Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy
Resend email   |  Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Resend email Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Що е то българин? 3 месечна история.

Day 1,962, 23:20 by GameOverForMe

Здравейте скъпи приятели,

Последните месеци България се разпростираше на 3 континента. Притежаваше както оригиналните си региони, така и колонии в Египет и СА. Гражданите в държавата се разбираха и проблемите на страната можеха да се отбележат като "бели кахъри". Много се чудех по какъв начин да представя статията, чрез която искам да ви покажа гледната си точка през последните 3 месеца? Дали да подходя като Стоич (история написана с размерите на романа "Война и Мир"), или пък да ползвам критичния, но в голяма доза верен стил на Бакалина, защо не и да ползвам "пуполисткия" стил на Таблов. Но пък да се спра и на изкуството да изразявам статиите си с картинки и да наподобявам "виртуалния художник" - Труптукан. В край на сметка, ще избера от всеки стил по малко.

МЕСЕЦ 1

България е в разцвета на своите сили, неин цар беше многопочитания Шейх Ал Ибн .... забравих пълното му наименование. В този месец на празнуванйе (от Видин) до Жизан се разпростираха колосалните български граници. Това беше накратко управлението на:
МЕСЕЦ 2

В българските владения застана още един от шейховите от Алианца "НАПРЕД" и няма начин да не отречем успешния мандат на Лито, който успя да надделее пред един "луд" според троловете Стоянов и още по "лудия" Таблов, който го подкрепяше. Какво ли си е казвал Лито тогава:

- Тоя па, кога се кандидатира? Сега ще ме кара да пиша статии 15 дена преди изборите.

Без да се спирам подробно на успехите на тогавашна България, в края на мандата Лито излезе късметлия, защото те първа започваха трудните моменти на България.

За голямо изненадване на някои може би, ние двамата с Лито работихме заедно и той не отказваше съвети и разговори помежду ни. За което му благодаря.

В края на мандата "лудия" го попита:

- Лито Румъния напада България, като е подписала и НАП с Унгария. Не трябва ли да прекратим една от 2-те започнати войни, защото се задава 3-та?


Лито: Е ще помислим, но имаме голяма подкрепа от ТWO.

***драги читатели не се отчайвайте от статията, най-интересното предстои***.


МЕСЕЦ 3Първите дни от управлението на Козата, започнаха с много ирония, най-вече заради наименованието от ника му. Тогава уж всичко щеше да върви гладко, докато не започнаха трудните моменти пред които щеше да се изправи България.

В разговор със сегашния президент, в началото на неговия мандат се заформи следния казус:

- г-н Президент, не е ли време да прекратим една от трите войни?
- Няма ли вариант да договорим оригиналните ни региони с Румъния.
- (Козата) И аз си мислех нещо подобно, но пък народа ще каже "Продадохме държавата".
- Ние имаме подкрепа от TWO и CoT и държим инициативата.ВИЦЪТ ЗА ИВАНЧО (ТWO), МАРИЙКА (EDEN) и ГАНЧО (CoT):Марйка (EDEN) прави свирка на Иванчо (TWO), а Ганчо (CoT) я подкрепя отзад. След няколко (месеци приятелство CoT и ТWO) часа на Ганчо му омръзнало да бъде отзад и предложил:

- Иванчо (TWO) искаш ли да се разменим?
- Ами разменяйте се бе брат, мене ми е все тая.

И така скъпи българи, превърнахме се в новата Марийка, защото:

1. Твърде много се доверихме на TWO.
2. Така казаха последните 2-ма президента.

ФАКТИ, които доказват това:

1. Македония се опитва да се изнесе в Иран и единствена подкрепа получава от България.

Сърбия не обяви Гърция за естествен враг, за да помогне и на България и на Македония, защото от президента разбираме:

Лито: - Сърбия няма да нападнат Гърция или Турция, защото имат да защитават бонусите си.

Сърбия пред българите: Ние сме приятели и винаги ви подкрепяме през МПП-то.
Сърбия пред ТWO: Ние няма да се месим във войните между България - Румъния, Гърция и Турция директно.

2. Унгария подписа НАП с Румъния и няма нито 1 страна, която да застрашава оригиналите и колониите и. Освен това си осигури и руския нефт, който от месеци го желаха.

Унгария пред българите: Ние сме приятели и винаги ви подкрепяме през МПП-то.
Унгария пред TWO: Ние няма да се месим във войните между България - Румъния, Гърция и Турция директно.

3. Полша нападна Русия с апел към българите:

- Ние искаме да се бием с Китай, но пътя през Русия е по-кратък. Пътят през Турция е изключително труден за нас. Вариант да стигнем до Китай през Турция и Иран няма.

