Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy

Ženidba Imperatora Nesaka [Konkurs "Nasmej se..."]

Day 1,736, 09:09 by Petar Popara Crni

Slavko, oci moje, podeli novine...Pošto sam pre par nedelja bio svedok da nije baš lako organizovati novinarski konkurs ma koliko nagrade dobre bile, želeo sam da dam doprinos nagradnom konkursu "Nasmej se.." ma koliko da moja duhovitost i inspiracija jeste stvar za zabrinjavanje. Bilo kako bilo, možda se neko pronađe u članku,možda nekom zaista bude simpa, elem, moram priznati da sam se ohrabrio kada sam video konkurenciju... XD

Pa da krenemo...Nakon što me žena naterala da obučem košulju "moderne" boje, jer je Sara Kulinu kupila istu takvu, "pa moraš i ti da obučeš", sveže obrijan dok mi Brion još struže lice, sedam u svog Opela, nervozno iščekujući da žena popakuje đecu pozadi. U Beogradu uobičajena vikend gužva, jer se sa svih okolnjih "sela" horda spustila u grad da nešto kupi, ili je pak kao i ja krenula kod nekoga na veselje. Dok na svakih 500 metara ljubazno zapitkujem gde se nalazi sala “Kod Ragine Glave...” , uspevam da se izdvojim iz gužve kod Zeleznicke i zaputim se ka Borči, gde se inače,nalazi cenjeni lokal uglednog Borčanca i manifestacija venčanja na koje sam krenuo , obavlja. Podnosim ženino pridikovanje zbog brzine kojom vozim, jer ona, zaboga, drži tortu u ruci , tešeći se da čim smestim guzicu u klimom rashlađenu salu , i naručim prvi aperitiv , kreće mojih pet minuta, kad se zna ko je u kući BH lovac a ko society builder, BRE.Jedva nekako uspeo sam da izvucem tortu nepovređenu iz kola,a potom i ženu.Dečicu koja pocupkuju postrojih odmah do nje,pa najzad pobedonosno doFatih flašu vina i kao prava glava kuće , prvi se uputih ka harmonikašu, koji u tom momentu , obrće novu melodiju samo u moju čast.“Oooo , sve najlepše od srca želim! Nek je sa srećom!” ljubim se jednom, dva put, ma tri puta sa mladom, nisam od juče , naši smo , Crnogorski jadan! Upućuju me ka Zeki Peki inače šefu sale,starom Borčancu , kojeg je Desert posebno zadužio od uskog kruga familije "da vodi red", jer Deki je inače domaćin ove skromne proslave.Trzajem glave pokazujem ženi da krene napred zamnom jer je dovoljno čavrljala, a "čovek nam pokazao đe da sednemo". Jezik kao da joj se odvezao čim je sišla s' planine medj' ljude, jer zna da ovde ne mogu da je zadlanim kao kod kuće...

Spuštam 0.19 i uz osmeh se pozdravljam sa harmonikašem, nema se šta zameriti , ispoštovao me čovek do kraja.“Kafa?” klimam glavom i pružam ruku dok šoljica stara skoro pola veka sa platoa stiže sa sve ratlukom pravo u moje ruke. Da to su one bele sa plavom crtom pri vrhu oboda šolje, uvek pomalo okrzane, al što kaze prost narod “Služe!”

“Zini!” okrecem se ka klincu i u usta mu trpam ratluk, jer inače ne jedem slatko dok pijem. Dajem ženi primer da ona svoj ratluk da ćerkici. Utom prilazi drugi konobar noseći aperitiv.

“Viski ,vinjak, pelinko...” kreće on al ga ja prekidam “Rakija!” pa uzevši čašicu iz njegove ruke, sledećom rečenicom presećam njegov pogled ka mojoj ženi ”Ona neće ništa!”Ovaj konobar postaje mi najbolji prijatelj, jer ubrzo sve češće i češće počinje da navraća do mene na svaki moj pogled upućen ka njemu. Najzad na radost svih ostalih gostiju koji bi nešto popili, on se odlučuje da mi donese bokalčić sa rakijom, za početak onaj od 0.33 na koji moja Svetlana samo prevrnu očima, a ja, svestan da ubrzo dolazi nesvesno stanje iskorišćavam povoljan momenat da budem nežan:

“Ceco, ti znaš da te volim najviše na svetu...” i uz trzaj glavom u svoj stomak slivam još jedan od trideset i tri dela kila rakije.Gazda se oko proslave baš potrudio. Ima tu što viđenijeg sveta iz SZR-a, preko uže familije i komšiluka, do cenjenih funkcionera i tenkova poput Kauboja koji se povampirio, kao i nekih nepoznatih devojčuraka, kratkih suknjica i izbačenih bataka, nije to lepo s njihove strane , ipak sam ja ovde došao sa ženom. Do ušiju mi stiže umilni glas pevaljke, ne pevačice, već pevaljke, i rizikujući išijas ipak se okrećem kako bih je odmerio od glave do štikle.

