Hintergrund an/aus

Anmelden

 

Weiter

Weiter Mit Erstellen eines Benutzerkontos akzeptierst du die Nutzungsbedingungen & die Datenschutzerklärung

MOD- Dešavanja u e-svijetu

Tag 1,820, 10:17 von NBakiPozdrav svima!

Pošto još nijesmo riješili situaciju sa državnim novinama, odlučio sam da se kao član MOD tima obratim preko svojih novina, kako bismo već počeli sa radom i upoznali igrače sa dešavanjima u e-svijetu i bitkama koje su trenutno najvažnije.

Ovaj članak posvetiću ratu koji se vodi na teritorijama Australije i Novog Zelanda između Čilea i Argentine.Čile već duže vrijeme drži pod okupacijom Australiju dok je susjedni Novi Zeland zauzela Argentina.

Širenje teritorija Čilea van matičnih teritorija zabrinulo je i Amerikance koji su odmah uzeli Havaje i pokušali da stave Čile za NE. Međutim to im nije uspjelo tako da su obećali podršku svom savezniku Argentini i Australiji koja je do juče imala jednu teritoriju.
Nakon izglasavanja Čilea za NE od strane Australije i Argentine, počeo je rat u kojem su indirektno učestvovali i Amerikanci. Međutim plan nije uspio, Australija biva izbrisana dok Argentina ne uspijeva da ozbiljnije zaprijeti i krene u brisanje Čilea.

Nakon toga Čile kreće u napad na Ouklend i osvaja ga.
Čile vodi trenutno i u ustanku u Norte Grandeu 55-22 i prijeti da ozbiljno ugrozi teritorije Argentine koja je zauzeta ratovima sa Bolivijom i Peruom.

Vidjećemo kakav će biti odgovor Amerike, da li će oni preuzeti odgovornost i krenuti u rat sa Čileom ili će nastaviti da pomažu svoje saveznike boreći se u njihovim bitkama.SHOUT: MOD- Dešavanja u e-svijetu http://www.erepublik.com/en/edit-article/mod-de-avanja-u-e-svijetu-2156411
 

Kommentare

KuchVitez
KuchVitez Tag 1,820, 10:30

to baki!

NBaki
NBaki Tag 1,820, 11:18

o7

Zexoni2
Zexoni2 Tag 1,820, 12:29

svaka cast!!!

ovako treba da se radi.

NBaki
NBaki Tag 1,820, 13:05

hvala zexoni

IgorBar
IgorBar Tag 1,820, 13:48

o7

zlatkopg
zlatkopg Tag 1,820, 14:43

EXTRA

a sto u stvari znaci NE

simplyme83
simplyme83 Tag 1,820, 14:47

Natural Enemy = NE

Kocka Scekic
Kocka Scekic Tag 1,820, 15:40

o7

Jacrnogorac
Jacrnogorac Tag 1,821, 02:13

ovo je vise za min informisanja al aj...nije lose

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.