Козата:
- Няма да се месим в отношенията на Полша и Русия. Ние също искаме да разрушим ЕДЕН-ската империя! Ще видите това, когато Полша придобие обща граница с Китай.
- Никой няма право да ме критикува, защото не разбира колкото мене и не е запознат със ситуацията колкото мене.


"Изпращаш хората на война без подготовка, означава да ги предаваш" - Конфуции

Колко месеци ние ще обираме еденската щета народе?

Все още ли си мислите, че TWO ни е приятел?


Това е мнението на TWO, по последния въпрос!

Да се върнем малко-по нагоре и да обобщим:

Лито: Е ще помислим, но имаме голяма подкрепа от ТWO.

Козата:
- Няма да се месим в отношенията на Полша и Русия. Ние също искаме да разрушим ЕДЕН-ската империя! Ще видите това, когато Полша придобие обща граница с Китай.
- Никой няма право да ме критикува, защото не разбира колкото мене и не е запознат със ситуацията колкото мене.Когато Фактите говорят, господа бивши президенти моля замислете се?

Сърбия: Обявява Турция за естествен враг за да си осигури 10% повече щета, което ще е в бонус за спечелването на златната им мина.

Е Лито явно бонусите им не са толкова несигурни!

Полша: Организиран AirStrike и вземане на златната мина в Анкара.

Е Коза явно пътят за Китай през Турция не е толкова невъзможен.


ВИЦЪТ ЗА ПАПАГАЛА НА TWO:Най-висшите управляващи на TWO решили да си купят домашен любимец папагал, който бил толкова умен че можел да представлява съюза и да разговаря с главнокомандуващите на други съюзи.

Един ден те решили да си направят следния експеримент:

- Виж сега моето момче (папагала), ако някой от управлението на CoT дойде да преговаряте ти ще говориш това което сме те научили. Сега ще тестваме твоите знания. Съгласил се папагала.

Влиза представител на CoT и папагала го пита:

Папагала: - Колко ти е IQ-то?
CoT: - Ами 120.
Папагала: - Отношенията на нашите два съюза са повече от перфектни. Няма нужда да ги обсъждаме. Може да си говорим за нанотехнологии, за иновации и т.н.

TWO: - Добра работа моето момче!

Влиза втори представител на CoT и папагала отново го пита:

Папагала: - Колко ти е IQ-то?
CoT: - Ами 70.
Папагала: - Отношенията на нашите два съюза са повече от перфектни. Няма нужда да ги обсъждаме. Може да си говорим за коли, жени и за пиене.

TWO: - Добра работа моето момче!

Влиза трети представител на CoT и папагала отново го пита:

Папагала: - Колко ти е IQ-то?
CoT: - Ами 30.
Папагала: - Отношенията на нашите два съюза трябва да се обсъдят тази вечер. Надяваме се нашите приятелски отношения, които са повече от перфектни, да продължат да се запазват и през следващия месец. Знам, че вие безспорно ще ни гласувате доверие!

TWO: - Добра работа моето момче!

И така...

Какво мислиш българино?Аферата с неуспехите на държавата ни продължават и вината за това има президента на републиката, който всъщност е много точен човек. Но колко са тези които знаят това?

ТЕСТ ЗА ПАТРИОТИЗЪМ!

Последните няколко седмици, Плато явно е решил да ни провери до колко може да бъдем верни на Родината си. Затова и 5-те "прословути" мини, които пусна в 5-те континента показаха до колко ние може да се продадем за 10-15 кюлчета злато. До колко може да загърбим отговорността пред всички, които са гласували за нас! И до колко това ще оправи финансовото ни състояние, ако се възползваме от мината?

Как трябваше да постъпи България?

Изгонване на морална кауза от страна на депутатите и управляващите относно "златните мини" със следния текст идващ от президента:

Уважаеми българи,

С появата на въпросните мини искам да ви информирам, че сегашното правителство, както и всички наши депутати, ще покажем воля че сме над това да събираме "шепа стотинки" от чужди мини. За целта заявявам, че изготвената от нас морална кауза призовава всички депутати, управляващи и министри, както и техните заместници да не сменят гражданството си с цел материални облаги. В каузата влизат и тези, които от гражданските данъци придобиха египетски гражданства с цел да помогнат за осигуряването на българска мина. По този начин ние ще дадем всичко от себе си. Българското външно министерство, ще се опита да осигури възможно най-много чужди гражданства на цивилните граждани с молбата те да закупят хляб и оръжия с 50% от печалбите, които са придобили от мините. По този начин и останалите българи ще се докоснат до промоцията на Плато: "Ако имаш 2 ризи, дай едната на ближния си". По този начин България ще покаже на всички останали държави, че цени своите граждани.

