Ο Πόλεμος Τελείωσε. Τώρα Ανοικοδόμηση! (By Thanasis Klaras)

Day 2,057, 04:34 Published in Greece Greece by Thanasis Klaras

Περίπου στα μέσα της θητείας του Smee again ως πρόεδρος της χώρας, η Ελλάδα δέχτηκε σφοδρή επίθεση από τους γείτονες εχθρούς της. Το «ρολόι» έγραφε Νοέμβρης του 2012 και έτσι έμελε να αρχίσει ένας από τους χειρότερους πολέμους που έχει λάβει μέρος η χώρα μας.

Ο πόλεμος αυτός τελείωσε τις πρώτες μέρες του Ιουλίου του 2013, διαρκώντας περίπου 7 μήνες. Κάθε τέτοιος μεγάλος πόλεμος συνήθως αφήνει τα σημάδια του στις υπάρχουσες συμμαχίες και στις σχέσεις των χωρών μεταξύ τους. Τα προηγούμενα χρόνια, οι συμμαχίες που έχαναν αντίστοιχους πολέμους, διαλύονταν. Όπως πχ διαλύθηκε η Phoenix ή αργότερα η ΟΝΕ. Ο πόλεμος αυτός τελείωσε βρίσκοντας την Ελλάδα γεωπολιτικά στη θέση που ήταν, δηλαδή με τις original περιοχές της ελεύθερες και με πολλά bonuses από τις κτήσεις μας στην Αίγυπτο και τις αραβικές περιοχές. Δυστυχώς όμως, αυτός ο πόλεμος μας επεφύλασσε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για εμάς, μιας και ουσιαστικά η συμμαχία μας, ήταν η χαμένη του πολέμου, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Αυτό οδήγησε και στην οριστική διάλυσή της.

Για μένα, η EDEN δε διαλύθηκε επειδή έχασε τον πόλεμο. Η EDEN είχε καταστραφεί εσωτερικά ήδη καιρό πριν. Η διάλυση της EDEN δεν ήταν αποτέλεσμα της ήττας της. Η ήττα και μετέπειτα η διάλυση της συμμαχίας της τα παράγωγα της ήδη πεθαμένης EDEN. Οι λόγοι? Πολλοί και διάφοροι. Η EDEN έχασε τον προσανατολισμό της 1-1.5 χρόνο πίσω, όταν μεταλλάχθηκε το δόγμα της από «αμυντική – οικονομική συμμαχία» σε «επιθετική συμμαχία». Αυτό οδήγησε και στο να πολεμηθεί η EDEN τόσο από τους εχθρούς της προφανώς, όσο και από συμμαχικά κομμάτια (πχ libertad). To πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτός ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην έξοδο διάφορους παραδοσιακούς συμμάχους. Κατά τα άλλα, η EDEN μαστιζόταν από μεγάλη έλλειψη damage, μιας και όλες οι άλλες χώρες συμμάχησαν εναντίον της, αλλά και από την άλλη, ιστορικά tank της EDEN σταμάτησαν το παιχνίδι, τα κράτη δε συντόνιζαν το damage τους, τα MU επίσης. Τέλος, η EDEN μαστίζονταν από μικροηγεμονισμούς και μικροεγωσιμούς τόσο προσώπων όσο και κρατών. Και αν πούμε ότι τα πρόσωπα δεν έχουν τόσο σημασία, να πούμε πως όταν φτάνουμε στο σημείο να έχουμε σβησμένη την Ελλάδα, την Κροατία, τη Ρουμανία και την Τουρκία και κράτη όπως η Ολλανδία και η Πορτογαλία να τα βρίσκουν μεταξύ τους και να εκλέγουν Military Commander μόνο και μόνο για να γυρίσει τα orders της η EDEN στην απελευθέρωση της Ελβετίας (!!) δείχνει ότι πλέον δεν υπήρχε καμία ελπίδα για τη συμμαχία. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το θέμα αυτό. Ας το κλείσουμε όμως εδώ γιατί δεν είναι η βασική στόχευση του άρθρου. Ας πούμε μονάχα, ότι παρά όλα αυτά, τα game mechanics φέρουν τεράστια ευθύνη για τη διάλυση της συμμαχίας, Όταν υπάρχει διαλυμένο οικονομικό κομμάτι και το μόνο που μετράει είναι όχι απλά το damage, αλλά το τανκάρισμα, τότε ή βρίσκεις τρόπο να προσαρμοστείς ή πέφτεις. Δυστυχώς για τη EDEN έγινε το δεύτερο.