“Dooobra!”

Pesma uz koju je mešala ubrzo se završi, a mikrofona se dofati jedan glavati, i ja najzad prepoznah saborca iz SSF-a, koji kao da je godine proveo na estradi uz Dzeja i vinjak, poče:

“Dragi gosti sti sti sti... Hvala vam, što ste došli u ovolikom broju, da proslavite sa nama ovo venčanje, i da Vam domaćin svima vrati u nekom sledećem mandatu! “ počinje aplauz, a iz coska levo Vukovi počinju da zvižde govorniku, koji nastavi i završi “Prijatan vi ručak, muzika može da nastavi!”S obzitom da sam od svojih prijatelja bio jedini pozvan na ovu manifestaciju, jer ipak sam ja jedan od prvih prijatelja mladoženje, odmah do Dezerta,sem kontrolisanja Svetlane i djece da ne naprave neki skandal, nisam imao nekih drugih obaveza. Stoga sa oduševljenjem dočekah momenat kad posluga iz kuhinje poče da iznosi poslednje pošiljke vrele proje,i momenta kad se latih predjela. Rakija je već počela da deluje, ne ustaje mi se nikako, pa je red da to malo zatrpam mezetom.A onda se , kao što to običaj nalaže, krenulo redom. Stari pevac je krikno, supa bila dobra. Stiže lagana sarma, cepnem 2 komada, sve dobre stvari idu u paru. "Kuci poš'o sarmu probo nisi!" Tek što iz usta izvadih deo osušenog rebra , muzika kreće neki sentiš, a moja Svetlana skoro uz vrisak poče da me vuče za rukav usput gnječeći decu:


“Pero ,ljubavi, naša pesma...”


Ubrzo bivam uvučen u grupu parova kojima je “moja” u stvari i "njihova" tj svačija pesma za ples.Moja žena zanosno para vazduh mojom rukom, kao da time želi da skrene paznju na to da , zaboga, ONA PLEšE , dok ja poslednjim atomima snage dobacujem sinu da kaže konobaru da mi obavezno sipa gulaš. Dok ona uživa u momentima na mom ramenu, pogledom zakačih da je konobar sipao po dogovoru. “Dobro je!” u sebi odahnuh, a onda uzimam Cecine ruke i stavljam ih oko vrata, dok svoje spuštam na samu ivicu njene guze, i nežno je pribijam uz sebe, šapućući joj na uho stihove pesme. Ona se topi, ali bukvalno, dok u glavi zamišlja dane kad je ona imala 20 kilograma manje, a ja svu kosu na glavi. Muzika se završava, i dok ja u stilu starog zavodnika, puštam ženu da prva sedne, koristim priliku da pogledom šmeknem u kom ovalu je ostalo ljute paprike, a potom sedam za sto i konačno se bacam na blago ohlađeni gulaš.Vidno otrežnjen,što od klope, što od plesa od kojeg me kičma poče da probada, pozivam konobara da razduži bokalčić sa rakijom,i usput vršim inventuru ostalog asortimana pića:

“Pivo koje imas?”

“Lav , Jelen , Nikšićko...”

“Aaaa gazda se otvorio!” dobacujem uz osmeh a potom prelazim na nešto dijetalno ”Belo koje imaš?”

“Tikveš!”

“Može...” odlucujem se za nešto malo finije,jer mi na um pada ženino zanovetanje o stomaku,a što me ujedno navodi da ću ipak ja da vozim, jer neću biti baš toliko pijan. Usput hvatam vragolasti pogled Svetlane, koja nakon onog plesa kao pomamljena, mazi decu i kao slučajno baca pohotne poglede u mom pravcu.

“I Crno ponesi...” dobacih konobaru, na šta se Svetlana samo vragolasto osmehnu,jer sam čitao njene želje.Gomila multija, pardon , Banda mladeži uveliko je slavila, njišući se na podijumu uz novokomponovani kič. Ima tu svega, od večno popularnog Roglić Legije , do poneke nove na koju curice vrište, a ja ih prvi put čujem. Negde u tom neredu "parade pijanstva i kiča" prepoznah zvuke stare Zdravkove pesme "SumLJivi , SumLJivi" na koju multiji , kako se to sada moderno kaze "sami sebe reportuju xDDDDDDDDDDDDDDD". Pesma mi već ide na živce, jer sa svakim novim šautom postoji rizik da se ponovo začuje "Sumljivi, Sumljivi" I već u momentu kad pomislih da će odabir muzike imati trajni odraz na moje psihičko stanje, do mog stola stiže dobro ispečeno praseće pečenje, koje u zaborav stavlja sav slušni efekat, i ja se posvećujem umilnom grickanju preplanule korice.Dok hladan špricer reži niz grlo, a žene i djeca željno iščekuju tortu, pri dnu sale počinje da lupa bubanj, a svetla u sali se gase, što je znak da dolaze trubači, a za mene samo dobra prilika da se u mraku pribijem do svoje žene.

