موج سواری

Day 2,098, 02:59 Published in Iran Australia by Java Lava

سلام دوستان
این مقاله مجموعه از نظرات شخصی من در مورد وضعیت اجتماعی حاکم بر ایران مجازیه و سعی کردم تا جای ممکن از بحث های موردی و آوردن نام اشخاص در اون پرهیز بشه تا حواشی مقاله
پرنگتر از محتویاتش نشه

چند ماهی هست که با سی اس کشور های دیگه بازی میکنم...اوایل امریکا و فعلا هم استرالیا...توی این مدت متوجه اختلافاتی در ساختار جامعه مجازی ایران و این دو کشور شدم این تفاوت ها هر چند گروه کوچیکی از افراد جامعه رو در بر میگیره اما تاثیرات قابل توجهی بر جهت گیری کلی جامعه و کیفیت زندگی مجازی تک تک افراد اون دارن و بخاطر اهمیت اونها در این نوشتار به اونها می پردازم.

با کی طرفیم؟
قبل از هر چیزلازمه که این گروه کوچک معرفی بشه ، اما هیچکدوم از طبقه بندی های موجود و رایج این گروه روه شرح نمیده مثلا نمیشه بهشون گفت سوپر تانک ها یا دیویژن چهار یامولتی ها و یا تازه واردین و... درنتیجه با شرح ویژگی های این گروه اونها رو معرفی کرده و اسمی مناسب براشون انتخاب میکنم.

این گروه که بیاید از این به بعد بهشون بگیم"موج سواران" شامل افرادی با هر لول و استرنت از هر دیویژن میشه که در جهت ارضای منافع شخص یا گروهی خاص قدم برداشته و در این راه معمولا از فقدان جریان آزاد اطلاعات وعدم آگاهی موجود در جامعه بیشترین استفاده رو میبرن.

تعریف بالا در فرهنگ ما خیلی به تعریف سیاستمدار نزدیکه ولی از نظر من سیاستمدار کسیه که به منافع ملی فکر میکنه ولی موج سوار اگر امکانش رو داشته باشه و خطر رو شدن دستش رو حس نکنه لحظه ای در فدا کردن منافع ملی درنگ نمیکنه.

موج سواری چطوریه؟
موج سوارا دروغ میگن اقداماتشون رو بزرگنمایی میکنن و اگر هم کار مفیدی برای کشور انجام میدن معمولا توی مدیا به رخ همه میکشن وانتظار تشکر دارن و در واقع معمولا برای افزایش محبوبیت خودشون حرکتی رو شروع میکنن ونه از سر دلسوزی.
همه این اقدامات رو ممکنه شما از یک سیاستمدار هم ببینید ولی تفاوت این دو رو میشه با دقیق شدن در عملکردشون و نتایج حاصل از اون به راحتی تشخیص داد. همینطور سیاستمدار اگر لازم باشه خودش رو فدا میکنه ، توهین و تحقیر رو به جون میخره اما کاری رو که به صلاح کشوره انجام میده.

مثال:
من سیاستمداری رو بخاطر دارم که ایران رو از تسخیر بیگانگان بیرون آورد و برای جبران آبروی رفته ایران خودش رو فدا کرد و آمال سرزنش های بازیکنان داخلی و خارجی قرار گرفت و در آخر هم از بازی خداحافظی کرد و رفت. اسمش رو نمیگم ولی شاید خودتون بتونید حدس بزنید. چنین رفتاری رو نمیتونید از یک موج سوار انتظار داشته باشید اونها شات خداحفظی میدن ولی فقط
برای مظلوم نمایی و جلب توجه و هیچوقت نمیرن :دی

تشخیص موج سوارها به نظر من کار سختی نیست و با کمی دقت در عملکرد افراد و نتایج حاصل از اون میشه متوجه شد که شخص هدف واقعیش چیه
دقت کنید که برای قضاوت عملکرد شخص رو در نظر بگیرید و نه ادعاها و شات ها و مقاله هاش

مشکل چیه؟
کوچکترین مشکل اختلاس ها و گم شدن گاه و بیگاه مبالغ کلان از خزانه و دعواهای بعدشه اما مشکل بزرگتری که منو به شدت آزار میده به قدرت رسیدن افرادی هست که توانایی مدیریتی لازم رو ندارن و تنها برای ارضای حس جاه طلبی فردی به صندلی ریاست جمهوری رسیده و در طول دوره با سو مدریت هزینه گزافی رو به کشور تحمیل میکنن.

چه باید کرد؟
از نظر من شرایط کلی جامعه ایران با سایر جوامع اختلاف چندانی نداره در همه کشور ها اکثریت افراد آگاهی کافی و قدرت تحلیل واقیع رو ندارن برای مثال میدونن قراره به جنگ با کشوری خاص برن و از چرایی اون بی خبرند و اهمیتی هم نمیدن که چرا باید بجنگن و مثل سربازان فداکار با اشتیاق تمام منتظر شروع جنگ هستن ، همونطور که گفتم این قشر در تمام جوامع حضور دارند ولی چیزی توی ایران ایجاد مشکل میکنه حضور پر تعداد موج سواران برای سو استفاده از عدم آگاهی بازیکن هاست.

واضحه که نمیشه موج سواران نابود کرد و یا جلوی به وجود اومدن تولید مثلشون رو گرفت چون وجود این دوستان از فرهنگ جامعه واقعی ما نشات میگیره.
پیشنهاد من برای حل مشکلات هرچند سخت و غیر عملی به نظر میرسه اما از نظر من تنها راه موجوده:

تک تک افراد این مجازی باید با دیده انتقاد و تحلیل به عملکرد هر یک از مسئولین نگاه کنن و سطح آگاهی خودشون رو از اتفاقاتی که داره میفته بالا ببرن

شما به عنوان عضوی از این جامعه حق دارید سوال بپرسید و بهانه هایی مثل پلن محرمانه هست و مجلس موافقت کرده و به شما مربوط نیست رو قبول نکنید. مهم نیست کی چقدر برای ایران دمیج زده و یا قبلا چیکار کرده سابقه افراد میتونه برای اونها احترام به همراه بیاره ولی نباید امتیازی نسبت به سایرین براشون ایجاد کنه.

حرف آخر:
دوستان شخصا موج سواران سرزنش نمیکنم بلکه تحسینشون میکنم. اونها توانایی تشخیص فرصت ها رو دارند و نحوه استفاده از فرصت رو هم میدونن ویک ملت آگاه میتون از ونها سیاستمدارانی ارزشمند بسازه. در واقع اگر سرزنشی هست متوجه عامه مردمه که در دفاع از حقوق خودشون کوتاهی میکنن

ببخشید که طولانی شد 🙂