[Ministerul Media] Modulul militar [Tutorial]

Day 1,258, 07:54 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by Ministerul Media MD



Acest articol a fost preluat de la Ministerul Educatiei Romania.

Articolul original: http://www.erepublik.com/en/article/modulul-militar-1739860/1/20



Dupa cum ati putut observa s-au produs schimbari majore in modulul militar, astfel incat necesitatea concentrarii damage-ului in ultimele minute ale minibataliilor s-a transformat intr-o nevoie de a lupta in permanenta pe parcursul minibataliei pentru a mentine bara de dominatie cat mai mult timp peste 50%. Folosirea corecta a damage-ului, indiferent de valoarea lui, este extrem de importanta. La lupte pot participa jucatorii care au minim level 3.
Inainte de a lupta este extrem de important sa verifici care sunt ordinele Ministerului Apararii daca esti civil sau care sunt ordinele unitatii militare de care apartii daca esti soldat in armata eRomana, pentru a concentra damage-ul dat acolo unde este nevoie. Ordinele Ministerului Apararii Nationale se actualizeaza permanent, functie de situatia militara aparuta.


LUPTA
Pentru a lupta trebuie ca sanatatea (wellness-ul) sa fie mai mare de 20, sa fii localizat in una din tarile aliate care participa la batalie si sa deschizi lupta respectiva (daca este un razboi de rezistenta - Resistance War - te poti afla si in tara inamica pentru ca vei avea optiunea sa alegi de ce parte doresti sa lupti).

Damage-ul se contorizeaza pe o bara de dominare care indica, procentual, influenta in lupta data de fiecare tara/alianta in parte in fiecare moment al minibataliei. Scopul este de a mentine aceasta bara de dominare cat mai mult timp peste 50% pentru tara alaturi de care lupti, castigand astfel puncte.

Punctele se acorda la finalul fiecarui minut tarii care are bara de dominare peste 50 %, astfel:
- minutele 1-30 contin 300 de puncte ce pot fi castigate (1 minut = 10 puncte)
- minutele 31-60 contin 600 de puncte ce pot fi castigate (1 minut = 20 puncte)
- minutele 60-90 contin 900 de puncte ce pot si castigate (1minut = 30puncte)
- minutele 90-120 contin 1800 de puncte ce pot fi castigate (1minut = 60ppuncte)

Partea care castiga prima 1800 de puncte intr-o minibatalie, a castigat runda (minibatalia), primind astfel o coronita. Astfel, o runda contine maxim 3600 de puncte ce pot fi castigate de cele doua parti iar runda dureaza minim o ora si jumatate daca in acel timp toate punctele sunt castigate de o singura parte (300 + 600 + 900 = 1800 puncte disponibile in primele 90 de minute).

Runda se desfasoara crescator, din minutul 1 pana cand o parte castiga 1800 de puncte.

ATENTIE: Nu este obligatoriu ca runda sa dureze 2 ore ca pana acum, ea putandu-se incheia mai devreme daca una din tari acumuleaza 1800 puncte (cel mai devreme dupa 90 minute).

ATENTIE 2: De acum cronometrul bataliei functioneaza invers! Lupta incepe la 00:00:00 si cronometrul incepe sa creasca pana la 01:30:00-02:00:00 cand se termina batalia, in functie de cum se repartizeaza punctele!

ATENTIE 3: Intre runde este o pauza de 5 minute. Un cronometru va aparea contorizand timpul ramas pana la inceperea rundei urmatoare.



Lupta se incheie atunci cand una din combatante/aliante castiga 8 minibatalii, mentionate grafic prin coronite.

Pentru ca damage-ul tau sa fie contorizat trebuie sa “lupti” si sa “ucizi” adversarul (aflat in tara/tarile adverse) ales aleator de catre server. Lupta propriu-zisa consta in apasarea butonului de FIGHT. Fiecare apasare a butonului de FIGHT iti adauga 1 punct de experienta si iti scade sanatatea (wellness-ul) cu 10 puncte. In momentul in care adversarul a fost doborat (l-ai adus cu viata la 0), iti va aparea influenta in lupta, punctele de rank militar castigate si punctele de experienta primite in urma doborarii acelui adversar. Abia atunci se va adauga influenta ta damage-ului deja realizat in acea lupta de catre tara/alianta alaturi de care lupti.
Folosirea armelor este importanta dar nu obligatorie. Influenta variaza semnificativ in functie de q-ul armei. Acest calculator te ajuta la calcularea influentei in functie de rank-ul militar, putere (strength) si arma cu care lupti.


Click pt. marire

Luptatorul care realizeaza cel mai mare damage (influenta) intr-o minibatalie castiga medalia de Battle hero (BH) si 5 gold, iar cel care va realiza cel mai mare damage pe parcursul intregii lupte (cele 8 minibatalii) va primi medalia de Campaign hero (CH) si 5 gold.

Optiunea battle stats iti ofera informatii despre damage-ul dat de primii 5 luptatori din fiecare minibatalie deja terminata sau in curs de desfasurare, precum si statisticile generale (pe toate minibataliile de pana in momentul respectiv).

Influenta obtinuta dupa fiecare inamic ucis se transforma in puncte de rank militar (in general punctele de rank = influenta / 10), se adauga rankului militar personal si, functie de valoarea acestuia, se poate avansa.

