Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy

Список на неработни денови за 2013 година...

Day 1,840, 13:10 by krembananka


Во прилог ви донесувам список на сите неработни денови во престојната 2013 година.

За сите граѓани на Република Македонија:• 01 Јануари, Нова Година (вторник)
• 07 Јануари, Божик (понеделник)
• 01 Мај, Ден на Трудот (среда)
• 6 Мај, Велигден, вториот ден на Велигден (понеделник)
• 24 Мај, „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители (петок)
• 02 Август, Ден на Републиката (петок)
• 7 Август, Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам (среда)
• 08 Септември, Ден на независноста (недела, неработен ден е понеделник)
• 11 Октомври (петок), Ден на народното востание
• 23 Октомври (среда), Ден на Македонската револуционерна борба

• 08 Декември (недела), “Св. Климент Охридски”

*Доколку празникот се паѓа во недела, наредниот ден се смета за неработен денЗа граѓаните од православна вероисповед
• 06 Јануари, Бадник, ден пред Божик (недела)
• 19 Јануари, Богојавление – Водици (сабота)
• 3 Мај, Велики Петок, петок пред Велигден (петок)
• 21 Јуни, Духовден, петок пред Духовден (петок)

• 28 Август, Успение на Пресвета Богородица - Голема Богородица (среда)За граѓаните од католичка вероисповед
• 1 Април, Велигден, вториот ден на Велигден (понеделник)
• 01 Ноември (петок), Празникот на сите светци

• 25 Декември (среда), првиот ден на БожикЗа граѓаните од муслиманска вероисповед
• 15 Октомври (вторник), Курбан Ба`јрам, првиот ден на Курбан Бајрам
За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ
• 22 Ноември (петок), Ден на Албанската азбука
За граѓаните припадници на српската заедница во РМ
• 27 Јануари (сабoта), Свети Сава
За граѓаните припадници на ромската заедница во РМ
• 8 Април (понеделник), Меѓународен ден на Ромите
За граѓаните припадници на влашката заедница во РМ
• 23 Мај (четврток), Национален ден на Власите


За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ
• 26 септември (четврток), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур


За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ
• 28 Септември (сабота), Меѓународен ден на Бошњаците


За граѓаните припадници на турската заедница во РМ
• 21 Декември (сабота), Ден на настава на турски јазик


 

Comments

BogNaVojnata
BogNaVojnata Day 1,840, 13:15

prv o7

krembananka
krembananka Day 1,840, 15:46

o/

Gjurcin vojvoda
Gjurcin vojvoda Day 1,841, 02:39

Ама ич не ме интересира

Zoran I Makedonski
Zoran I Makedonski Day 1,842, 03:40

ABE NIE BETER OD CRNOGORCITE SME BILE

Jurukov
Jurukov Day 1,842, 04:38

da ziveat nerabotnite denovi URA, URA URA

Red Stefan
Red Stefan Day 1,842, 06:31

Oчекував повеќе неработни денови, ден на дрвото нели е неработен ден на пр.

Crawlerz
Crawlerz Day 1,842, 08:06

Една од причините со кои странските го избегнувале овој регион за инвестирање биле токму овие неработни денови кои морале да се почитуваат со закон.

Strastniot
Strastniot Day 1,842, 08:15

шо не ќе прочиташ по статииве...

Pridas
Pridas Day 1,842, 09:10

Na livce da si gi zapisam, sho e sigurno, sigurno e!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.