تو شاهکار خالقی... تحقیر را باور نکن

Day 2,775, 23:51 Published in Iran Israel by Red SP Goat
سلام

چکیده
حقیر موجودیست که میخواهد با کوچیک کردن دیگران خود را بزرگ نشان دهد و کارهای بزرگ دیگران رو کوچیک جلوه میدهد تا کارهای کوچیک و بی برنامه خود بزرگ جلوه کند. او سعی میکند با دادن القاب و عناوین و مقایسه کردن کسانی که اورا به نوعی تحقیر کرده اند با افراد بد نام و مشهور ، سعی در مبرا کردن خود از کوچکی و حقارت نماید .

مقدمه
واژه ی حقیر واژه ای ست که در روزهای گذشته در ادبیات این دنیای مجازی زیاد به چشم خورد و جالبی این قضیه این بود که کسانی از این واژه استفاده کردند که خود به کرات تحقیر شده و مورد استهزاء و تمسخر دیگران قرار گرفته بودند.
این امر من رو بر آن داشت که تحقیق و گزارشی را که سال ها قبل برای یکی از اساتید درس روش تحقیق انجام داده بودم را به طور مختصر در این شماره تقدیم حضور شما حضرات نمایم:


مسمومیت روانی حقارت

در «فرهنگ فارسی عمید»، «عقده ی حقارت» به حالت سرکوفتگی و افسردگی همراه با کینه توزی که به سبب ناکامی و تحمل رنج و خفت و حقارت پدید می آید، تعریف شده است. «عقده ی حقارت» دارای ماهیت فطری نبوده و اختصاص به طبقه یا قشر معینی ندارد
وقتی «احساس حقارت» به «عقده ی حقارت» تبدیل شد، علاوه بر این که امکان اصلاح و تبدیل آن به یک قدرت سازنده مشکل خواهد بود، به قدرت مخربی نیز تبدیل خواهد شد که احتمال دارد شخص را به طرف جنایت و خیانت و خودکشی نیز سوق دهد

ریشه‌های حقارت

آلفرد آدلر، روانشناسی که بیشترین تلاش را در میان دیگر روانشناسان در شناخت احساس و عقده خود کم بینی به خرج داده بر این نظر است که عموما همه انسان ها در درجه اول نقاط منفی و تاریک شخصیت خود را می بینند تا نقاط روشن و مثبت آن را.
کودکانی که در محیطی پر از شماتت و نکوهش بزرگ شده‌اند از حس حقارتی عمیق رنج می‌برند. آنان به علت جملات سرزنش‌آمیز مداوم والدین، در این باور تثبیت شده‌اند که دیگر ارزشی ندارند.

گاه ریشه حقارت به مقایسه هایی برمی گردد که پدر و مادرها ما بین فرزند خود و فرزندان دیگر خانواده ها انجام داده و آن را مرتب به کودک خود گوشزد کرده و برتری و بهتر بودن بچه های دیگر را به اصطلاح بر سر او می کوبند.

تأثیرات حقارت

اگر ما "کسب قـدرت"، "داشتن ثروت" و "برخـورداری از تـوانایی" را ارزش قلمداد کنیم لاجرم در نرسیدن به چنین اهدافی احساس حقارت می‌کنیم
وقتی احساس حقارت به عقده تبدیل شد، فرد می تواند مستعد هر گونه توطئه و خشونت ورزی یا بزهکاری شود.
دادن القاب به دیگران و مقایسه کردن دیگران با افراد بدنام و پرخاشگری و عصبانیت و دشنام و سعی در معطوف کردن توجه دیگران از خود به سمت فردی دیگر از نشانه های ابتدایی تحقیر شدن میباشد که در مرحله دوم حقارت به عقده ی حقارت تبدیل میشود.
کم رویی، نومیدی، انزوا و گوشه گیری، رنج و اندوه زیاد،سعی در جلب ترحم دیگران و حساسیت بالا، اعتماد به نفس پایین، بروز احساسات منفی از جمله مهم ترین نمودهای رفتاری عقده حقارت است.
افرادی که از این عقده رنج می برند، در برابر فشارهای روانی – به ویژه ترس و خستگی و آنچه موجب آشفتگی می شود – بسیار کم تحمل هستند؛ حتی موردی کوچک در زندگی ممکن است برایشان بحران هایی اضطراب آور فراهم آورد و به عدم موفقیت شان بینجامد.
شخص حقارت زده مرتب از دیگران می‌رنجد زیرا فکر می‌کند که آنها با رفتار و جملات خود در پی آزار او هستند. او جهان را محیطی ناامن می‌یابد که باید در برابر آن همیشه حالت دفاعی داشت.
این شخص در باطن عصبی و خشمگین است او میل به رقابت ندارد و بیشتر وقت خود را صرف تحقیر کردن و حقیر نشان دادن دیگران دارد و از هر فرصتی هرچند کوتاه برای ابراز وجود خود به سایرین استفاده میکند.

برخورد با حقارت
گاه نیاز داریم که با شخص آگاهی پیرامون حقارت خود سخن بگوییم و گره‌های دوران کودکی و یا تجارب ناگوار خود را برای او باز گوییم. مشاوره‌ای درست به ما کمک می‌کند تا به اصلاح اطلاعات غلط دریافتی خود بپردازیم و شروعی تازه را تجربه کنیم.

متاسفانه همیشه عده ای از افراد در جامعه و محیط های کوچیک تر بعد از تحقیر کردن افراد و گرفتن موقعیت های خانوادگی فرهنگی اجتماعی و سیاسی از آنها با به تمسخر گرفتن و اذیت کردن آنان ، اقدام به تحریک این افراد میکنند و از عکس العمل های تند و همراه با پرخاشگری این افراد لذت میبرند.


نتیجه

حقارت خر است و حقیر کننده خر تر است بیایید با آنها مهربان باشیم.


منابع
نداریم

««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««
هیچکس حقیر نیست

تو حقیر نیستی و این فقط یک بازیست
تو شاهکار خالقی
تحقیر را باور نکن

بر روی بوم زندگی هر چیز میخواهی بکش
زیبا و زشتش پای توست
تقدیر را باور نکن

تصویر اگر زیبا نبود ، نقاش خوبی نیستی
از نو دوباره رسم کن
تصویر را باور نکن

خالق تو را شاد آفرید
آزاد آزاد آفرید، پرواز کن تا آرزو
زنجیر را باور نکن




ایران جاوید
ایرانی سرافراز

احسان
روز2775
1394/4/5
11:35