Hintergrund an/aus

Anmelden

 

Weiter

Weiter Mit Erstellen eines Benutzerkontos akzeptierst du die Nutzungsbedingungen & die Datenschutzerklärung
E-Mail erneut zusenden   |  E-Mail nicht erhalten? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

E-Mail erneut zusenden E-Mail nicht erhalten? confirmation@erepublik.com

Туторијал за младите играчи[TW news]

Tag 1,825, 07:33 Veröffentlicht in Republic of Macedonia (FYROM) Republik Mazedonien (EJRM) von The Argead

Во овој туторијал јас ке се обидам да им ја објаснам играта на бебињата се со цел да можат подобро да се развијат и да станат големи борци.
_______________________________________________________________________________

Ерепублик веќе подолго време е преведена на Македониски јазик така што оние кои не разбирааѕ англиски ке можат да ја играат на македонски јазик.
За да ја направиш играта на македонски треба при логирањето да стисниш на македоснското знаме.Потоа при секое логирање тебе играта ке ти биде на македонски но пред тоа си користел англиски тогаш стисни на ф5 неколку пати и играта ке ти биде на македоски јазик.
_______________________________________________________________________________
Во оваа игра најважна валута е златото така да немој никогаш да го трошиш за да се наполниш енергија туку искористи го паметно со тоа што ќе го надградиш твојот тренинг центар колку е поголем толку повеке сила ке добиваш дневно.
Секогаш прави надградба кога има попуст за тоа.
Надградба можеш да направиш преку ова копче.


____________________________________________________________________________

Сега ке ви ги објаснам медалите и како да ги соберете.

Медал вреден РаботникЗа да го земеш овој медал потребно е да работиш 30 дена во твоите фирми или пак да се вработиш кај друг играч преку Job Market.Овде ти прикажува колку ти е платата.


____________________________________________________________________________

Конгресменски МедалЗа да го добиеш овој медал потребно е да бидеш избран за конгресмен за ова ке има нешто повеке во наредните туторијали.
____________________________________________________________________________

Прецедател на ДржаватаЗа да го добиеш овој медал треба да бидеш избран за прецедател на изборите кои што се случуваат на 5ти секој месец.
____________________________________________________________________________

Успешен НовинарЗа да го добиеш овој медал треба да собереш 1000 субови на твојот весник.За да се создаде весник потребно е да имаш 2 голд.
____________________________________________________________________________

Херој на биткатаОвој медал е лесно достапен за играчите од Дивизија 1 и Дивизија 2 овој медал за секоја дивизија дава различно количество на Голд:

Дивизија 1 добива 2 голд
Дивзија 2 добива 3 голд
Дивизија 3 добива 4 голд
Дивизија 4 добива 5 голд
____________________________________________________________________________

Херој на војнатаЗа да го добиеш овој медал потребно е да имаш направено најголема штета во цела војна.
____________________________________________________________________________

Херој на отпорот

http://www.erepublik.com/images/achievements/icon_achievement_resistance_on.gif

Овој медал се добива со тоа што ќе подржиш востание.За да го подржиш востанието потребно е да имаш 1000 мкд.Ако не успееш да го ослободиш регионот кој си го подржал тогаш нема да можеш да подржиш друго востание следните 7 дена.
____________________________________________________________________________

Супер војникМедалот се добива секој пат кога ке собереш 250 сила.
За да го имаш побргу треба да се вклучуваш секој ден и да вежбаш.
____________________________________________________________________________

Градежник на општествотоОвој медал се добива кога ке поканиш 10 играчи во ерепублик и кога тие ке достигнат до 10ти левел.

Твојот линк за поканување можеш да го добиеш овде.


____________________________________________________________________________

ПлатеникЗа да го добиеш овој медал потребно е да поразиш 25 непријатели за 50 земји.
____________________________________________________________________________

И за крај Вистински патриот медалотОвој медал според мене е најсаканиот медал за македонците за да го добиеш треба да се бориш за македонија и да направиш одредена штета.
____________________________________________________________________________

Се надевам дека оваа статија успеа да ти објасне како оваа игра функционира.
Исто така на играчите под 3000 сила со пополнување на формуларов http://goo.gl/azmMr државата им дели по 500 здравје леб. Еднаш дневно се пополнува документот

Туторијал за младите играчи 2 http://www.erepublik.com/en/article/-2-tw-news--2164756/1/20

За шаут:Туторијал за младите играчи[TW news]:http://www.erepublik.com/en/article/-tw-news--2159394/1/20

 

Kommentare

Aragorn MKD
Aragorn MKD Tag 1,825, 08:08

sub 829 vote 7 +s

IvanVanchosBrother
IvanVanchosBrother Tag 1,825, 08:19

o7 samo popravi si kaj diviziite D3 ja imash 2pati

o7

dia761
dia761 Tag 1,825, 09:36

o7

TashaMKD
TashaMKD Tag 1,825, 09:52

bravo bravo
konecno mu tekna nekogo
pozzz

marjansp
marjansp Tag 1,825, 10:06

o7

Felllix
Felllix Tag 1,825, 10:09

o/

DjukaVB
DjukaVB Tag 1,825, 10:13

v 29 s 836

Martin Toj Stojancev
Martin Toj Stojancev Tag 1,825, 13:32

sub 841

Mr.Santino
Mr.Santino Tag 1,901, 14:34

o7

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.