[MO] 1 Decembrie - La mulţi ani, România!

Day 2,568, 02:52 Published in Romania Romania by Monitorul Oficial

Data: Ziua 2,568; 1 Decembre 2014
Locaţia: Sediul MO, Bucureşti, România

Subiectele zilei:
1. Semnificaţia zilei de 1 Decembrie
2. Situaţia internaţională
3. Buletin informativ
4. Jurnal de război

Editor: mib_boby
Colaborator: Alex Antonescu şi Votrag

Comunicat Ministerul Apărării: “Ministerul Apărării cu ocazia Zilei Naţionale va oferi echipări în arme gratis pentru toate luptele României de astăzi, echiparea va ţine toată ziua astfel oricine doreşte este invitat să participe, priorităţile luptelor şi echiparile se vor posta pe chat #mro server rizon. Toţi doritorii sunt invitaţi să sărbătorească Ziua României cu o defilare în still mare.”
1. Semnificaţia zilei de 1 Decembrie
Florin Constantiniu


“…Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit. [...]

Marea Unire nu a fost rezultatul participării României la război. Nici partizani Antantei, nici cei ai Puterilor Centrale nu au avut în vedere revoluţia din Rusia şi destrămarea monarhiei austro-ungare. Raţionamentul lor s-a înscris formulei tradiţionale a raportului de putere interstate: victoria Antantei ne va da Bucovina, Transilvania şi Banatul, victoria Puterilor Centrale ne va da Basarabia; o biruinţă o excludea pe cealaltă, astfel că nimeni nu vedea cum ar fi cu putinţă ca toate aceste provincii să intre aproape simultan în frontierele Vechiului Regat. [...]

Nu o victorie militară a stat la temelia României Mari, ci actul de voinţă al naţiunii române de a-şi da armătura teritorial-instituţionalã care este statul naţional.[...] O necesitate istoricã - naţiunea trebuie să trăiască într-un stat naţional - s-a dovedit mai puternică decât orice guvern sau partid, culpabil de egoisme sau incompetenţă, şi, punând în mişcare naţiunea, i-a dat acea forţă uriaşă ca peste toate adversităţile să dea viaţă aspiraţiei sale: statul naţional.”
2. Situaţia internaţională
Fragmente luate din articolele lui Marian97 şi vladb


“La un anumit interval în Noua Lume începe un dans denumit Alianţele .Mai în ritm de tango,mai în ritm de vals şi câteodată chiar punk aceasta activitate e un moment de animaţie pentru întreaga comunitate, de aruncat cu noroi, de făcut articole cu steaguri. Chiar dacă ultimul dans nu a avut loc acum mult timp se pare că avem iar invitaţie la bal. 🙂

De obicei când cade o alianţă, cad toate celelalte şi alianţele se refac, pentru eRomânia existând o serie de pericole destul de mari.
1) O posibilă intrare a ePoloniei în Asteria. ePolonia ar veni probabil la pachet cu eUngaria (eSpania va primi veto din partea eArgentinei şi ePolonia are nevoie de damage noaptea) .Acest lucru va însemna o marginalizare a eRomâniei în Asteria şi probabil în foarte scurt timp o ieşire a eRomâniei din alianţă.
2) Pericolul cel mai mare ar fi o atragere a eSerbiei de partea alianţei nou create de către ePolonia. Desigur eUngaria ar juca un rol de liant şi pârghie. Probabil este varianta de vis pentru eUngaria şi una în care eRomânia ar fi foarte vulnerabilă. În acest caz e foarte probabilă o refacere a ex-EDEN. În acelaşi timp eSerbia, eUngaria şi ePolonia ştiu că nu pot atrage nici eArgentina şi nici eChile într-o asemenea alianţă, eChile fiind foarte probabil să se apropie şi mai mult de eCroaţia.”