Tara care declara razboi are initiativa si, timp de 24 de ore, poate ataca o regiune a tarii impotriva careia a fost facuta Declaratia de razboi. Dupa terminarea luptei dintre tarile combatante, tara care a castigat-o, primeste/pastreaza initiativa si poate ataca, intr-un interval de 24 de ore, o regiune a tarii care a pierdut. In cazul in care trec cele 24 de ore si tara ce are initiativa nu a atacat nici o regiune, serverul eRepublik deschide o lupta random intr-o regiune a tarii inamice de la granita comuna.

O tara nu poate ataca, simultan, decat O SINGURA regiune a tarii cu care este in razboi. O regiune cucerita de una dintre parti nu poate fi atacata timp de 24 de ore.

O tara care a pierdut o regiune originara (originara = setata de eRepublik), o poate recupera daca in acea regiune a fost initiat un RW (Resistance War), cu conditia ca acesta sa fie castigat de rezistenta (tara ce l-a deschis pentru recuperare).


Resistance War

Acesta este o lupta de eliberare a unei regiuni originare cucerita de o alta tara. Lupta de rezistenta poate fi initiata de orice jucator, din orice tara, dar numai in urma achitarii unei sume in gold. Aceasta suma se calculeaza functie de populatia acelei zone.

La lupta de rezistenta participa numai locuitorii tarii care controleaza regiunea, acestia putand alege daca lupta pentru rezistenta sau pentru tara care controleaza regiunea.

In fiecare tara nu poate fi deschis, concomitent, mai mult de un RW.

In cazul in care RW-ul este castigat de rezistenta, regiunea se intoarce la tara originara, iar jucatorul care l-a initiat primeste medalia de Resistance Hero (RH) si 5 gold.


Spitalul

Fiecare tara poate cumpara/construi intr-o regiune pe care o detine spitale. Acestea pot fi folosite in anumite minibatalii, stabilite inainte de inceperea luptei.

Daca regiunea respectiva este atacata, spitalul poate fi folosit exclusiv de catre luptatorii tarii care controleaza regiunea respectiva si de catre aliatii acesteia.

Daca spitalele au fost construite/cumparate pentru a fi folosite incepand cu minibatalia 10 si lupta s-a terminat dupa 9 minibatalii, spitalele raman in regiunea respectiva.

Spitalele ofera un numar limitat de utilizari, fiind posibil a se epuiza extrem de repede.

Sanatatea o poti recupera consumand paine, in limita a 300 pct sanatate/zi sau prin cumpararea de health kit-uri ce ofera 10 pct de sanatate pentru 0.5 gold.


Aliantele

Cand o lupta se declaseaza se activeaza si aliantele (MPP - mutual protection pact) tarii respective.

Propunerea de aliere a unei tari cu o alta tara se face de catre presedintii tarilor respective si are nevoie de aprobarea parlamentelor celor 2 tari. Costul unei astfel de aliante este de 10000 RON pentru fiecare luna in care aceasta activa.

Exista si situatii in care MPP-ul devine nul. Daca tara X are MPP cu tara Z si ataca tara Y care are, de asemenea MPP cu tara Z, atunci tara Y va pierde MPP cu tara Z.


Declaratia de razboi

O tara poate declara razboi altei tari daca are granita comuna cu aceasta. Propunerea se realiza de catre presedinte, are nevoie de acordul parlamentului si costa 200 gold. Declaratia de razboi se anuleaza daca tarile respective nu mai au granita comuna timp de mai mult de 30 zile.


Natural Enemy

Presedintele poate propune o tara vecina ca fiind Natural Enemy. Aceasta propunere trebuie sa fie aprobata de parlament. Daca propunerea este aprobata, in lupta contra acelei tari, luptatorul are un bonus de 10% la damage-ul dat.

Avantajul acestei declaratii de razboi este ca nu implica nici un cost suplimentar.


Pacea

Propunerea de pace este facuta de catre presedintii statelor implicate intr-un razboi si are nevoie de aprobarea parlamentului, din ambele tari.


Unitatile militare

Scopul unitatilor este de a folosi eficient damage-ul jucatorilor care se inroleaza in interesul Romaniei si a aliatilor ei.

Unitatile militare importante ale Romaniei sunt conduse de jucatori cu experienta militara si economica. Acestia manageriaza si firmele UM-urilor. Aceste firma asigura o parte din armele si painile ce se folosesc in lupte. Cantitatea si calitatea acestora tin de politica interna a fiecarei UM. De asemenea, fiecare UM impune un set de reguli care trebuiesc respectate de catre cei care doresc sa faca parte.

Comandantii acestor UM-uri se aduna si se consulta, impreuna cu presedintele si consilierii acestuia, cu guvernatorul BNR, MoD si MoFA in Statul Major Roman (SMR). Este important de stiut ca nu toate UM-urile fac parte din SMR.

Membrii unei UM pot lupta atat in/din Romania cat si in alte lupte pentru ajutorarea aliatilor, functie de importanta acelei lupte. Pentru deplasari in afara tarii, numai la ordin, se folosesc bilete de calatorie care se deconteaza de catre statul roman sau UM-uri

Pepiniera armatei romane este Garda Nationala. Aici sunt acceptati jucatori incepand cu level 1. Pe chaturile Garzii Nationale vei gasi jucatori cu experienta care te pot lamuri despre eventualele neclaritati legate de armata, si nu numai.