ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Day 724, 03:55 Published in Greece Greece by Geokos

Αυτό το άρθρο, είναι το πρώτο από μια σειρά άρθρων που θα απευθύνονται , όχι μόνο στους στρατιώτες αλλά και γενικότερα στους πολίτες.
Ενδεχομένως, οι νέοι παίκτες να το βρούνε λίγο δυσνόητο, ευχαρίστως σε pm να τους εξηγήσω ότι θέλουν.
Ενδεχομένως, οι παλιοί παίκτες να το θεωρήσουν επανάληψη, των ήδη γνωστών. Ας είναι υπομονετικοί, μαζί μου.
Ο Ελληνικός Στρατός και γενικά η Ελληνική πολεμική μηχανή (σε αυτό βάζω όλους τους πολίτες και τις στρατιωτικές μονάδες), έχουν αποκτήσει το τελευταίο διάστημα μια ξεχωριστή δυναμική και ετοιμότητα.
Είναι σημαντικό όμως όλοι μας να γνωρίζουμε κάποιες έννοιες και κάποιες βασικές στρατηγικής.

A. Πεδίο Μάχης. Πότε κερδίζουμε , πότε χάνουμε.

Όταν για πρώτη φορά κάποιος αντικρύσει ένα πεδίο μάχης , διακρίνει 5 στάδια
1. Border area, 2. Rural area, 3. Suburbia, 4. City 5. Administration center.
Αυτά τα στάδια απεικονίζουν την πορεία της μάχης. Κάθε στάδιο έχει μια δύναμη/τοίχος (έναν αριθμό) ο οποίος αντιστοιχεί στο 1/5 της συνολικής δύναμης /τοίχος της περιοχής, όπου γίνεται η μάχη.
Αυτή η δύναμη / τοίχος είναι σε συνάρτηση του πληθυσμού (ζωντανών παικτών) που διαμένει σε αυτή την περιοχή . Επίσης, η περιοχή μπορεί να ενισχυθεί με defense system , το οποίο προσθέτει ποσοστό δύναμης στο τοίχος (q1 20%, q2 40%, q3 60%, q4 80%, q5 100😵.
Πληροφορίες σχετικά με το τοίχος της κάθε περιοχής http://www.egobba.de/
Αυτός ο τοίχος λοιπόν είναι μια στατική δύναμη, που πρέπει να κάμψουν, να μειώσουν οι επιτιθέμενοι. Για αυτό οι επιθέσεις τους , παρουσιάζονται με το αρνητικό πρόσημο (-). Αντιθέτως οι επιθέσεις των αμυνόμενων συμβολίζεται με το θετικό πρόσημο (+), καθώς ο στόχος τους είναι να προσθέσουν δύναμη στο τοίχος και να διατηρηθεί πάνω από το στάδιο του Border area.
Η πορεία της μάχης συμβολίζεται με ένα κόκκινο χρώμα, που κινείται σε αυτά τα στάδια.
Όταν η μάχη ξεκινά οι επιτιθέμενοι προσπαθούν ξεκινώντας από το Border area να φτάσουν και να κατακτήσουν και το Administration center. Αντιθέτως οι αμυνόμενοι προσπαθούν να αντισταθούν ανακόπτοντας αυτή την πορεία και ο αντικειμενικός στους σκοπός είναι όταν τελειώσει η μάχη, να έχουν κρατήσει την Border area. Η μάχη κρίνεται μόνο στο τέλος. Αν οι επιτιθέμενοι έχουν κατακτήσει και το Administration center τότε η περιοχή είναι δικιά τους. Αν οι αμυνόμενοι έχουν κρατήσει την Border area τότε η περιοχή είναι ασφαλής. Αν ο χρόνος της μάχης έχει τελειώσει, αλλά κανείς δεν έχει επιτύχει τον αντικειμενικό του σκοπό, τότε η μάχη συνεχίζεται, έως οι επιτιθέμενοι καταφέρουν να καταλάβουν το επίπεδο Administration center, είτε οι αμυνόμενοι καταφέρουν να καταλάβουν το επίπεδο του Border area.

Β. MPP – Συμμαχίες

Τα Mutual Protection Pact (MPP) είναι οι rl συμμαχίες. Οι χώρες που έχουν συνάψει MPP έχουν το πλεονέκτημα, σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση να τους συνδράμουν στην μάχη οι κάτοικοι της σύμμαχος Χώρας, πολεμώντας από το έδαφος τους. Παράδειγμα η eGreece έχει ΜΡΡ με USA, όταν δέχεται επίθεση από την Τουρκία, οι κάτοικοι της USA πολεμάν στο δικό μας μέτωπο από την USA.
Όταν τα MPP ενεργοποιηθούν (δλδ μετά απο την επίθεση) παραμένουν ενεργοποιημένα μέχρι την ψήφιση απο το κογκρέσο για ειρήνη. Συνεπώς ισχύουν και στις επιθετικές ενέργειες.
Παράδειγμα, μετά την επίθεση της Τουρκίας τα ΜΡΡ της eGreece είναι ενεργοποιημένα, όταν (και όχι αν) επιτεθούμε στην Τουρκία θα ισχύουν. Βέβαια το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση θα είναι ότι θα ενεργοποιηθούν και τα ΜΡΡ της Τουρκίας, γι' αυτό το timing είναι σημαντικό.
Προσοχή, τα MPP ενεργοποιούνται ΜΟΝΟ αν η Χώρα δεχθεί επίθεση σε rl έδαφος της.

Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα, σχετικά με τους τύπους πολέμων (training, resistance, επιθετικοί, κ.α.), τακτικές μάχης και πολέμων, ιδανικός τρόπος μάχης, επεξήγηση του Τ-5 και άλλων όρων, κ.α.

Αν σας άρεσε το άρθρο, θα εκτιμούσα να το κάνετε vote και subscribe.