ORG-uri

Day 1,917, 14:26 Published in Romania Romania by Naufragiatu

Am vazut zilele astea ca-i galagie mare cu org-urile. In mare am vazut care-a fost faza, dar n-am urmarit cu adevarat indeaproape pe fiecare in parte, insa am facut-o indeajuns incat sa vad destule curve virgine dandu-si cu parerea care mai de care chipurile avizata.

Am vazut zilele astea destui care nu stiu mare lucru despre org-uri, dar sunt foarte vehementi intr-o directie sau alta. Care-i spilu totusi cu org-urile astea?

Bun. Era o vreme indepartata in care cetatenii erepublikani aveau la dispozitie un singur work, cel in calitate de angajat. Singurul mod in care un cetatean putea detine o firma era prin intermediul unui org (Organization). Org-urile puteau fi create de catre cetateni in schimbul sumei de 5 gold. Org-ul detinea urmatoarele atribute: se putea muta asemeni oricarui cetatean, putea face tranzactii de bani atat prin donare, cat si prin Monetary Market, putea primi/dona produse, putea crea/cumpara/vinde firme. Nu exista conceptul de org national.

Intre timp, Plato a facut unele modificari. Sistemul de resurse si de bonusuri a fost schimbat in cel pe care-l vedem astazi, firmele nu mai apartin de regiunea in care au fost create, ci de tara, pentru a beneficia de bonusurile de productie date de cele 5 tipuri de resurse (grain, fish, fruits, cow, cattle pentru paine sau iron, saltpeter, aluminium, rubber, oil pentru arme) firmele trebuie sa apartina cetateanului direct (acum a fost introdus work as manager, daca nu ma insel), s-a introdus limita de 10gold/zi obtinuti prin donatii/monetary market si nu in ultimul rand org-urile aveau sa fie dizolvate in totalitate.

In urma nemultumirilor cetatenilor si in lipsa unor entitati in-game care sa fie folosite precum o banca nationala ( si atunci, si acum banii din trezorerie pot fi scosi doar pe un org, nu si pe contul unui cetatean), un ziar oficial al CP/MoD/MoFA/educatie/media/whatever, a unor entitati ce sa poata fi folosite pe post de depozite de resurse material (arme/paine) sau financiare pentru armate, unitati, s-a revenit asupra deciziei initiale si s-a oferit CP-ilor in functie posibilitatea de a oferi o lista de org-uri care sa scape de exterminare si sa fie nationalizate. Care cum a putut a inmanat o lista CP-ului in functie (cred ca Fremenul era) cu org-uri spre a fi iertate de la taiere fie ca a fost vorba de UM-uri, fie ca a fost vorba de cetateni.

Astfel ca s-a ajuns la o lista foarte numeroasa din care doar o mica parte fusesera pana atunci considerate ca apartinand de drept statului roman. Ma rog, impropriu spus ca apartineau statului, intrucat si acele org-uri fie ca vorbim despre Ministerul Apararii, fie ca vorbim despre Banca Natioanala a Romaniei, fie ca vorbim despre Monitorul Oficial samd, au fost create tot de catre niste cetateni, cetateni care si-ar fi putut exercita probabil dreptul de proprietari asupra lor intr-un moment sau altul, daca ar fi dorit acest lucru. Insa le-au lasat in grija statului, caci pentru asta le creasera. Pentru uzul propriu cu siguranta aveau altele. Am luat exemplul eRomaniei ca asta ne intereseaza, dar toate acestea se aplica e-mapamondului.

Acum, odata cu nationalizarea org-urilor, Pluto in infinita sa intelepciune spune ca CP-ul in functie, pe durata mandatului sau, este proprietarul tuturor org-urilor nationalizate in a sa tara, indiferent de cine a creat initial org-ul, indiferent de cine-l manuieste in prezent, indiferent de scopul in care-l foloseste. Ca se foloseste de acest prerogativ sau nu, ramane la latitudinea CP-ului.

Ca a fost o decizie pripita sau nu, benefica sau nu, decideti voi. Ma refer la nationalizarea org-urilor si la "mecanica" aferenta.

No boobs, nu meritati, sunteti naspa.


Dar merit eu, ca-s mirific.

P.S.: dupa cum bine atrage cineva atentia, se putea face firme si pe cetatean. Mai exact o firma al carei manager deveneai. Nu mai puteai da work, nu cresteai in work skill (cand era activ)