eRomania si politica taxelor

Day 2,565, 10:52 Published in Romania Romania by Cronos28

Salutare dragi prieteni si cetateni ai eRomaniei. In sfarsit am gasit putin timp pentru a scrie un articol pe care doream sa il public cu ceva timp in urma, dar cred ca este bine si acum.

Vreau sa fiu scurt si la obiect, vreau sa aduc un raspuns care a creat ceva contradictii in trecutul apropiat in legatura cu micsorarea taxelor in eRomania. Au fost voci care au sustinut ca micsorarea taxelor va impulsa economia, altii ca ar trebui sa luam exemplu la alte state care au bonusuri asemanatoare cu ale noastre, …etc….

Stimabililor, dati-mi voie sa spun ca niciunul dintre dumneavoastra nu are dreptate.

Daca v-ati fi deranjat 10 minute si ati fi facut cateva calcule aritmetice puteati sa ajungeti la urmatoarea concluzie :

-prima si cea mai importanta problema a noastra este salariul foarte mare. Si o sa va demonstrez de ce, cel putin de moment, nicio lege nu va putea stimula economia, nu atata timp cat noi avem angajatori care nu stiu sa isi faca calculele. Sincer, nu inteleg cum puteti sa urcati salariul cand deja sunteti pe pierdere.

Acum sa trecem la exemple. Voi pune doar exemple cu un numar ridicat de angajati pentru a se vedea clar ca problema este salariul. Asta pentru ca, de exemplu, la o firma care fara angajati are profit 20 roni si are pierdere doar 1 ron pe angajat, in final rezultatul cu 10 angajati ar fi pozitiv, dar firma respectiva are pierderi de 1 ron pe angajat.

Mai jos voi pune cateva poze cu calculul costului de productie la firmele de mancare si la firmele de arme, presupunand ca avem bonus 100%. Voi pune atat cu nivelul taxelor actuale cat si cu taxele la nivel 0.
Cu taxele actuale :





Cu taxe = 0





Concluzia o puteti trage si voi.

Singura diferenta ar fi ca firmele de mancare Q6 ar deveni rentabile. Asta cu 100% bonus, cu 80% deja un mai sunt rentabile. Cati dintre cetatenii romani au firme de mancare Q6? Cum poate acest lucru influenta economia eRomaniei? Efectul ar fi nul cred.



In concluzie, haideti sa rezolvam problema salariilor(si asta de la un anumit nivel cu permisul maretului Plato, care a facut un sistem economic si de productivitate nostim rau) si mai apoi statul poate sa influenteze economia cu diferite tipuri de politici fiscale.


o7!