Sursa: http://www.erepublik.com/en/article/2471150
“Când o alianţă cade, de obicei au loc modificări majore în relatiile internationale, dar şi pe harta jocului. Mesajul pe care l-am extras dintr-un articol al guvernului polonez este, de fapt, un mic semnal de alarmă. Polonia este foarte dezorientată în aceste momente, chiar dacă încearcă să facă în aşa fel încât să pară că totul e în regula. Ei pun dizolvarea Sirius pe baza lipsei de comunicare, a convorbirilor secrete cu state inamice şi pe lipsa unei politici militare comune, mergându-se pe principiul fiecare pe cont propriu. De asemenea, polacii sunt conştienţi că odată cu semnarea NE-ului cu Brazilia şansele lor de intrare în Asteria au scăzut semnificativ, iar ţările “prietene” sunt din ce în ce mai puţine după “dureroasa despărtire” de croaţi şi turci. Temerile lor sunt mai ales de ordin militar, referindu-se la apropierea eRO de graniţa lor, dar şi la posibilele acţiuni ale Serbiei şi Ungariei. Ei încearcă să diminueze efectul tuturor acestor slăbiciuni prin forţa militară, chiar dacă recunosc că nu au rămas cu aproape nimic. În afară de campaniile României contra Bulgariei şi Ucrainei, este destul de linişte pe hartă; poate prea linişte. Conform aceluiaşi articol, un singur lucru este sigur: se vrea menţinerea relaţiilor bune cu Spania şi UK, dar şi căutarea unor noi (sau vechi) aliaţi.”

Sursa: http://www.erepublik.com/en/article/2472996
3. Buletin Informativ
Alex Antonescu


I. Legi semnate
A. Pacte de Protecție Mutuală (MPP)
În ultima săptămână, România a semnat MPP-uri cu Slovenia (și aceasta tot cu Slovenia), Taiwan , Grecia , Columbia și cu Suedia .
Un Pact de Protecție Mutuală (o allianţă) este o înţelege de făcută între 2 ţări pentru a se ajuta reciproc din punct de vedere militara, adica putem lupta din România in razboaiele aliatilor si ei pot lupta in razboaiele noastre fara sa fie necesara mutarea domiciliului.

B. Legi de donaţie
Singura lege de donație din această săptămână este aceasta.
Această lege a fost propusă pentru a acoperi cheltuielile bătăliei pentru regiunea Burgas şi pentru a stabiliza soldul BNR la final de mandat.

II. Publicații Oficiale Apărute
A. Ministerul Apărării Naționale
{MA} Ordine de luptă {2566, 11:29 RO Time} Update

B. Monitorul Oficial
[MO] Ziua 2,561 - NAP cu SUA, alegeri parlamentare, buletin informativ şi jurnal de război


4. Jurnal de război
Votrag


România în perioada 24-11/ 30-11 a dus o campanie de schimb de regiuni pe frontul din Ucraina cu scopul prelungirii Declaraţiei de Război propuse şi acceptate la scurt timp de la începerea acestui mandat.

Luptele cele mai notabile au fost pe frontul bulgar unde începand cu data de 27 şi respectiv 28 Noiembrie Bulgaria eliberează Burgas, dar eşuează în încercarea de a elibera Varna.

În data de 29 Noiembrie România pierde iniţiativa după încercarea nereuşită de a cuceri Burgas.

Pe 30 Noiembrie Bulgaria reuşeşte să elibereze Varna ducând astfel războiul Româno-Bulgar în regiunile originare ale României prin atacul asupra Munteniei.

La mulţi ani de 1 Decembrie românilor de pretutindeni fie ei la vest sau la est, la nord sau la sud, mereu avem şi vom avea acelaşi sânge!

Vă mulţumesc pentru tot suportul acordat până acum, mi-aţi demonstrat că românii pot fi uniţi la nevoie şi că avem aliaţi pe care ne putem baza oricând.

Vă salut cu respect! o7

Ministrul Apărării - Votrag

Echipa Monitorului Oficial:
Editor: mib_boby

Colaboratori: Alex Antonescu şi Votrag