorlar. Vuruş güçleri orta seviyede ama stokları ile birleşince muazzam hasarlar verebilirler. Rakibini de baya yıpratacak bir stok gücü var. Stok bitince yalan olurlar ayrı konu. Savaşa direk müdahil olmalarının sonuçları herkesi meraklandırıyor.

NOT: Stokların doğru kullanılabilmesi için hükümetin ve/veya MSB nin verdiği talimatlara uymak önemlidir. Bir kaç cepheye yayılmak yerine, özellikle herkesin katılımıyla ve doğru zamanda bir cephede vurmak düşmanımızı zayıflatacaktır. Unutmayın ki siz sadece ''ff'' iniz ile kendi cephenizde vurmadığınız da duvarı tutabilmek adına arkadaşınız önemli miktarda stoğunu harcamak zorunda kalabilmektedir.


▬▬▬▬▬İttifaklar-Nufus ve Hasarları▬▬▬▬▬

http://tinyurl.com/b7l6ses

▬▬▬▬▬▬▬▬(PG Gazetesi)▬▬▬▬▬▬▬▬

♥♥Shout Lütfen♥♥