Despre problema maghiară cu preşedintele eRomâniei

Day 460, 03:00 Published in Romania Romania by FremenuI

Aşa cum am promis în articolul trecut, am luat un interviu preşedintele eRomâniei, dsalageanu, în care am vorbit, în mare parte, despre problema maghiară.

Tudor Iliescu: Acum ceva timp dădeai de înţeles că vrei să închei socotelile cu ungurii şi să plasezi România pe un alt palier, mai înalt? Ce s-a schimbat?

dsalageanu: Nu s-a întîmplat nimic, nu am schimbat cu nimic acele planuri. Cu Ungaria am încercat să fac pace, nu au vrut (sincer, le cam dau dreptate. avem bunătate de război deschis, care altfel ar costa o grămada de bani să-l deschidem, de ce să facem pace?) Sigur, dorinţa mea de pace era strict legată de posibilitatea României de a întreprinde alte operaţiuni militare, mult mai importante. Avînd un armistiţiu cu Ungaria, avem acum această posibilitate, astfel încît, din punctul meu de vedere, totul merge struna.

Tudor Iliescu: Cum răspunzi la acuzaţiile potrivit cărora, în schimbul acceptării unei lupte cu Ungaria (în care au crescut "bebeluşii" lor), ai primit sute de gold?

dsalageanu: Hehe, treaba aia cu Goldul nu era o acuză, era un pamflet a lui loordsteaua prin care dorea să demonstreze că se poate arunca orice zvon pe "piaţă". Evident, mi-a trimis imediat după aceea un PM cu următorul conţinut: "Clarificare: Cum probabil aţi realizat, tot ce postez eu în topicul "ştim noi care" e un pamflet şi trebuie tratat ca atare de dumneavoastră. Doar că îmi place să îl sîcîi pe Alex.."

Tudor Iliescu: În lumina noilor provocări, care este viziunea ta în privinţa viitorului eRomâniei?

dsalageanu: Cred că, în relaţia cu Ungaria, avem 2 probleme distincte. Prima este războiul cu ei (care, în esenţă, este o componentă normală a jocului, cu un impact deosebit asupra activării cetăţenilor şi asupra economiei), aspect cu care nu am nicio problemă şi pe care ne putem juca frumos. A doua componentă este relaţia cu Ungaria, dominată de sentimente negative şi atitudini neconstructive. Asta este exact componenta pe care intenţionez să o schimb. "Relaţii bune" cu Ungaria nu înseamna că nu ne batem cu ei, înseamnă că nu ne scuipăm, ceea ce este altă treabă.

Pînă data viitoare, să auzim de bine!

Tudor Iliescu,
Civic News

PS: Dacă articolele mele vi se par utile, vă rog votaţi-le şi subscrieţi la ziar!