توسعه دهنده آپارات در میان 50 شرکت برتر از نگاه گوگل ؛ وزیر صنعت: با حذف قیمت‌ گذاری دولتی خودرو ارزان می‌شود ؛ چرا سرعت اینترنت کاربران ایرانی افزایش نیافت

Day 2,998, 01:57 Published in Iran Russia by ghjimDk


شرکت صبا ایده به عنوان توسعه دهنده و صاحب سایت اشتراک گذاری ویدیویی آپارات در میان ۵۰ شرکت برتر نوپای سال ۲۰۱۵ از نگاه مؤسسه کارآفرینی گوگل شناخته شد.

شرکت صبا ایده در میان ۵۰ شرکت برتر نوپای سال ۲۰۱۵ از نگاه مؤسسه کارآفرینی گوگل قرار گرفت. صباایده صاحب و توسعه دهنده سایت آپارات است.

مؤسسه کارآفرینی گوگل در سال ۲۰۱۰ تأسیس شده و تاکنون بیش از ۲ هزار گفتگو و کنفرانس را در شهرهای مختلف برگزار کرده است. کارآفرینی گوگل امسال برای اولین بار اقدام به معرفی ۵۰ شرکت نوپای برتر سال ۲۰۱۵ از میان ۲۰۰ شهر در سراسر دنیا کرده است.

این مؤسسه برای انتخاب شرکت‌های برتر حوزه فناوری و اینترنت، ملاک ها و شاخص‌های ویژه‌ای در نظر گرفته است و داوران با توجه به گزارش‌ها و استانداردهای لازم به همراه پیش بینی روند پیشرفت و رشد شرکت‌ها، فرهنگ سازمانی و فعالیت‌های تیمی، برترین آنها را انتخاب می‌کنند.

داوران این انتخاب در مؤسسه گوگل پس از بررسی‌های همه جانبه، لیست ۵۰ شرکت را به عنوان شرکت‌های برتر نوپا معرفی کردند. در لیست شرکت‌های برترمعرفی شده، شرکت صبا ایده تنها شرکت ایرانی انتخاب شده است. داوران این رویداد، در راستای انتخاب هر شرکت، نقاط کلیدی و معیارهای موفقیت آن را ذکر کرده‌اند.

از نگاه داوران با توجه به ضریب نفوذ بالای اینترنت در ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه و گسترش روز افزون کسب‌و‌کارهای آنلاین دراین بخش، شرکت صبا ایده، ظرفیت‌های خوبی را ایجاد کرده است.

طبق آمارهای اعلام شده سرویس‌های اینترنتی آپارات، فیلیمو، میهن بلاگ و آژانس تبلیغات آنلاین صباویژن که زیر نظر صبا ایده هستند، ماهانه نزدیک به 34 میلیون بازدید کننده‌ی منحصر به فرد را در کشور پوشش می‌دهند.


وزیر صنعت: با حذف قیمت‌ گذاری دولتی خودرو ارزان می‌شود






وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به قرارداد پژو با ایران خودرو اعلام کرد که خودروهای تولیدی پژو در ایران باید حداکثر ۳ سال از عرضه اولیه‌شان گذشته یا محصولات نو و جدید باشند. او معتقد است در صورت حذف قیمت‌گذاری دولتی، خودرو در بازار ارزان می‌شود.

هفته پیش قرارداد همکاری پژو و ایران‌خودرو در پاریس با حضور ریاست جمهوری ایران و فرانسه به امضاء رسید و بر اساس آن مقرر شد خودروهای پژو ۳۰۱، ۲۰۸ و ۲۰۰۸ در ایران تولید شوند.

محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این قرارداد اعلام کرد: «در قرارداد پژو، مشارکت دو طرف به صورت مساوی خواهد بود و براساس آن، ‌مدل‌های خودرو پژو که در ایران تولید خواهند شد، حداکثر باید سه سال از عرضه آنها گذشته باشد و قرار است برخی از خودروها نیز جزو دسته تازه عرضه شده و محصولات جدید باشند.»

به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، حدود ۱۵ ماه برای شروع تولید این خودروها زمان درنظر گرفته شده است که تلاش بر این است که این مدت به ۱۲ ماه کاهش یابد. در قرارداد با خودروسازان خارجی، از ۴۰ درصد قطعه سازی داخلی شروع شده تا در مدت ۲ سال به ۸۰ درصد تولید داخل برسد.

محمد رضا نعمت زاده معتقد است که در مجموع سیاست ما در صنعت خودروسازی، به روزنگه داشتن است و در راهبرد ۱۰ساله خودروسازی، از سه میلیون خودرو تولیدی دو میلیون را برای مصرف داخل و یک میلیون را برای صادرات خواهیم داد.

او درباره نحوه قیمت گذاری و مباحث پیش آمده در این موضوع گفت:

سرمایه گذاران و خودروسازان خارجی با قیمت‌گذاری دولتی موافق نیستند، بنابراین به آنها گفته‌ایم که قیمت‌گذاری براساس عرضه و تقاضا خواهد بود. معتقدیم اگر قیمت‌گذاری دولتی نباشد، خودروها ارزان‌تر خواهند شد. در تولید خودرو انحصاری وجود ندارد و واردات خودرو هم آزاد است. پارسال بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی خارجی وارد شد که مقدار ارزی که برای واردات این تعداد خودرو پرداخت شده، مساوی با یک میلیون و۲۰۰ هزار خودروی ساخت داخل است.

نعمت زاده با اشاره به اینکه با خودروساز فرانسوی دیگری هم در حال مذاکره هستیم اما هنوز به عقد قرارداد نرسیدیم، ادامه داد: «با شرکت خودروسازی ایتالیایی و آلمانی نیز در حال مذاکره هستیم و علاوه بر سواری برای ساخت خودروهای سنگین از جمله اتوبوس و کامیون مذاکراتی را با این کشورها انجام داده‌ایم.»