Πιάνοντάς το από εκεί που το αφήσαμε μια παράγραφο παραπάνω, βρισκόμαστε εν μέσω πολέμου και 5 ΝΕ. Επίσης, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση με τη Ρουμανία να έχει ΝΑΡ (σύμφωνο μη επίθεσης) με τη Βουλγαρία και τη Σερβία, την Κροατία να χαροπαλεύει χωρίς damage στην Ινδία, την Κίνα στον κόσμο της.. Επίσης, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που οι σύμμαχοί μας στην Αμερικάνικη ήπειρο δεν ήταν και τόσο σύμμαχοι μας πλέον. Δε βαρούσαν πολύ εναντίον μας, αλλά πολύ λίγοι υπέρ μας. Επίσης, η Σερβία, η Βουλγαρία και η Πολωνία σαρώνανε. Κάνανε ότι ήθελαν. Δε νομίζω να έχει κανείς αυταπάτες ότι αυτό δε σημαίνει για σένα «σβήσιμο από το χάρτη».

Αυτήν την κατάσταση παρέλαβα εγώ ως πρόεδρος το Δεκέμβρη. Τότε τα πράγματα ήταν απλά γιατί ήταν σχεδόν αδύνατο να πετύχει κανείς κάτι:

- Δενόμαστε με το μόνο σύμμαχο που μας έχει απομείνει: Τουρκία.

- Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να βγάλουμε κοινές άμυνες. Αρχικά στα Ελληνικά σύνορα των original περιοχών. Έπεσαν. Ύστερα στα Ελληνικά σύνορα της Αιγύπτου. Έπεσαν αλλά λίγο πιο δύσκολα. Παράλληλα στα βόρεια Τουρκικά σύνορα. Έπεσαν αφού οι αντίπαλοι μάτωσαν. Τέλος στην αραβία. Εκεί έγινε πανικός. Και εμείς και οι αντίπαλοι ματώσαμε όσο δεν πήγαινε. Θυμάμαι στο τέλος της θητείας μου να κρίνονται campaigns για 5 Μ τα οποία δεν είχε κανείς να δώσει! Τελικά και οι τελευτές περιοχές μας έπεσαν, αλλά ήταν μια ηρωική ήττα αν μη τι άλλο.

- Εκκινούμε μια προσπάθεια να δούμε εάν η EDEN μπορεί να ξανασηκωθεί στα πόδια της, με plan b την κοινή έξοδό μας από τη συμμαχία εάν δεν τα καταφέρναμε.

Τελικά, αν το παλέψαμε όσο γινόταν, οι περιοχές έπεσαν, η EDEN είχε σαπίσει τόσο που δεν ξανασηκωνόταν και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Διάλυση της συμμαχίας, νέα ΜΡΡ, ανατροπή των συσχετισμών, τελική νίκη για μας και την Τουρκία. Πύρρειος.



Πριν όμως φτάσουμε στο από δω και πέρα, επιτρέψτε μου να ανοίξω μια παρένθεση σχετικά με ένα πολύ σοβαρό θέμα που καθορίζει και τη σκέψη μου.

Εδώ σας παρουσιάζω το χάρτη της περιοχής μας:





Βλέπουμε ξεκάθαρα το εξής: Τα πολυπόθητα bonus βρίσκονται στις περιοχές της Αιγύπτου και τις αραβίας. Τα bonus αυτά τα διεκδικούν 4 κράτη: Ελλάδα, Τουρκία, Σκόπια, Βουλγαρία.

