On Nicknames IV

Day 1,558, 09:13 Published in Greece Greece by Asterios C

[Συνέχεια από το προηγούμενο, On Nicknames III]


Giwrgos. Από τα πιο δυσνόητα nick που έχουμε συναντήσει. Δε θα επιχειρήσω καν να προσπαθήσω να το ερμηνεύσω. Γνωρίζω πως θα αποτύχω οικτρώς. Καλά δε λέω, Γιώργο; Τούτος εδώ μας συστήνεται στα ίσια, όπως θα έκανε οπουδήποτε αλλού. Κανένα ίχνος προσπάθειας δημιουργίας μιας ψηφιακής περσόνας. Σε πάω. Αστέριος, χάρηκα. Θα έκανα το ίδιο αν δεν το είχε πιάσει άλλος πρώτα.

BESTGREEK. Ο πιο καλός ο… Έλληνας, διαλαλεί πως είναι ο χρήστης αυτός. Προβάλλοντας ταυτόχρονα και την εθνική του ταυτότητα αλλά και τον εαυτό του. Έχουμε να κάνουμε επομένως με άτομο που ισορροπεί την ομάδα με το εγώ και τα θεωρεί αλληλένδετα, αλληλοεξαρτώμενα και γιατί όχι αλληλοενισχυόμενα. Μπορεί ωστόσο να θέλει να δείξει πως θεωρεί ως καλύτερη δυνατή κατάσταση ύπαρξης το να είσαι Έλληνας. Προάγει, προωθεί και προτείνει επομένως τον ελληνικό τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της πραγματικότητας ως τον πλέον επιθυμητό και ευεργετικό. Επιλέγει εντούτοις να το πράξει μέσω της Αγγλικής γλώσσας, με κεφαλαία και δίχως να χωρίζει τις δυο λέξεις σαν να θέλει να δημιουργήσει brand, επωνυμία επιχείρησης ή φίρμα που ενώ βασίζεται σε ελληνικές αρχές έχει διεθνής εμβέλεια, κύρος και λάμψη.

mix80. Ένα παίκτης… ανάμεικτος. Κάποιος τρελός επιστήμονας δοκίμασε εβδομήντα εννιά μείγματα χωρίς επιτυχία, πρωτού καταλήξει σ’ αυτόν. Με βγάζει κάτι κατασκοπικό. Κάτι από ΜΑΠ-31, το βοηθό του ΘΟΥ-ΒΟΥ, κάτι από ΜΙ-6, κάτι από το Χ των ακραίων καταστάσεων, έρχεται και δένει το γλυκό νομίζω. Αυτό για την φανταχτερή ερμηνεία, γιατί η πιο βαρετή –που μάλλον όμως είναι και πιο κοντά στην πραγματικότητα- είναι πως πρόκειται για κάποιον Μιχάλη που γεννήθηκε το ’80. Καλύτερα κατάσκοπος, ε;

Jimakos-Thess. O Δημήτρης από τη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, πρέπει να είναι και πολύ in –ξέρεις μαλλί στην τρίχα, μπλουζάκι σένιο και βλέμμα τσαχπίνικο, εξ’ ου και το εξαμερικανισμένο Jim. Από την άλλη φαίνεται άκακος και σε βγάζει μια αίσθηση οικειότητας γι’ αυτό και η υποκοριστική κατάληξη –άκος. Επιλέγει την πόλη του για να συμπληρώσει την ταυτότητά του και πολύ καλά κάνει όταν αυτή η πόλη η είναι η μοναδική Θεσσαλονίκη. Προφανώς ταυτίζεται σε κάποιο βαθμό με το νεανικό/φοιτητικό/ερωτικό αέρα της πόλης και ίσως είναι και θιασώτης του χαλλλαρά.

Tas-sal. O Tάσος είναι από τη Σαλόνικα. Ή τον λένε Σαλούρδο. Έχει κατασκευάσει ένα nick που έχει ως ένα βαθμό μια συμμετρία, με το as-sa στις δυο μεριές της παύλας. Αυτό μπορεί να δείχνει άνθρωπο ισορροπημένο, αλλά αν είναι από τη Σαλόνικα, μάλλον χλωμό. Επιλέγει να χωρίσει τα δυο s που θα έδιναν μαζί ηχομιμητικά παρότρυνση για ησυχία, άρα της ησυχίας δεν είναι. Αυτή ή-ταν η επί Tas ανάλυση.

[Συνεχίζεται]