г-н Президент гражданите чакат такива морални речи. С търсене на щета няма да вземете инициативата във войната срещу Гърция. Оставете вашите министри да работят по задълженията си, а от вас се иска да говорите на народа!

Защото силата на думите, може да обърне и планина!

До всички управляващи и депутати, които се възползваха с чужди гражданства и загърбиха народа, прочетете следващите редове.

Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.

Патриоти сте и щетата си дадохте, но с парите на народа!
Патриоти сте и гражданства сменихте и ще стоите там, защото български бонуси не останаха!
Патриоти сте и заявявате, че си вършите задълженията, но защо се подадохте за шепа стотинки!

Скъпи цивилни граждани с чужди гражданства, които копаете злато. Вас никой не ви вини, направете доброволно раздавания и на останалите българи, защото те са от вашия отбор!

Не искам, никого да обидя с тази статия. Нека се поучим от грешките си!
Нека да видим къде са ни слабите места и да работим да ги подобрим!
Успех на следващия кандидат президент!
 

Comments

BOLGAR I
BOLGAR I Day 1,962, 23:50

o7

DnPijote
DnPijote Day 1,962, 23:53

Прекалено дълга статия само за да кажеш нещо, което всички знаем от години - че Сърбия, Полша и Унгария са егоистични боклуци, на които им пука само за бонусите им. Това обаче само половината проблем - другата е, че някой в ЕДЕН ужасно ни мрази и откакто сме напуснали всичкото циганин там бие предимно срещу нас, където ни хванат - ето сега даже и не се опитват да вземат турската мина - пак ние сме по-важните и гледат да ни изгонят от арабия.

Stafi Martin
Stafi Martin Day 1,963, 00:00

Браво!

Kukulast
Kukulast Day 1,963, 00:00

Добра статия няма спор!
Но Нова България също трябва да се замисли каква политика води!
Не подкрепиха ли депутати от НБ срамният и предателски "неутралитет"?
Не подкрепяха ли депутати от НБ сегашният Президент?
Президента трябваше да бъде свален дори и последният ден от мандата му, това щеше да е знак към съюзниците и приятелите ни, че не сме съгласни с провежданата от него политика.

Сега ще загубим напълно приятелството на Русия, защото ще изберем Президент МРАЗЕЩ Русия и показал това не един или два пъти.

Kukulast
Kukulast Day 1,963, 00:07

Статиите са важни ама по-важно е гласуването.

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,963, 00:26

Стоянов, трий го това От стихотворението до извинението за евентуална обида, защото (без да целя да обидя) е такава тъпотия, която си я написал, че плаче за злобен отговор! Честно!

bakalin
bakalin Day 1,963, 02:23

Проблема ВИНАГИ е бил САМО ЕДИН!
И той е умишленото КРИЕНЕ на информация от управляващите.
Това е игра , разберете го.
И в основата си е СОЦИАЛНА игра.
А на играча за да му е интересно някой Управляващ ТРЯБВА да му смели и поднесе информация.
Не Президенти и МОФИ да си висят в тайни чатове, а да мотивират играчите. За да ги подкрепят.
Някой знае ли какви ги вършат Тотев и Великана в Кот?
...
Всичко това показва, че най-важното Министерство е това на Информацията! След него е ММ и чак някъде след тях е МВ.

DnPijote
DnPijote Day 1,963, 03:05

Проблемът е, че тук за управляващият няма нито заплата, нито далавера и понеже отделя лично време за тоя дето духа (а на най-често накрая го оплюват) не се и чувства много длъжен да информира какви ги върши. Тотев и Великана, добри или лоши са единствените българи дето им се занимава с Котю - ако намериш някой дето иска да работи за въздух и да е готов да информира всеки ден, добре, ама няма. Ето сега ще бъде избран президент дето нито програма е дал, нито кабинет - в случая не е обещал нищо - и след като го избират, може да не прави нищо

NoLimit
NoLimit Day 1,963, 07:15

Ммммм , не се харесвам на тази снимка :DDD

GameOverForMe
GameOverForMe Day 1,963, 15:13

Крис, Милена е виновна защото е пратила малко снимки от Трявна

Scarandir
Scarandir Day 1,963, 10:01

#Всичко това показва, че най-важното Министерство е това на Информацията! #

то да е член да го набие човек това на другарите управляващи ама акъл не става да се набие

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.