Ελλάδα
Έχει τα bonus νότιά της. Μπορεί να βάλει ασπίδα τις original περιοχές της και να κατέχει χαλαρά τα νότια εδάφη.

Τουρκία
Το ίδιο με την Ελλάδα

Σκόπια – Βουλγαρία
Για να αποκτήσουν πρόσβαση στα bonus πρέπει αναγκαστικά να περάσουν πάνω από την Ελλάδα να τα κατακτήσουν και ύστερα να κατέχουν την Ελλάδα και κομμάτια της Τουρκίας ώστε να συνδέονται οι περιοχές τους.

Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά από την εξής ερώτηση: Τα bonus αρκούν για 2 χώρες. Ως χώρα τα θέλουμε όλα δικά μας ή θέλουμε να τα μοιραζόμαστε με την Τουρκία?

Εγώ τα πω το εξής: Για να έχουμε μπόνους, πρέπει με έναν από τους άλλους 3 να είμαστε σύμμαχοι. Τελεία – Παύλα.

Με ποιόν όμως από τους 3?

Σκόπια. Με τίποτα.
Πέραν όλων των άλλων είναι το μοναδικό γειτονικό μας κράτος που κάνει αλυτρωτική προπαγάνδα εναντίον μας.

Βουλγαρία. Όχι.
Είναι πολύ σκληροί εχθροί μας. Είναι παρτάκιδες. Θα μας τη φέρουν.

Τουρκία: Εννοείται ΝΑΙ.
Με την Τουρκία έχουμε ισχυρούς δεσμούς. Είμαστε in game σύμμαχοι για πολύ καιρό. Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σβηστούν για χάρη μας. Ήταν οι μόνοι που μας βοήθησαν στον πόλεμο. Ακόμα και αν έχουμε rl θέματα, δεν τα παρουσιάζουν στο παιχνίδι ποτέ. Για μένα είναι οι μόνοι αληθινοί σύμμαχοι που έχουμε πλέον. Τέλος, μπορούμε να βγάλουμε καλύτερες άμυνες μιας και μας το επιτρέπει η γεωγραφία της περιοχής.



Επειδή πολλοί πριν μια βδομάδα ρωτάγανε γιατί δίνουμε περιοχές στην Τουρκία:
1) Γιατί αλλιώς, αν έχεις και τους 3 απέναντι σου δεν τις κρατάς.
2) Γιατί μαζί αμυνθήκαμε, μαζί επανακαταλάβαμε και μαζί θα μοιραστούμε τους καρπούς της νίκης μας.
3) Γιατί δε μας χρειάζονται όλες! Είπαμε. Αρκούν για 2 χώρες αυτά τα bonus.
4) Γιατί στην τελική ΠΡΙΝ τον πόλεμο, πάλι μοιρασμένα τα είχαμε:





Τέλος μην ξεχνάτε και το εξής: Τα συμφέροντα του εχθρού μας δεν είναι συμφέροντα μας. Στα logs λένε οι σκοπιάνοι:

we also want what you have and what BG got.. exit from the Balkan cage

Θέλουμε αυτό που έχετε εσείς (βλ Σερβία) και αυτό που έχει η Βουλγαρία, ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

Δεν έχουν που να πάνε ούτε οι Σκοπιανοί ούτε οι Βούλγαροι. Ο μόνος δρόμος που έχουν είναι πάνω από εμάς ή/και πάνω από της Τουρκία. Αυτό, δεν πρέπει να τους το ξαναχαρίσουμε. Πρέπει να τους έχουμε εγκλωβισμένους και γαμ…νους στις λίγες περιοχές τους για όσο μπορέσουμε, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.



Τι να κάνουμε λοιπόν πλέον?

Πλέον τα πράγματα είναι απλά. Το παιχνίδι κάνει κύκλους και κάποια στιγμή θα είμαστε πάλι από κάτω. Αυτό θα γίνει σίγουρα. Δεν ξέρουμε όμως ακόμα πότε. Ας πούμε όμως πως έχουμε περιθώριο τουλάχιστον όσο διαρκεί το καλοκαίρι.