I dok majstor cepa svoj uobičajeni repertoar, od "Balkan Expresa", preko "Sve je otišlo u Honduras", pa do stručno probranog "Izgubljenog golda...", žena se njiše u mom krilu, a djeca djipaju ko pomahnitala, razmišljam kako je vreme da se još malo kreće, jer ujutru moram da ispucam FF pre DC. Ubrzo, pošto je Nesako otvorio sampanjac , a u čaši naravno nije našao zlatan lanac, moja žena uspela je da nahrani djipanjem premorenu i skoro zaspalu djecu tortom , završavam sa poslednjim špricerom za to veče , i dok teatralno spuštam čašu na sto, uzviknuh:


“Ženo, pakuj đecu, čekam Vas kod kola!”


Ovo "čekam te kod kola" katkad zna da se oduži,ali imam razumevanja, jer potrebno je dosta vremena, da moja žena prvo indentifikuje svoj plato za tortu, potom ga otme od gostiju koji su u sred služenja tortom, da bi na kraju, prošla ritual pozdravljanja sa kompletnom ženskom ekipom koja se nadzidzala kod ulaza, dok sam se ja samo ležerno rukovao sa Dezertom,proverio jel sat i dalje na ruci i zahvalio se na gostoprimstvu.Ubrzo stizem kući , i ni levo ni desno već se pravo upućujem u krevet. Dok žena uspavljuje decu, ja listam kanale a pogled mi se konačno zaustavlja na “Utisku Nedelje” , tačnije, na samo jednom njegovom delu.


Dok sam u dilemi da li da samo ukinem ton i uživam u perverznim razmišljanjima, ili da se dofatim telefona i uključim se u konverzaciju, u sobu ulazi Svetlana, gasi svetlo , čupa televizor iz struje...
Sve što uspevam da izustim dok se ona spušta ka krevetu jeste jedno polu iznenađeno:

“Ceco...”

Za sve Dame eRepublika...

(klikom na zeleno PLAY dugme stižete do linka pesme )

Ne, nisam na Vas zaboravio... ♥U nedostatku inspiracije, bio mi je dovoljan jedan šaut da dođem na ideju, čija vam se realizacija nadam se dopala.Ujedno očekujem komentare, a ujedno bih vas zamolio da bacite koji šaut jer se trenutno nalazim u izgnanstvu u USA. XD

Ukoliko Vas je moje delo inspirisalo da baš vi napišete nešto zanimljivije , evo pravila i više informacija o samom konkursu.

S obzirom na ispitni rok kji je sve bliži, nadam se da ću odvojiti vremena da se družimo na Fruškoj Gori, a o okupljanju više imate ovde a kome je Novi Sad podaleko, preporučujem odlazak na tradicionalni Kragujevački skup, o kojem više informacija imate ovde.
Do sledećeg viđenja , budite mi zdravi i nasmejani...

S poštovanjem,

Vaš,

 

Comments

Petar Popara Crni
Petar Popara Crni Day 1,736, 09:10

Clanak je saljive prirode i nema za cilj da se iko oseca nelagodno, Ukoliko nekome pak predstavlja problem sto je pomenut, neka mi se slobodno javi, dusevni bol ce mu biti nadoknadjen i a uzrok uklonjen.

Fala!


Ujedno, zbog mog trenutnog prebivanja u USA, zamolio bih citaoce za shout!


http://tinyurl.com/ZenidbaImperatoraNesaka

Hvala!

soonchica
soonchica Day 1,736, 09:27

Članak je pobedio! :*

BaZ III The T0rm3nt0r III
BaZ III The T0rm3nt0r III Day 1,736, 09:31

Sva sreca pa mi juce poceo godisnji odmor, taman da procitam ; )

I love you M
I love you M Day 1,736, 09:38

uf, lupicu vote na staru slavu a citam kasnije =]

Aradjanski Branko
Aradjanski Branko Day 1,736, 09:39

Bravo crni,umeren humor kao i uvek...svaka cast

Miljana Pantelic
Miljana Pantelic Day 1,736, 09:40

xDDDDD

drfreeman
drfreeman Day 1,736, 09:46

dugacko ti je ovo

I love you M
I love you M Day 1,736, 10:09

TOO je trebao da te zaustavi kad si se pijan vracao kuci a ti da ga potplatis sa 1.79g =]

Alex.egs
Alex.egs Day 1,736, 10:29

"proverio jel sat i dalje na ruci"- vidi se da si popio, trebao si posle pozdravljanja da proveris da li imas kosulju, novcanik, naocare, telefon....