چرا سرعت اینترنت کاربران ایرانی افزایش نیافت؟






هر چند که این روزها زیرساخت‌های اینترنتی کشور افزایش پیدا کرده است، هنوز هم کاربران ایرانی از سرعت اینترنت خود ناراضی هستند و در برخی مواقع افزایش نیافتن سرعت اینترنت، کاربران را کلافه می‌کند. اما به راستی چرا سرعت اینترنت کاربران ایرانی افزایش نیافته است؟


سرعت دسترسی به اینترنت در ایران همیشه موضوعی بوده که کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی به آن اعتراض کرده‌اند. در این میان اعتراض‌های زیادی به صورت مستقیم در صفحات اجتماعی مسئولان به ویژه صفحات حسن روحانی رئیس جمهوری و محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شده‌ است.

در این میان بارها وزیر ارتباطات به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به آن پاسخ داده است که برخی مواقع این سخنان از دید مردم دور مانده و در رسانه‌ها منعکس نشده‌است.

سال ۹۳ آغاز فصلی نو در اینترنت ایران


هر چند دولت‌های قبلی نیز تلاش‌هایی برای توسعه اینترنت داشتند اما توسعه سرعت اینترنت در داخل و خارج از کشور در دولت یازدهم جدی‌تر گرفته شد تا حدی که سال ۹۳ را می‌توانیم شروع دوره جدید اینترنت ایران دانست؛ زیرا در این سال اینترنت موبایل در ایران رشد حیرت انگیزی کرد و اینترنت نسل سوم و چهارم بنا به تصمیم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای دو اپراتور سراسری موبایل ایران راه اندازی شد


آزادسازی فناوری


البته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پا را فراتر گذاشت و در پروانه‌ی جدید این اپراتورها قید محدودیت فناوری را زد؛ بدین ترتیب با تجاری شدن فناوری 5G در دنیا طی سال‌های آینده، اپراتورهای ایرانی می‌توانند بدون دریافت مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، به راحتی و هم‌زمان با اپراتورهای‌موبایل در دنیا نسبت به ارائه فناوری نسل پنجم شبکه‌های موبایل به کاربران خود اقدام کنند.

افزایش پهنای باند


پهنای باند کشور در دو سال و نیمی که از فعالیت محمود واعظی و همکارانش در وزارت ارتباطات دولت یازدهم می‌گذرد بنا به اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ۶۲۰ گیگابیت بر ثانیه در پایان کار دولت دهم به حدود ۳ ترابیت بر ثانیه(حدود ۳ هزار گیگابیت بر ثانیه) رسیده است؛ بدین صورت که پهنای باند بین‌الملل از ۷۲ گیگابیت بر ثانیه به حدود ۲۳۰ گیگابیت بر ثانیه رسیده و پهنای باند داخلی نیزکه ۵۵۰ گیگابیت بر ثانیه بوده، حدوداً ۲هزار و ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه شده است. البته تا پایان سال مجموع ظرفیت پهنای باند بین‌‌الملل و داخلی به ۴ ترابیت بر ثانیه می‌رسد. اما با وجود افزایش ۵ برابری تا کنون چرا سرعت اینترنت کاربران ایرانی افزایش نیافته است و هنوز کاربران ایرانی از سرعت و کیفیت اینترنت خود می‌نالند؟

چرا سرعت اینترنت کاربران ایرانی افزایش نیافته است؟


توسعه پهنای باند به دو صورت امکان پذیر است؛ توسعه کمی و کیفی دو بال اصلی گسترش و ارتقای شبکه و پهنای باند است. هر چند باید به توسعه کیفی شبکه و پهنای باند توجه کرد و در این راه گام برداشت اما به دلیل کمبودهای ارتقای کیفی در کشور و ضریب نفوذ پایین آن، وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات با همفکری دولت تصمیم به توجه بیشتر به ارتقای کمی اینترنت کشور کشیدند. محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مورد اعلام می‌کند:«ما باید بین استفاده همان تعداد ۳ تا ۴ میلیون کاربر ایرانی یا اجازه فعالیت به دیگر کاربران اینترنت، یکی را به عنوان هدف مشخص می‌کردیم. ما روش دوم را انتخاب کردیم. به همین خاطر تعداد کاربران ایرانی که در ابتدای دولت نهم به ۳ تا ۴ میلیون می‌رسید، امروز به ۲۹ میلیون نفر رسیده و این یعنی کاربران فعلی ما ۸ برابر آن زمان شده است.»

محمود واعظی با اشاره به برنامه وزارت ارتباطات برای توسعه زیرساخت‌ها و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، گفت:

قصد داریم با فعال کردن کامل شبکه ملی اطلاعات پهنای باند داخل را افزایش دهیم. بنا به تصمیمات گرفته شده قرار است به میزان ۲۰ درصد افزایش پهنای باند داخلی و ۸۰ درصد افزایش پهنای باند بین‌المللی داشته باشیم. امیدوارم هر چه زودتر انتظارات مردم از اینترنت که برای ما نیز بسیار مهم است، تحقق پیدا کند.

در همین راستا وزارت ارتباطات پروژه‌‌های زیادی برای افزایش تعداد کاربر و میزان پهنای باند در نظر گرفته است که یک نمونه از آن اینترنت رسانی به روستاهاست. دسترسی به اینترنت در سراسر کشور یکی از شاخصه‌های عدالت در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات است. بنا به وعده‌های وزیر و مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار است تا پایان دولت یازدهم همه روستاهای کشور به اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا کنند.


شب روز بر شما خوش .
GHJIM