Σε αυτό το διάστημα πρέπει να αναδιοργανωθούμε. Κυρίως σε 3 βασικά μέτωπα.
- Στην ανοικοδόμηση των στοκ μας σε χρήματα και όπλα.
- Στην ανάπτυξη των μικρών συμπαιχτών μας.
- Στην εξωτερική μας πολιτική.


Στοκ

Πρέπει να φροντίσουμε τώρα που έχουμε bonus να ανοικοδομήσουμε το στοκ μας. Τα όπλα μας μειώθηκαν πολύ μέσα στον πόλεμο. Πρέπει όταν ξεκινήσει ο επόμενος να έχουμε ένα μεγάλο στοκ όπλων. Τουλάχιστον για μένα 200.000 q7 όπλα. Πρέπει να βάλουμε τις κρατικές εταιρείες να δουλεύουν στο φουλ. Παράλληλα πρέπει να επαναλειτουργήσουμε το πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας, ώστε ιδιώτες να παράγουν κρατικά όπλα.

Παράλληλα, τώρα που έχουμε τα bonus, πρέπει να επανεξετάσουμε τη φορολογία. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μένουν στα κρατικά ταμεία χρήματα. Πρέπει να ξαναφτάσουμε το απόθεμα μας σε grd τουλάχιστον στα 4.000.000. Ίσως να είχε ένα νόημα να αυξάναμε το vat, να αυξάναμε το import tax και να μειώναμε λίγο το income tax για να αντισταθμίσουμε το Vat. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λογικό που λέω, ξέρω όμως ότι η βουλή και το MoE πρέπει να δουν το θέμα αυτό ΑΜΕΣΑ.

Ανάπτυξη της κοινότητας

Δεν πρέπει να μείνουμε πίσω σε damage. Πρέπει να βοηθήσουμε μαζικά τους μικρότερους να κάνουν αναβαθμίσεις σε rocket factories και training grounds. Τώρα που δεν έχουμε πολεμικά έξοδα, πρέπει το κράτος να προωθήσει κονδύλια για την ανάπτυξη των μικρών παιχτών.

Παράλληλα, πρέπει να επανακαθορίσουμε τους Πελασγούς και τον GNA ώστε να βοηθήσουν στην οργάνωση των μικρών και νέων παιχτών μας.

Εξωτερική Πολιτική

Έχουμε πολύ δουλεία. Τώρα που δεν έχουμε το πιστόλι στον κρόταφο, πρέπει να επανακαθορίσουμε τις σχέσεις μας με όλους. Με τους νέους συμμάχους μας (πχ Σερβία), με τους παλιότερους συμμάχους μας (πχ Βραζιλία), με τους φίλους μας (πχ Τουρκία, Αργεντινή) κτλ. Πρέπει το ΜοFA να είναι ίσως το πιο δύσκολο υπουργείο. Πρέπει όταν ξαναέρθει ο πόλεμος να έχουμε τις σχέσεις που πρέπει με πολλά κράτη. Πραγματικά πιστεύω πως αυτό είναι το δυσκολότερο υπουργείο και θα μου άρεσε πάρα πολύ να έβλεπα εκεί για αυτό το διάστημα τον Karavia, τον Chrisimos, τον Dellodas και τον Makedonissa που τους θεωρώ ΑΣΤΕΡΙΑ στο MoFA.





Μπορεί ο πόλεμος να τελείωσε, αλλά έχουμε πολύ δουλεία. Πρέπει να κλείσουμε τις πληγές μας, να ανασυνταχθούμε, να ανασυγκροτηθούμε και να ετοιμαζόμαστε.

Θα ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ εάν μείνουμε άπραγοι το επόμενο διάστημα.

Εγώ προσωπικά, με όποιον συμφωνεί στο πνεύμα των παραπάνω, προτίθεμαι να βάλω πλάτη και να βοηθήσω όπου και όπως μπορώ.



ΥΓ: Προφάνως θα βρώ διορθώσεις να κάνω, αλλα δε θα τις κάνω γιατί χαλάει ο τίτλος με το edit. Ό,τι χρειαστεί, στα σχόλια.