Katkis
Katkis Day 1,736, 10:51

Kolko si dao para kad su se kitili svatovi?

Koja 92
Koja 92 Day 1,736, 11:09

@Gomila multija, pardon , Banda mladeži

Hahahahahaha xD

Danijela 89
Danijela 89 Day 1,736, 11:30

xaxaxaxaxaxaxaxax fantazija : )))

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,736, 11:37

SumLJivi , SumLJivi

Mire tica Feniks
Mire tica Feniks Day 1,736, 11:37

Footwork!

Spasoje Klocna
Spasoje Klocna Day 1,736, 11:37

Svaka cast, odlican

Milan85
Milan85 Day 1,736, 11:41

kad se zna ko je u kući BH lovac a ko society builder, BRE.

Ovo kada sam video, dubok naklon :)

Sada idem da citam dalje : D

Aradjanski Branko
Aradjanski Branko Day 1,736, 11:41

Vidis po tekstu da je on tamo isao da jede i pije za dz,a ne da kiti svatove

Baron 5
Baron 5 Day 1,736, 12:13

Nema dalje, slobodno mu dajte nagradu.

Illusive Serb
Illusive Serb Day 1,736, 12:25

A bre Crni, ali si se ulenjio ;P

coolinbun
coolinbun Day 1,736, 12:31

" jer potrebno je dosta vremena, da moja žena prvo indentifikuje svoj plato za tortu, potom ga otme od gostiju koji su u sred služenja tortom, da bi na kraju, prošla ritual pozdravljanja sa kompletnom ženskom ekipom koja se nadzidzala kod ulaza"


HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA !

vidi se da si bio na 1000 svadbi :] bas je tako

The Other One
The Other One Day 1,736, 14:12

Pobedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

MallakastraALB
MallakastraALB Day 1,736, 14:21

Eros < 3

desert hamster
desert hamster Day 1,736, 14:23

\o/

AlexxxZR
AlexxxZR Day 1,736, 14:26

davno nisi napisao ovako dobar clanak xD
"...dok sam se ja samo ležerno rukovao sa Dezertom,proverio jel sat i dalje na ruci..."

Duska Arhitekta
Duska Arhitekta Day 1,736, 14:36

Dobar! : D

bg-pobednik
bg-pobednik Day 1,736, 14:49

Si jebo ili se samo virtuelno drzite za ruku? da prostite na mom francuskom" (by demokrata)

Srdjan78
Srdjan78 Day 1,736, 15:10

Bravo Kralju!!!!Tako se pise......Odlican v+s i sve redom....
Ceco.....hahahahhahahaha

Lipec
Lipec Day 1,737, 02:12

ExDDDDDDDDDDDDDDtra! \o/

IgorMilic7
IgorMilic7 Day 1,737, 02:21

Kad sam vidio cija je svadba odustao sam od daljeg citanja xD

Bolorg Brat Bole
Bolorg Brat Bole Day 1,737, 02:28

dobar je PPC samo nisam znao da se amerikanizovao

Shadow of Time
Shadow of Time Day 1,737, 02:35

Svaka cast! Odlican kao i uvek. Kapa dole. :)

rough dandelion
rough dandelion Day 1,737, 05:55

'el ovo Minela?

Alpheus
Alpheus Day 1,737, 08:06

Crni, osecam se nelagodno i zelim da mi se dusevni bol nadoknadi. Zlato je sasvim prihvatljiv vid zalecenja dusevne boli. o/

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,737, 09:06

доообра!

CobraAn
CobraAn Day 1,737, 09:18

Prodje mi mladost zbog citanja!

BlueTheNick
BlueTheNick Day 1,737, 09:26

hahahh..extra. o/

General Stonewall Jackson
General Stonewall Jackson Day 1,737, 09:28

xD

serbiankid
serbiankid Day 1,737, 14:23

Super!

Nerazuman Lavirint
Nerazuman Lavirint Day 1,738, 02:57

///глас///

StiH
StiH Day 1,738, 05:30

Ovakve reportaže su mi najbolje

Svestenikk
Svestenikk Day 1,750, 15:26

gic gic

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,801, 11:25

Легендарно!

Имаш и глас и претплату 230-1875

Идем да читам твоје остале чланке, са овим си ме добио за сталног читаоца!

Срећно и свако добро!

каплар Момчило Гаврић

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.